Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Ορθόδοξος μοναχός ασκητεύει απομονωμένος στην κορυφή ενός βράχου στη Γεωργία (Video)

(Ευχαριστούμε τους φίλους του ιστολογίου  proslalia.blogspot.com  που μας έστειλαν την πολύ καλή τους  ανάρτηση  την οποία και ευχαρίστως αναδημοσιεύουμε)

Ο μοναχός Maxime Kavtaradze ζει στην κορυφή ενός βράχου 
στην Chiatura, η οποία αναπλάθει ένα μοναστήρι
Ένας Ορθόδοξος της Γεωργίας αποφάσισε να απομονωθεί από τον κόσμο και να ζήσει στην κορυφή ενός βράχου. Ο Maxime Kavtaradze, είναι 55 ετών και έχει ανοικοδομήσει ένα μοναστήρι στη Chiatura, μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας.
Οι περισσότεροι Γεωργιανοί είναι ορθόδοξοι. Περίπου 450 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιών και μοναστηριών ανακατασκευάστηκαν στη χώρα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, με κυβερνητική χρηματοδότηση.(το παραπάνω video μπορείτε νατο δείτε και στη διεύθυνσηhttp://www.ecclesia.com.br/news/?p=5231 )
Αλλά το έργο στην κορυφή του βράχου είναι πιο δύσκολο και έχει διαρκέσει 13 χρόνια. Ο μοναχός ανεβάζει με τα χέρια κάθε μία από τις πέτρες που...χρειάζονται για τις εργασίες ανοικοδόμησης.
Ο σκελετός ενός άλλου μοναχού που έζησε στο μοναστήρι πριν από 500 χρόνια φυλάσεται στον ξενώνα.
Ο Kavtaradze λέει ότι θέλει να μείνει στην κορυφή του βράχου και πως περιμένει την ευλογία ηγέτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η ανακατασκευή του μοναστηριού στην κορυφή του βράχου είναι αποτέλεσμα της αναγέννησης του Πατριαρχείου Γεωργίας που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί μετην βοήθεια των πιστών, σημαντικό έργο.
Πηγή: BBC Βραζιλία - BBC BRASIL.com
Από: http://www.ecclesia.com.br/news/?p=5231

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.