Ομάδα 22 κληρικών και λαϊκών απο την Ι.Μ Πρέβεζας καταγγέλλουν την επιβολή της ανομίας των λειτουργικών παραφράσεων στις ακολουθίες .

Αγαπητό "Ορθόδοξο παρατηρητηριο".

Εδώ στην Πρέβεζα είμαστε φυλακισμένοι σε ένα περιβάλλον τραγικά απομονωμένο από την υπόλοιπη εκκλησία της Ελλάδος χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Πνιγόμαστε . 
Με έκπληξη διαβάσαμε το σχόλιο των υπερμαχων της μεταφρασης "Η απόφαση της ...Δ.Ι.Σ. δεν λέει τίποτε, δεν απαγορεύει καμιά μετάφραση, απλώς λέει νεφελωδώς ότι "εμμένει στο γλωσσικό ιδίωμα" Είναι απαγόρευση αυτό; Επιτέλους πια!! Η Σύνοδος δεν απαγόρευσε τίποτε, γιατί απλούστατα δεν μπορεί. Απλώς εξέφρασε μια άποψη."
ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ! 
(Σχόλιο απο το "Ο.Π" : Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε  εκτενώς στην  σχετική συνοδική απόφαση ωστόσο θα θυμήσουμε στο αναγνωστικό κοινό  τι είχε πεί  απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών τον περασμένο Απρίλιο: 
"...η Σύνοδος δεν θα ήθελε με κανέναν τρόπον ο κάθε ένας από μας να αποφασίζει και να κάνη αυτό που εκείνος νομίζει. Διότι σήμερα έχουμε το θέμα της γλώσσας, της ερμηνείας, αύριον έχουμε άλλα θέματα, δεν μπορεί κάθε ένας μέσα στον χώρο της Εκκλησίας Ιεράρχης να δίνη την δική του την λύση. Έτσι, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια πρέπει αυτήν την στιγμή να ανασταλή, τουλάχιστον έως ότου ληφθή μια πιο καλή, ουσιαστική απόφαση" ( www.romfea.gr))
Μας διηγείται γεροντας Ιερεας σχετικά με το θέμα, πως στις αρχές που ο Μελέτιος ήταν σε επιτροπές της συνόδου, κάποιοι καθηγητές είχαν φέρει προς έγκριση στη σύνοδο μια μετάφραση δικής τους, η οποια βεβαια οπως μας διηγείται ο Ιερέας αυτός είχε λάθη η παρερμηνεις σε πολλα σημεια και αποριφθηκε. 
Οι καθηγητές αυτοι λοιπον ζήτησαν από τον Μελέτιο τότε μελος της επιτροπης της συνοδου να τους πει γιατι απεριψαν τη μεταφραση τους.
Απάντηση: "Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο κυριώτερος είναι πως δεν την ενεκρινε η σύνοδος"!!! Βλέπεται κάποτε υπολόγιζε τη σύνοδο, κάποτε οι αποφάσεις της είχαν αξία. 
Τώρα με τον περιγυρό του Μαρτζουχο Θεοδοσιο, Καμβυση Αγαθαγγελο, Αβελ Κωνσταντινιδη, Κωστα Μπεη, Δανιηλ Αερακη, Σαββα Δημητρέα, Βαρναβα Λαμπρόπουλο κ.α. επικρατεί η κατάσταση "Έλα μωρε, τι έγινε..σιγά. Μη κολλάμε"! 
Μέχρι και ένα μαρμαρινο βυναντινό δικέφαλο ξηλωσανε με την ευκαιρία των εργασιών βαψίματος από τον τοίχο του επισκοπείου για τους γνωστους ιδεολογικους λόγους.
Ο π.Θεοδοσιος Μαρτζούχος είδατε με τι ύφος απαντάει στην επιστολή του και σας κατακρίνει ακόμα και για την κάρτα του πολίτη και τον ΑΜΚΑ!  Τα θεωρει γελοια όλα αυτά βλέπετε.
   Σύντομα θα σας στείλουμε και κείμενα που δώσανε στους Ιερείς στην Πρέβεζα να τους πείσουν πως κάνουν το σωστό, με αφορμή τα άρθρα των πατέρων των Αθηνων. 
Ευχαριστουμε 
Ομάδα 22 Κληρικών και λαϊκών της Πρέβεζας

Μεταφρασμενη Ευχη του Λυχνικου στη θεση της Ευχης της Κεφαλοκλισιας σε εσπερινό στην Πρέβεζα από τον π.ΑγαθάγγελοΚαμβυση 
(στο πανηγυρι του Ι.Ν.Αγιου Ιωαννη Πρεβεζης  - Ενορια του πρωτοσυγγελου π.Θεοδoσιου Μαρτζουχου)


Μετά το επικοινωνιακό τρικ στη σελίδα «Ορθόδοξο Παρατηρητήριο» του π.Θεοδοσίου Μαρτζούχου «εμφανίζομαι – διαψεύδω τα πάντα – εξαφανίζομαι», συνεχιζονται με προκλητικό ύφος και χαρακτήρα οι αλλαγές στο τυπικό της Εκκλησίας στην Πρέβεζα.  
Με αγωνία περιμέναμε την απάντηση του π.Θεοδοσίου ο οποίος ως συνήθως, θα αρνιόνταν τα πάντα και θα έβγαζε αναξιόπιστα τα δημοσιεύματα αλλά και θα φαντάζονταν ακόμη και πόσοι είναι οι καταγγέλλοντες (2 ή 3 που γίνονται και 5) σύμφωνα με το γνωστό του πλέον «διορατικό χάρισμα» . Αφορμή για μια ακόμη φορά ήταν η εορτή του Αγ.Ιωαννου – 13η Νοεμβρίου, στην ενορία του, ώπου τελέστηκε εσπερινός με «μεγαλοπρεπή» ανάγνωση του Προοιμιακού στη δημοτική. Σαν να μην έφτανε αυτό ο γνωστός και μη εξαιρετέος π.Αγαθάγγελος Καμβύσης διάβασε μια ευχή του Λυχνικού στην θέση της ευχής της Κεφαλοκλισίας! Είναι γνωστός  για τη διάδοση της δημοτικής στα ΤΕΙ Άρτας, μετά από δημοσίευση καταγγελιας που προσφατα αναρτήθηκε απο  πολλά sites.Βλέπε

«ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ» στο σύνδεσμο http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_3362.html
Προφανώς ο π.Αγαθάγγελος Καμβύσης, μαζί με τον π.Θεοδόσιο Μαρτζούχο, και τον  π.Άβελ Κωνσταντινίδη, θέλανε να ακουστούν συγκεκριμένα λόγια την ώρα της κεφαλοκλισίας – πάντα εκφώνως και  μεταφρασμένα για τους δικούς τους οραματικούς και ποιμαντικούς δήθεν σκοπούς, αδιαφορώντας για το τυπικό της Εκκλησίας, τους πιστούς και την οργή των Ιερέων που είναι αναγκασμένοι να μην δίνουν σημεία αντίδρασης σε αυτές και άλλες τραγελαφικές αλλαγές - διασκευές των Ιερών ακολουθιών.
Αξέχαστο θα μείνει το γεγονός ώπου ο π.Θεοδόσιος Μαρτζούχος μάζεψε από την Αγία τράπεζα, σε συλλείτουργο στον ταλαιπωρημένο Ι.Ν.Αγ.Κων/νου Πρεβέζης,  τα βιβλία των Ιερέων και έβαλε μπροστά στα έκπληκτα τους μάτια φυλλάδια με την Θ. Λειτουργία στη δημοτική χωρίς φυσικά ποτέ να τους ρωτήσει. Ένα μόνο μικρό παράδειγμα της φασιστικής επιβολής των μεταφράσεων πράγμα που φυσικά αρνείται! 
Κατά τα άλλα; 
Σοβαροφάνεια, κοινώς τυπολατρία. 
Ακόμη πολλές ευχές που πρέπει να διαβάζονται κατά τον εξάψαλμο μπήκαν αυθαίρετα σε σημείο του όρθρου που τους αρέσει καλύτερα! 
Ας τις καταργήσουν εν τέλει, και να διαβάζουν στη θέση τους ακόμα και δικά τους κείμενα – σοφιστών, προτεσταντών με περισσότερα νοήματα  - αν και σε αυτού του είδους την καινοτομία τους έχει προλάβει ο π.Κώστας Μπέης . 
Ευτυχώς για το καλό του κόσμου και κυρίως αυτών που ευτυχώς  ακόμα δεν γνωρίζουν ,τα περισσότερα  είναι αδιάψευστα  όση ρητορεία λόγου και αν χρησιμοποιήσουν για να τα διαψεύσουν. 
Πρέπει οι συνοδικοί καθώς και ο Αρχιερέας που θα εκλεγεί και θα έρθει στην ταλαιπωρημένη Πρέβεζα μετά την "Μελέτιο" εποχή, να γνωρίζει ήδη την κατάσταση που θα βρει στην Πρέβεζα

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τον Προοιμιακό όπως αυτός ακούστηκε κατά τον πανηγυρικό κατά τα άλλα εσπερινό στον Αγ.Ιωάννη προκαλώντας τα σχόλια των πιστών:
Ο στίχος 
 «Ἐκεῖ πλοῖα διαπορεύονται, δράκων οὗτος, ὃν ἔπλασας ἐμπαίζειν αὐτῇ» :  
«Εκεί καράβια ταξιδεύουνε και τούτος ο Λεβιάθαν που τον έφτιαξες παίζει με τούτην….!! »
  *(=μυθικό τέρας , από την Εβραϊκή Μετάφραση της Π.Διαθήκης!)
 
Ο στίχος 
«Σκύμνοι ὠρυόμενοι τοῦ ἁρπάσαι, καὶ ζητῆσαι παρὰ τῷ Θεῷ βρῶσιν αὐτοῖς» :  
" Βρυχιούνται λιονταρόπουλα να βρουν τροφή από σένα κάτι για να αρπάξουνε γυρεύουν..!!"

Τα σχόλια δικά σας.

Ομάδα 22 Κληρικών και λαϊκών της Πρέβεζας




Μερικές σχετικές με το θέμα παλαιότερες αναρτήσεις του "Ο.Π" :
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010
ΟΧΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ!
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010
Οι παραφραστές των Ιερών ακολουθιών που έγιναν και τιμητές της νέας "θεολογίας"
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010
Συμφωνεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης με τους ασεβείς χαρακτηρισμούς του πρωτοσύγγελού του για τον Όσιο Γέροντα Παϊσιο;
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010
Ομάδα νέων και φοιτητών του ΤΕΙ της Άρτας καταγγέλλει την αντισυνοδική πρακτική της τέλεσης Ιερών Ακολουθιών παραφρασμένων στην δημοτική
Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010
Η "ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010
Εμμένει στις θέσεις του ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος.
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010
Ποιός "παραποιεί την αλήθεια";
Η επιστολή του σεβ. Μητροπολίτου Πρεβέζης στον π. Σαράντη Σαράντο και η απάντηση του Αρχιμανδρίτου και εφημέριου του Ι.Ν . Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009
Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΩΝ
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009
ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Π.ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ...ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ,ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ!
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009
ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Αναφερόμαστε στην δημοσίευση κειμένου απο την ιστοσελίδατου Ι.Ν Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Πρεβέζης με τον ευσεβέστατο και "υψηλού επιπέδου" τίτλο:
"Το πέμπτο Ευαγγέλιο
...ο π.Ιωάννης Φωτόπουλος και η παρέα του!"

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009
ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΩΣ Η ...ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΟΤΑΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΕΙ
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010
Η μετά-ΑΜΚΑ εποχή : Έρχονται οι ηλεκτρονικές ταυτότητες !!! - ΟΙ ΕΝΥΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ

Σχόλια

  1. Δεν είναι Ωραία Πράγματα Αυτά Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που είσαι ακόμα. Αυτά είναι μόνο η αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά! Η ιερά σύνοδος τι περιμένει για να επέμβει; Πρέπει να αδειάσουν εντελώς οι εκκλησίες της Πρέβεζας για να κάνουν κάτι;Ειλικρινά σας λέω ! Εχετε καταλάβει τι συμβαίνει στην Πρέβεζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αναλάβει πρωτοβουλία ο σεβαστός πατέρας Σαράντης. Να ενωθούμε όλοι κάτω από την ευλογία του και να απελευθερώσουμε τους αδελφούς μας στην Πρέβεζα από τις νεωτερικές κακοδοξίες του Μαρτζούχου. Όλοι μαζί μπορούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άραγε ποιοί "βιβλικοί" καθηγητάδες βρίσκονται πίσω απο τους "μετα-πατερικούς" γνωστούς πατρομάχους κληρικούς της Πρέβεζας; Εδώ να προσθέσουμε ότι ο π.Θεοδώσιος αποκάλεσε τους εξορκισμούς πρίν του βαπτίσματος "ξορκισμούς, λές και είναι το μωρό της Ρόζ Μαρί..." και οι εξομολογήσεις στα μοναστήρια με τους γεροντάδες κατάντησε "θεραπαυτικό γκρούπ"!!!Έυγε στους αγωνιστές κληρικούς που τα βγάζουν στο φώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τηνενημέρωσή σας :
    Το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" δεν δημιουργήθηκε ούτε διαχειρίζεται απο κληρικούς αλλά απο λαϊκους.Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι όλοι εμείς του "Ο.Π" δεν έχουμε την ευλογία των πνευματικών μας ή δεν μιλαμε και επικοινωνούμε με δεκάδες κληρικούς κάθε βαθμού.
    Με τιμη
    "Ο.Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ακαδημαική χρονιά στη γνωστή Ακαδημία Βόλου θα διδάξουν οι π. Δανιήλ Αεράκης για την "Αποφατική θεολογία", ο πρωτοσύγκελος Θεοδόσιος Μαρτζούχος για την αξία των Ψαλμών, ο κορυφαίος Κύπριος δογματολόγος (και Αγιολόγος!) κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης θα αναλύσει την ταυτόσημη τριαδολογία Ορθοδοξίας και Παπισμού, ενώ ο παπα-Κώστας Μπέης θα κάνει πρότυπες λειτουργίες για Προτεστάντες, Βουδδιστές και μουσουλμάνους ! Ο π.Αγαθάγγελος Καμβύσης θα δίνει απαντησεις κατά τα διαλλείματα σε αποριες σχετικά
    με θεματα ορθής πίστης, λατρευτικής ζωής και τυπικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Ο Π.ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΕΛΟΥΣ Η ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ; ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
    ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΥΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ!
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!(ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ,ΑΔΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΙΑ ΙΕΡΕΩΝ,ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΥΠΙΚΟΥ,ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΡΙΩΝ,ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ,Κ.Α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΙΑ!
    ΤΕΛΙΚΑ,ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΛΕΠΤΟΤΑΤΟΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΤΗ[1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ]ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΥΛΟ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ,ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΜΩΣ,ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ,ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ,ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ.
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ.

    ΑΝΥΠΑΚΟΗ,ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ.

    ΕΜΕΙΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ,ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟΣΟΙ ΑΞΙΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!
    ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ,ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΣΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΕΡΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ.
    ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις