Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Κορίνθου :«Η Κάρτα του Πολίτη δεν έχει σχέση με θρησκευτικά θέματα»

Σχόλιο  "Ο.Π":

Πρίν απο λίγο καιρό  κάποιοι  εκ  των επικριτών της "ΠΡ.Α.Ο.Σ" (ΠΡωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης), είπαν ότι   βιαζόμαστε  και ότι είμαστε εγωιστές  επειδή  εγείραμε τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας  νωρίς  και πριν αποφανθεί η Ιεραρχία.Απορούμε και εμείς με την σειρά μας  πως είναι δυνατόν ένας Ιεράρχης  σαν τον  Σεβασμιώτατο Κορίνθου  να  αποφαίνεται  ότι το θέμα της  "Κάρτας του πολίτη" δεν είναι θρησκευτικό και ταυτοχρόνως να λέει ότι η "Η Μητρόπολη δεν μπορεί να έχει άλλη θέση απ' αύτη της Ιεράς Συνόδου".Σύμφωνα με αυτήν την θέση  η Ιερά Σύνοδος  κακώς ανέθεσε  στις επιτροπές της να ασχοληθούν  με ένα  "μη θρησκευτικό θέμα"  και  κακώς τοποθετούνται εναντίον της "Κάρτας του πολίτη" ο ένας μετά τον άλλον οι Επίσκοποί μας αφού ως "μη θρησκευτικό" δεν θα έπρεπε να τους απασχολούσε ως ποιμένες.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, σε δηλώσεις του μετέφερε τις ανησυχίες της Εκκλησίας για την καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ανέφερε ο ίδιος που θα προκύψει από την πραγμάτωση του προγράμματος.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Μητρόπολη δεν μπορεί να έχει άλλη θέση απ' αύτη της Ιεράς Συνόδου. Η κάρτα του πολίτη δεν έχει σχέση με θρησκευτικά θέματα, όσο με διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Είναι γνωστό ότι κάποιοι Πατέρες μιλούν για τον Αντίχριστο, που σύμφωνα με τα λεγόμενα μεγάλων θρησκευόμενων ανθρώπων, θα έχει σαν έμβλημα του το 666.  Πολλοί, επειδή, σκοπίμως ή όχι δεν ξέρω, χρησιμοποιείται... αυτός ο αριθμός, ταυτίζουν τα προσωπικά δεδομένα με τον Αντίχριστο. Ο Χριστός ήρθε για να έχουμε ελευθερία σκέψης, κίνησης και ζωής.
Όποιοι μας δεσμεύουν τις ελευθερίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.»
Και ερωτώ: «Αφού θα ερχόταν η κάρτα του πολίτη , γιατί πριν από χρόνια έγινε χαμός με τη νέα ταυτότητα; Η εκκλησία ανησυχεί, αλλά όχι με οξύτητα, αλλά με σύνεση και σωφροσύνη κι έτσι πράττει, χωρίς να βιάζεται να παρασύρει τον κόσμο στους δρόμους για να αντιδράσουν. Είπαν ότι θα ληφθεί υπόψη και η θέση της Εκκλησίας. Αν το τηρήσουν αυτό, εν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Ερωτήματα προς την Πολιτεία
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την κατασκευή ναών άλλων θρησκειών στην χώρα μας, με αφορμή το πρόσφατο προσκύνημα που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι σε ανοικτό δημόσιο χώρο στην Κόρινθο την προηγουμένη εβδομάδα.
Ο ίδιος τόνισε ότι η εκκλησία δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετη στο δικαίωμα των αλλόθρησκων να λατρεύουν τον Θεό τους με οποιονδήποτε τρόπο τους επιβάλλεται, ωστόσο τίθενται θέματα αμοιβαιότητας σε σχέση με την δυνατότητα κατασκευής ναών στη χωρα μας.
Το θέμα αυτό το ορίζει η Πολιτεία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου και δεν θα πρέπει να εμπλέκεται η Εκκλησία σε αυτό.
Διερωτήθηκε πάντως, αν θα μπορούσε να χτιστεί ένας ορθόδοξος ναός στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, σχολιάζοντας παράλληλα, ότι τους ορθόδοξους ναούς τους κατασκευάζουν με τον οβολό τους οι πιστοί και όχι όπως γίνεται τώρα, που χρειάζεται να χρηματοδοτήσει το κράτος με 40 εκ. ευρώ για τέμενος και Σχολή Μουσουλμανικών Σπουδών.
Στα ερωτήματα αυτά, πρέπει να απαντήσει η Πολιτεία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος... 
parapolitikaargolida.blogspot.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.