Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Αρχές του 2011 η Κυβέρνηση δρομολογεί κατοχύρωση γάμων ομοφυλοφύλων

 
Νέο πλήγμα κατά της Οικογένειας & Πατρίδας
Αρχές του 2011 η Κυβέρνηση δρομολογεί κατοχύρωση γάμων ομοφυλοφύλων 
αντί να στηρίξει την ταλαιπωρημένη ελληνική οικογένεια και να σταματήσει να πολεμά τους πολυτέκνους. 
Το κοινό αίσθημα του λαού μας δεν θα αφήσει να περάσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά θα τις βάλει για μια ακόμη φορά στο συρτάρι ... 
Από τις αρχές του 2011 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη νομοθετική κατοχύρωση της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2010 |
Οπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας έχει δημιουργήσει  νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων ιδίου φύλου που σήμερα ισχύει μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια. Η επιτροπή συστάθηκε στις 29 Ιουλίου και, σύμφωνα με μέλη της, έργο της είναι να καταθέσει προτάσεις σε ζητήματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου. Προς το παρόν έχουν συζητηθεί θέματα που αφορούν ζητήματα των ετερόφυλων ζευγαριών και υπολογίζεται ότι όσα αφορούν τα ομόφυλα ζευγάρια θα αρχίσουν να συζητούνται μετά τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες
Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε πλήρη δικαιώματα γάμου για όλα τα ζευγάρια χωρίς καμία διάκριση από την 1η Απριλίου 2001. Τα ομόφυλα ζευγάρια,όπως και τα ετερόφυλα,έπειτα από τρία χρόνια κοινής ζωής,μπορούν να κάνουν αίτηση για δικαστική έγκριση υιοθεσίας.

Στο Μεξικό περίπου τετρακόσια ομόφυλα ζευγάρια έχουν παντρευτεί ως σήμερα, έξι μήνες μετά την ενεργοποίηση του σχετικού νόμου.

Στη Γερμανία τα ομόφυλα ζευγάρια απέκτησαν τον περασμένο Αυγουστο ίσα κληρονομικά δικαιώματα με τα ετερόφυλα, σύμφωνα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Στην Αργεντινή απο τον περασμένο Ιούλιο ισχύει νόμος που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Στην Καλιφόρνια οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν επιτρέπεται να τελούν γάμους στην Πολιτεία όσο το δικαστήριο εξετάζει τη συνταγματικότητα της ισχύουσας απαγόρευσης


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=46094&catid=3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.