"Και πάσα νήσος έφυγε και όρη ουχ ευρέθησαν" (Αποκάλυψη Κεφ.ΙΣΤ΄,19)

                   

Τού Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου                                                       


Με ποιο είδος θεομηνίας να παρομοιάσεις την οικονομική φρίκη που έπληξε τη χώρα μας; Να την παρομοιάσεις με σεισμό, με φωτιά ή με πλημμύρα; 

Να την παρομοιάσεις με το σεισμό και την πλημμύρα; Στο σεισμό και στην πλημμύρα αυτοί που συνήθως πλήττονται περισσότερο είναι οι φτωχότεροι που μένουν σε παλιά σπίτια που δεν έχουν την αντοχή των πλουσιόσπιτων. 

Να την παρομοιάσεις με τη φωτιά; Η φωτιά δεν κάνει διάκριση σε φτωχούς και πλούσιους και κάνει στάχτη ό,τι βρεθεί μπροστά της. 

Το ερώτημα είναι, η οικονομική φρίκη που απειλεί τη χώρα μας θα κάνει επιλογή ποιους θα πλήξει, δηλαδή θα πλήξει τους φτωχότερους ή θα πλήξει και τους άλλους;Θα πλήξει αυτούς που δεν θέλουν το μνημόνιο κι αυτούς που το εφαρμόζουν ή θα πλήξει κι αυτούς που το θέλουν. 

Κι αν αυτοί που το θέλουν και το ψήφισαν θα πάθουν τα ίδια με τους άλλους, το ερώτημα είναι,τί είδους άνθρωποι είναι αυτοί; Είναι όλοι αυτοί παρανοϊκοί; Είναι άρρωστοι(μαζοχιστές) και είναι με το μέρος αυτών που άναψαν τη φωτιά να κάψει και τους ίδιους; 

Φαίνεται πως η οικονομία είναι στάχτη στα μάτια. 

 
Η απειλή είναι πνευματική, είναι το ηλεκτρονικό φακέλλωμα που θυμίζει μέρες της Αποκάλυψης, όπου "και πάσα νήσος έφυγε και όρη ουχ ευρέθησαν". Νησιά είναι οι πιστοί που η πίστη τους ψυχράνθηκε τα δε βουνά είναι οι πατέρες της Εκκλησίας.Ο κόσμος αγωνιά να μάθει τι θα κάνει η Εκκλησία. Θα μείνει μαζί με τους πιστούς ή θα εξαφανιστεί; 

Όπως πριν το σεισμό αυτοί που έχουν την ευθύνη της φύλαξης του κόσμου, πρέπει να ενημερώνουν τον κόσμο που να πάει και από ποιες οδούς διαφυγής , ανάλογα πρέπει να ενεργήσει και η Εκκλησία, η οποία έχει την πνευματική ευθύνη για τη φύλαξη των πιστών. 

Όταν οι πιστοί κληθούν να πάρουν την κάρτα της εξόντωσης του πολίτη, τότε θα τηλεφωνούν στις μητροπόλεις να μάθουν τι θα κάνει η Εκκλησία; Και φυσικά το ακουστικό δεν θα το σηκώνει κανείς. 

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις