Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς -Ιθάκης (ΕΛΜΕ -ΚΙ) : Η «κάρτα του πολίτη» - αντιδημοκρατικό όπλο

Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε τοποθετήσεις με πολιτική χρειά όσον αφορά τις ηλεκτρονικές κάρτες, αλλά θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον σαν τοποθέτηση -άρνηση στην Κάρτα Πολίτη.







ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «κάρτα του πολίτη» -αντιδημοκρατικό όπλο στα χέρια του καπιταλιστικού συστήματος



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αποδέχεται πλήρως τις εκτιμήσεις της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» σχετικά με την «Κάρτα του Πολίτη». Η «Κάρτα του Πολίτη» εντάσσεται στη γενικότερη κατασταλτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών - μελών, αποτελέσματα της οποίας είναι οι Συνθήκες Σένγκεν Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, η συνεχής επέκταση της συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής των προσωπικών δεδομένων ιδιαίτερα με βιομετρικά στοιχεία, όπως το DNA και άλλα, η Οδηγία της ΕΕ και ο πρόσφατος εγχώριος νόμος για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, οι κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς κλπ. Ενισχύει σοβαρά το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο για την παρακολούθηση και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Να μην ξεχνάμε ότι εργαζόμενοι στο εξωτερικό απολύθηκαν βάση στοιχείων που η εργοδοσία επεξεργάστηκε από αντίστοιχες κάρτες. Απίθανες καταστάσεις έχουν καταγραφεί π.χ. «αγοράζεις πολλά ποτά άρα είσαι αλκοολικός»!!! ή «το προφίλ σου με βάση τις αγορές σου δεν ταιριάζει με αυτό της εταιρίας μας» κ.λ.π.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία αυτής της φακελο-κάρτας και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της.
Αργοστόλι 9 Δεκέμβρη 2010
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας


Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας
http://anavaseis.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις