Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Όταν οι άρχοντες δεν αγαπούν το λαό, ο λαός δυστυχεί.
Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

                                      "Γιατί στενάζουν τα έθνη
                                       Γιατί βογγούν οι λαοί"
                                       Ρόμπερτ Λαξ:Ουρανός και Θάλασσα

       Όταν οι άρχοντες δεν αγαπούν το λαό, ο λαός δυστυχεί. Δεν φταίει το ύψος του χρέους για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ούτε η αδυναμία αποπληρωμής του. Δεν υπάρχει, με το σύστημα που επικρατεί, χρήμα χωρίς χρέος και χώρα η οποία να μην είναι χρεωμένη.

       Την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσε το χρέος αυτό καθ΄ εαυτό, αλλά ο τρόπος δανεισμού από την κάθε κυβέρνηση. Από ποιους και με ποιους όρους έγινε και εξακολουθεί να γίνεται ο δανεισμός.

      Υπαίτιος για την οικονομική κρίση δεν είναι ο λαός επειδή δήθεν είναι σπάταλος και αφερέγγυος. Υπαίτιοι για την οικονομική κρίση είναι οι πολιτικοί οι οποίοι για διάφορους λόγους υπονόμευσαν διεθνώς την αξιοπιστία της χώρας και πρόβαλαν τη δική τους αναξιότητα ή και δολιότητα στους ώμους του Ελληνικού λαού.

     Η Ελλάδα σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρωζώνης και με τις άλλες χώρες του κόσμου είναι μεταξύ των λιγότερο χρεωμένων χωρών. (Βλέπετε αναλυτικά για το χρέος της Ελλάδος το άρθρο του κ. Μπογιόπουλου, που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο ΚΛΑΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, μαζί με τους σχετικούς πίνακες.)
Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.