Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Αναδημοσίευση απο το "Αντιαιρετικό εγκόλπιο"

Το σχόλιο που στείλαμε  στο φιλικό μας "Αντιαιρετικό εγκόλπιο"
Αγαπητό  αντιαιρετικό εγκόλπιο.
Σας συγχαίρουμε για την διαρκή και  ανιδιοτελή, απο κάθε άποψη,  προσφορά σας στην  επανακατήχηση  των πιστών  που εξ επιλογής  ή και εξ αμελείας  έχασαν την  επαφή τους  με  τις αλήθειες  της πίστης  μας.
Αυτό  δεν σημαίνει, ότι είτε εσείς, είτε εμείς, είτε οποιοδήποτε άλλο ιστολόγιο  ή ιστοσελίδα, μπορεί να υποκαταστήσει το  ποιμαντικό έργο της μιας και αδιαιρέτου Αγίας μας Εκκλησίας και για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούμε  τον παρεξηγημένο απο πολλούς  όρο  "επανακατήχηση".
Τα όσα λέγει ο π. Θεόδωρος Ζήσης  επικαλούμενος έναν εκ των μεγαλυτέρων Αγίων της Εκκλησίας, μας  βρίσκει απολύτως σύμφωνους και δεν έχουμε να προσθέσουμε ή να  σημειώσουμε τίποτε  επ αυτών.

Ωστόσο   σήμερα που η  "Νέα Εποχή" δια του στρατιωτικο-πολιτικού της βραχίονα,  δηλαδή της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και των δορυφόρων  όπως της Ε.Ε  και του ΟΗΕ , θέλει να επιβάλλει  μια  κατά τα  φαινόμενα  αντίχριστη "παγκόσμια κυβέρνηση", οι  όροι "αναρχικός","εξτρεμιστής" , "τρομοκράτης" κλπ δεν χρησιμοποιούνται πλέον εναντίον  εκείνων  στους οποίους  καλώς αναφέρεται ο  αξιότιμος  π. Θεόδωρος Ζήσης,αλλά εναντίον όλων εκείνων που  θα θεωρηθούν  απο τα θεσμικά όργανα της παγκόσμιας νέας τάξης  ως  "απειλή".

Πρόσφατα στην Ε.Ε, ψηφίσθηκε οδηγία στην  οποία αναφέρονται  οι τρόποι  αντιμετώπισης  εκείνων που θα κριθούν ως "εξτρεμιστές",  με βάση κάποια  γενικά  και ασαφή   κριτήρια "ακραίας συμπεριφοράς".
Ο λογισμός μας λέει, ότι δεν απέχουμε  πολύ απο εκείνη  την ημέρα όπου   φωνές σαν  εκείνες  της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης",του π. Σαράντη Σαράντου και άλλων πολλών που αντιδρούν  στην  δικτατορία της  παγκόσμιας "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" και του βασικού της "εργαλείου" που θα είναι η  "Κάρτα του Πολίτη" , θα θεωρηθούν  ενδεχομένως ως "ακραίες" , "αναρχικές" ή "αναρχοχριστιανικές"  και θα κηρυχτούν  καταδικαστέες και διωκόμενες.
Αν λοιπόν  συμβεί κάτι τέτοιο  και  αρχίσει ο  διωγμός και η  ταλαιπωρία   των αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης , θα  ήταν χρήσιμο και ωφέλιμο να μάθουμε ποιά θα ήταν η στάση  του π. Θεόδωρου Ζήση.Αν π.χ αύριο μας χαρακτήριζαν  κάποιοι "θεσμικοί" ως  "αναρχοχριστιανούς" επειδή    με άλλους  26.000 (μέχρι αυτή την στιγμή)  δηλώσαμε ότι δεν θα παραλάβουμε την "Κάρτα του Πολίτη", πως θα σχολίαζε άραγε ο π. Θεόδωρος  Ζήσης αυτόν τον  χαρακτηρισμό;
Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων  για την φιλοξενία του σχολίου μας  και ευχόμαστε εκ καρδίας  ο Θεός να σας ενδυναμώνει  και να σας φωτίζει  στον αντιαιρετικό  αγώνα που κάνετε με επιτυχία.
Με τιμή
Ορθόδοξο Παρατηρητήριο

Λίγο μετά την  ανάρτηση του  σχολίου μας και την παρούσα αναδημοσίευση  είδαμε ότι  οι φίλοι του "Αντιαιρετικού εγκολπίου" μας απήντησαν και  φυσικά  επανήλθαμε σχολιάζοντας  την εύστοχη απάντησή τους.Επι  της παρούσης  ανάρτησης 
  θα προσθέσουμε   και αυτόν τον φιλικό  "διάλογο" προκειμένου  να μην υπάρξουν   ενδεχόμενες "παρερμηνείες"  κάποιων  αναγνωστών.
Τονίζουμε λοιπόν  ξανά ότι  το "Αντιαιρετικό Εγκόλπιο" είναι ένα εξαιρετικό  και Ορθοδοξώτατο ιστολόγιο  το  οποίο θεωρούμε   και φιλικό και  αγωνιζόμενο  στον "καλό αγώνα"  εναντίον των αιρέσεων.
egolpion
Αγαπητέ μου αδελφέ, νομίζω ότι ο π.Θεόδωρος μεταφέρει ξεκάθαρα το λόγο του αγίου Γρηγορίου ο οποίος αναφέρεται ξεκάθαρα στις βιαιοπραγίες! Και καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, τουλάχιστον από Βιβλικής πλευράς, ότι δλδ στον χριστιανό δεν τίθεται τέτοιο θέμα, εφαρμογή βίας ενάντια στον αδελφό του. Γνώμη μου δε είναι ότι κάθε άλλη μορφή αντίδρασης καταργεί τον ίδιο τον Θεό…
Ούτοι εν άρμασι, και ούτοι εν ίπποις`
ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών επικαλεσόμεθα.
Αυτοί συνεποδίσθησαν και έπεσαν` ημείς δε
ανέστημεν και ανωρθώθημεν.
(Ψαλμός ιθ’)
Καλή δύναμη στον αγωνα!

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί.
Αν ξαναδιαβάσετε  το σχόλιό μας θα προσέξετε ότι εκ προοιμίου  δηλώσαμε ότι συμφωνούμε απολύτως με τα όσα αναφέρει στο video ο αξιότιμος π. Θεόδωρος Ζήσης.
Επίσης γίνεται σαφές όχι μόνο εκ του σχολίου αλλά και όλης της αρθογραφίας μας στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"  καθώς επίσης  και  εκ των  δημοσιευμένων επιστολών  και ομιλιών του  π. Σαράντη Σαράντου,ότι  όχι μόνον είμαστε εναντίον  κάθε άσκησης βίας όπως και αν αυτή εκδηλώνεται ,αλλά και εναντίον  κάθε  αντιεκκλησιαστικής  ή αποτειχιστικής  φωνής που  αυτοαποκαλείται Ορθόδοξη.
Ασφαλώς και  συμφωνούμε  μαζί σας  ειδικά στην  εύστοχη  χρήση των   στίχων  του  Ιθ Ψαλμού :
  " Ούτοι εν άρμασι, και ούτοι εν ίπποις`
ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών επικαλεσόμεθα.
Αυτοί συνεποδίσθησαν και έπεσαν` ημείς δε
ανέστημεν και ανωρθώθημεν."
Ακριβώς  για αυτόν τον λόγο δεν  ευρισκόμεθα ούτε  "εν  ίπποις"  ούτε "εν άρμασι"  αλλά  επικαλούμενοι τον Θεό  αντιδρούμε  σε κάθε  κίνηση που έχει ως στόχο  να  μας  παρασύρει  στην άρνηση αρχικώς  των Θεόσδοτων  δώρων της ελευθερίας και  του αυτεξούσιου  και κατόπιν   στην άρνηση   του ιδίου Του Δωρητού.
Η αντίδρασή δε αυτή όπως εκδηλώνεται σήμερα με την συλλογή  υπογραφών  δεν περιέχει καμία μορφή βίας ούτε φυσικά  αποτελεί κάποιου είδους  "αυτονόμηση" πράγμα που  εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς όταν διαβάσει  τα  συνοδευτικά  κείμενα  με τα οποία αν συμφωνεί   προχωρά στην υποβολή της υπογραφής του.
Με τιμη
Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
ΥΓ:Την συμφωνία μας με τις εκφρασμένες απόψεις του π. Θεοδώρου Ζήση στο αναρτημένο video την δείξαμε  εξ΄άλλου αναδημοσιεύοντας  την  αξιόλογη ανάρτησή σας  στο ιστολόγιό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις