Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοινωθέν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την "Κάρτα του Πολίτη" ( Όχι δεν είναι το τελικό ανακοινωθέν , αυτό όπως ξεκαθαρίζεται θα εκδοθεί ...κατόπιν "εορτής")

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζητήσασα και πάλι το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη», με αφορμή το κείμενο που αναρτήθηκε προς «δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη» στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοινώνει ότι:

α.  Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση.

β.  Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του.

γ.  Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της.
Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής.
Αποφάσεις 2ης Συνεδρίας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μηνός Δεκεμβρίου
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης   κ. Θεολόγος ανέγνωσε την εισήγησή του, «Περί της λειτουργίας Τηλεοπτικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Η Εισήγηση χαρακτηρίσθηκε από όλα τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πλήρης και εμπεριστατωμένη, ενεκρίθη σε όλα τα σημεία της και απεφασίσθη να δοθεί το κείμενο της εισηγήσεως και οι διεξαχθείσες από την συζήτηση παρατηρήσεις και απόψεις στην Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να μελετηθεί το θέμα εκτενέστερα προκειμένου να υποβληθεί στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
(Το προηγούμενο ανακοινωθέν και τις σχετικές αναρτήσεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ)

4 σχόλια:

 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ E-MAIL ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της."

  Είθε το ενδιαφέρον να παραμείνει "ανύστακτο".

  Και σαν γενικότερη παρατήρηση για τον οξύνου αναγνώστη,

  "κάτι ήταν κι αυτό ή έστω, είναι κι αυτό",
  τέλος πάντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ μάσημα στα λόγια τους και πολύ στο περίμενε.

  Αν διαμορφωθεί ο νόμος πλαίσιο πώς θα τον αλλάξουν μετά;

  Επρεπε να πουν. Εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε "Κάρτα του πολίτη".

  Τελεια κια παύλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητό Ο.Π., η απόφαση της πολιτείας να υλοποιήσει την έκδοση της "Κάρτας του Πολίτη" είναι ειλημμένη, αφού διαβάζουμε στον τύπο ότι έχει ανατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ. να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που διαθέτει ήδη για τα διαβατήρια (και θα αναβαθμιστεί κατάλληλα για τις επιπλέον "απαιτήσεις" που προβλέπεται να πληροί η "Κάρτα του Πολίτη"). Εμμέσως, αυτό συμπεραίνεται και από το Ανακοινωθέν της ΔΙΣ, στο σημείο "η Εκκλησία θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της".
  Όταν μιλούν για νομοθετικό πλαίσιο, ο νοών νοείτο... Μακάρι να διαψευσθεί η ανησυχία μου.
  Επίσης, αξιοσημείωτο και λίαν ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τοποθετήσεις τεκμηριωμένες θεολογικά και επιστημονικά (για την "κάρτα") όπως οι θέσεις του Καθηγητή κ. Τσελεγγίδη ή αυτές του Δικαστικού κ. Μαρίνη κλπ., δεν φαίνεται να λήφθηκαν υπόψη από την ΔΙΣ.
  Εύχομαι και προσεύχομαι μαζί σας, ο Θεός να τους φωτίσει. ΑΜΗΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.