ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!



Anti-Real ID Legislation in the States
Following is a list of states where legislation against Real ID is currently active, with links to the relevant legislation and, where available, its status. The map below shows the introduction and passage of anti-Real ID bills, as well as states that have already opted out. This list will be constantly changing as more states act, and it will be updated as quickly as possible.
2009 Legislative Activity:

 
 ( Απο το εξαιρετικό ιστολόγιο της κ. Ειρήνης Βούλγαρη http://www-voulgari.blogspot.com/ )

Στην ιστοσελίδα  http://www.realnightmare.org/news/105/  θα δείτε όλους τους χάρτες που παρουσιάζουν την πορεία της μάχης των Πολιτειών των ΗΠΑ κατά της ηλεκτρονικής ταυτότητας πολίτη από το 2005 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, οι Πολιτείες με χρώμα έχουν ζητήσει την ακύρωση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική ταυτότητα για τους Αμερικανούς πολίτες (REAL ID Act) το οποίο πέρασε με καμουφλαρισμένο τρόπο το 2005 η κυβέρνηση του Βush. 

Όταν οι γερουσιαστές και οι βουλευτές συνειδητοποίησαν τι ήταν στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο αυτό, άρχισαν την νομοθετική άμυνα σε επίπεδο Πολιτειών, ήτοι η κάθε Πολιτεία άρχισε να περνάει νομοθεσία που να καθιστά άκυρο το νομοσχέδιο.  
Το Νομοσχέδιο αυτό είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει ετοιμάσει για άμεση εφαρμογή η δική μας κυβέρνηση! 

Σύμφωνα με τον επάνω χάρτη (του έτους 2009), με κόκκινο είναι εκείνες οι Πολιτείες των ΗΠΑ που ήδη πέρασαν νομοθεσία που απαγορεύει την συμμόρφωση με το επίμαχο νομοσχέδιο στην επικράτειά τους. 
 Με κίτρινο είναι οι Πολιτείες που πέρασαν ψηφίσματα που καταγγέλλουν το νομοσχέδιο, 
με πράσινο εκείνες που έχουν καταφέρει να περάσουν νομοθεσία κατά του νομοσχεδίου σε ένα τουλάχιστον τμήμα (chamber) και

 με μπλε εκείνες στις οποίες έχει μπει νομοθεσία που αντίκειται στο νομοσχέδιο αυτό.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα της κατάστασης και να εξαναγκάσουν την κυβέρνησή μας όχι μόνο να σταματήσει άμεσα την διαδικασία για την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, αλλά και να είναι η δεύτερη χώρα (μετά την Βρεττανία που ήδη κατάργησε την ηλεκτρονική κάρτα πολίτη για τους Βρεττανούς τον περασμένο Σεπτέμβρη) που θα παλέψει νομοθετικά για την προάσπιση των συνταγματικών ελευθεριών τις οποίες καταργεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση του πολίτη.
Από τον ακόλουθο σύνδεσμο, παρακολουθείστε ένα ...σχετικό βίντεο.
http://video.google.com/videoplay?docid=-448381400435281542
Στην Βρεττανία η κυβέρνηση συνασπισμού των David Cameron και Nick Clegg (ηγετών των Τories και των Liberals αντιστοίχως) και το κόμμα Ukip του Νigel Farage και εκατομμύρια πολίτες τάχθηκαν ενεργητικά κατά της ηλεκτρονικής κάρτας πολίτη και πέτυχαν την κατάργησή της. Παρακολουθείστε τις δηλώσεις επί του θέματος των δύο συμπρωθυπουργών της Βρεττανίας, σε βιντεο μέσω των ακόλουθων συνδέσμων:













Λίγα λόγια  ευγνωμοσύνης για την διαδικτυακή προσφορά της κ. Ειρήνης Βούλγαρη  και του ιστολογίου της  "Κριτική ενημέρωση" στον  δύσκολο αγώνα της ενημέρωσης για την τεράστια απειλή  με τα ονόματα "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" - "κάρτα του πολίτη"

Την κ. Βούλγαρη  δεν την γνωρίζουμε προσωπικά  και η μόνη επικοινωνία που εχουμε είναι αυτή των  συνηθισμένων  ενημερωτικών e-mails για κάποιες νέες αναρτήσεις.Ωστόσο  θα θέλαμε  να την συγχαρούμε  και δημοσίως για τον καλό αγώνα που κάνει , προσφέροντάς μας  μέσω του ιστολογίου της  τόσο σημαντικές ειδήσεις είτε απο την Ελλάδα είτε απο το εξωτερικό.
Ήταν εκείνη που για πρώτη φορά αποκάλυψε τον περασμένο Ιούλιο, την οπισθοχώρηση της Βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της "κάρτας του πολίτη" με ένα αποκαλυπτικό άρθρο το οποίο είχαμε την τιμή να αναδημοσιεύσουμε (Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010
Τον περασμένο Νοέμβριο η κ. Βούλγαρη μας πληροφορούσε "ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"
Τον περασμένο Μάρτιο αναδημοσιεύαμε ενα επίσης αποκαλυπτικό άρθρο της με τίτλο:

Κυρία Βούλγαρη το "Ο.Π"  εύχεται σε σας  και σε κάθε άλλον   συμπολίτη μας που αγωνίζεται με Ορθόδοξο και δημοκρατικό τρόπο για την ενημέρωση και την αποκάλυψη  της αλήθειας  γύρω απο αυτό το σκοτεινό σχέδιο  της  "παγκόσμιας κυβέρνησης" , ο Θεός να σας ενδυναμώνει και να σας φωτίζει.
Με τιμή 
"Ο.Π"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις