Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ιδού ποιοί διώκουν τον Ορθόδοξο Ομολογητή Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιο

O ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΝΑΒΕΙ ΚΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΩΝ!!!


Στις 8-12-2010, ημέρα Τετάρτη ο Πατριάρχης Ειρηναίος επισκέφτηκε την εβραϊκή συναγωγή Sukat salom στο Βελιγράδι με αφορμή της εβραϊκης εορτής Hanuka – πρόκειται για εβραϊκη εορτή ελευθερίας και φωτός (http://www.spc.rs/sr/proslava_u_hanuke_ ... ni_beograd).Κατά την τελετή ο Πατριάρχης Ειρηναίος έλαβε ενεργό μέρος ανάβοντας τελετουργικά μια από τα οχτώ κεριά (βλέπε τον Πατριάρχη στην φωτογραφία μαζί με τον αρχιραββίνο της Σερβίας Isak Asiel).
Το άναμα των κεριών είναι η κεντρική πράξη του τελετουργικού, που κρατάει 8 ημέρες.
    


Τα κεριά άναψαν επίσης και οι εξής συμμετέχοντες στην εβραϊκή τελετή: επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς.... (βλέπε τον μπάτσκας στο φώτο μαζί με τον αρχιραββίνο της Σερβίας Isak Asiel), Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic (φώτο), Μουφτής της Σερβίας Χατζή Μωαμέθ Εφέντης Jusufspahic, Αποστολικός Νούντσιος Orlando Antonini, Υπουργός Θρησκευμάτων της Σερβίας (στην Κυβέρνηση του Boris Tadic) Bogoljub Sijakovic (καθηγητής στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου), Πρόεδρος της εβραϊκής νεολαίας της Σερβίας Daniel Bogunovic και τιμητικός Πρόεδρος της εβραϊκής κοινώτητας Σερβίας Aca Singer.
Το video από τη τελετή βρίσκεται εδώ http://www.mondo.rs/motion/play.php?vid=5084 Σημειωτέον ότι στην τελετουργική αφή των κεριών κατά την ιουδαϊκή εορτή της Hanukas έλαβαν μέρος – 4 Ορθόδοξοι (ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ο επίσκοπος Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ο Πρόεδρος Τάντιτς και ο υπουργός Θρησκευμάτων και καθηγητής Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου Bogoljub Sijakovic), 2 Εβραίοι, 1 Μουσουλμάνος Μουφτής και 1 Παπικός Καρδινάλιος.


ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.