Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Κοινή ανακοίνωση "ΠΡ.Α.Ο.Σ" (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης) και "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου"

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ"


Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε   για άλλη μια φορά  ότι  η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" δεν έχει  οποιαδήποτε σχέση με φυλλάδια , κέιμενα , δηλώσεις, ανακοινώσεις, video ,δήθεν συνεντεύξεις  που δεν αναφέρονται σε δημοσιέυσεις   είτε του "Ο.Π" είτε  των "Αναβάσεων" είτε του "ΟΡΘΡΟΥ"/
Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί   ψευδεπιγράφως την  υπογραφή μας , απο εδώ και στο εξής  θα  καταγγέλλεται  ως πλαστογράφος  και  ένοχος παραπλάνησης.
Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός έχει δικαίωμα και υποχρέωση να  εκφράσει  με  νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις του για το μέγα ζήτημα της "Κάρτας του Πολίτη" και δεν  διακηρύξαμε  ποτέ ότι   μπορεί να το πράξει μόνο μέσω ημών.
Δεν έχει όμως κανείς το δικαιωμα να μιλά ή να γράφει εξ ονόματός  μας ή ως δήθεν εκπρόσωπος της  "ΠΡ.Α.Ο.Σ"  χωρίς να έχει την  εξουσιοδότησή  μας  για αυτό.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ" ΣΕ  ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Σχόλιο ανωνύμου:

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.ΣΑΡΑΝΤΗ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ

Απάντηση "Ο.Π"
Ποτέ δεν εκφράζουμε την γνώμη άλλων πολυ δε περισσότερο του π. Σαράντη δημοσιεύοντας εξ ονόματός τους προσωπικές εκτιμήσεις ή ακόμα χειρότερα φαντασιοπληξίες. Το κείμενο είναι τόσο σαφές που δεν δικαιολογούνται παρανοήσεις ή παρερμηνείες. Η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" ("Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης") έχει δια του ιστολογίου μας δημοσιεύσει ανακοινώσεις με τις οποίες ενημέρωσε τους φίλους και αναγνώστες ότι οποιοδήποτε κείμενο, ανακοίνωση, πρόσκληση,video κ.λ.π που φέρει την υπογραφή "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" και δεν έχει δημοσιευθεί είτε στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" ,είτε στις "Αναβάσεις" , είτε στον "Όρθρο", είναι κίβδηλο , πλαστό και φυσικά δεν προέρχεται ούτε απο την "ΠΡ.Α.Ο.Σ" ούτε απο τους συνεργάτες της. Αν ο π. Σαράντης είχε έστω και την ελαχίστη σχέση με αυτές τις "προσκλήσεις" να είστε βέβαιοι ότι θα το γνωρίζαμε και ασφαλώς θα το είχαμε δημοσιεύσει. Εξ΄άλλου όποιος έχει παρακολουθήσει τον π. Σαράντη γνωρίζει πως ότι έχει να πεί ,το δημοσιοποιεί με κάθε διαφάνεια είτε σε ομιλίες και κηρύγματα , είτε σε κείμενα που δημοσιοποιούνται, είτε σε δημόσιες συνεντεύξεις ,είτε με τις επιστολές του. Ζητάτε επίσημη δήλωση του π. Σαράντη ότι δεν έχει οιανδήποτε σχέση με το περιεχόμενο κάποιων κίβδηλων και πλαστών φυλλαδίων, του ζητάτε  δηλαδή να απολογηθεί για κάτι το οποίο καταφανώς δεν τον αφορά. Αυτό το αίτημα  προσβάλλει και εμάς εφ΄όσον δείχνετε ότι δεν σας ικανοποιεί η επίσημη διαβεβαίωσή μας , ότι δηλαδή αυτά τα φυλλάδια χρησιμοποίησαν την υπογραφή της "ΠΡ.Α.Ο.Σ" χωρίς να το δικαιούνται , αυθαίρετα και με σκοπό να παραπλανήσουν. Αν δεν είχαμε ανακοινώσει την πλαστότητα αυτών των φυλλαδίων και δεν είχαμε διαψεύσει την δήθεν συμμετοχή μας σε αυτές τις κινητοποιήσεις, θα είχατε ενδεχομένως το δικαίωμα να ζητήσετε μια τέτοια δήλωση. Θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά.
Αν ο π. Σαράντης ή η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" είχαν προτείνει κάποιου είδους κινητοποίηση θα είχατε ενημερωθεί απο τα προαναφερθέντα ιστολόγια και ιστοσελίδες.
Με τιμή "Ο.Π"

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο στο όποιο παραπέμπει ο παρακάτω σύνδεσμος είναι του Λεωνίδα Αποσκίτη και είχε δημοσιευθεί σε παλαιότερο περιοδικό "Τρίτο Ματί" το καλοκαίρι του 2007. Το περιοδικό Τρίτο Μάτι είναι του αντιχριστιανικού κινήματος της Νέας Εποχής. Πιστεύω όμως ότι καλό θα ήταν να έχουμε υπόψη μας αυτά που αναφέρονται στην ακόλουθη ανάρτηση:


    http://amynias.blogspot.com/2010/07/n.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.