Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Σερβία - Επίθεση οικουμενιστών: Ο π. Συμέων Βιλόφσκι μας ενημερώνειΟ Αρχιμανδρίτης  π. Συμέων Βιλοφσκι  πρωτοσύγγελος του  διωχθέντος υπο των οικουμενιστών  Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης  Αρτεμίου μας ενημερώνει:

 Οι οικουμενιστές  στην Σερβία  ζήτησαν την βοήθεια της μουσουλμανικής  αστυνομίας  για να εκδιώξουν  τις Ορθόδοξες μοναχές 

Το video δείχνει πως η αλβανική αστυνομία, κατόπιν της προσκλήσεως από τον επίσκοπο Θεοδόσιο, έδιωξε τις μοναχές από τη μονή Devine Vode.

Αυτός είναι το τελευταίο  αίσχος, η Ορθόδοξη Μητρόπολη να καλεί την μουσουλμάνικη εχθρική αστυνομία να διώχνει τους μοναχούς από τα μοναστήρια! Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι πρώην ουτσεκάδες, που πριν από μερικά χρόνια... έδιωχναν τους Σερβους από το Κόσοβο. Μετά μπήκαν στην αστυνομία KPS, και στο πογκρόμ τον Μάρτιο 2004, ως αστυνομικοί πλέον, βοηθούσαν στην εκρίζωσι του σερβικού λαού και της σερβικής πνευματικής κληρονομίας.
Η Μητρόπολη αρνείται ότι κάλεσε την αλβανική αστυνομία να διώχνει τους μοναχούς, ενώ ο αξιωματικός της αλβανικής αστυνομίας δήλωσε ρητά πως η αστυνομία του Κοσόβου ήρθε μετά από τη πρόσκληση της Μητροπόλεωςhttp://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/98138/Na-Artemija-poslati-specijalci). (

Αυτός είναι ένας από τους στόχους της διώξεως του Αρτεμίου - να φύγει και ο μοναχισμός από το Κόσοβο. 
Έδιωξαν π.χ. 20 μοναχές από το μοναστήρι Devine Vode για να μείνει το μοναστήρι άδειο, με έναν μόνο μοναχό.

Το ίδιο συνέβη και με άλλα μοναστήρια


Ο Mirko Djordjevic ο οποίος τιτλοφορείται "κοινωνιολόγος της θρησκείας" και θεωρείται στην Σερβία ως εκπρόσωπος του Βατικανου στην Σερβία, διότι συχνα δημοσίως εκφράζει τις θέσεις του, δήλωσε χθές για τον Σεβασμιώτατο Αρτέμιο το εξής:

"Ο Σεβασμιώτατος έγινε κάρφος στα μάτια και στην εκκλησιαστική ηγεσία, αλλά και στους πολιτικούς κύκλους διότι αυτός, ως είναι ήδη γνώστο, σε τελευταίο ενάμιση χρόνο έκανε περίπου δέκα ανακοινώσεις και δηλώσεις μέ τις οποίες εναντιώνεται στον οικουμενισμό, και στα οικουμενιστικά βήματα, ενώ αυτό είναι επίσημη πολιτική της Εκκλησίας. Επίσης, αυτός εναντιώνεται και στην είσοδο της Σερβίας στην ΕΕ, έπειτα ζιτάει να μηνυθούν τα κράτει που είχανε βομβαρδίσει την Γιουγκοσλβία... Είναι ολοφάνερο πως έχει ενοχλήσει κάποιους και αυτή η εξέλιξη ήταν αναπότρεπτη".

http://www.b92.rs/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=22&nav_category=12&nav_id=474020 

Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ

Ο διπλωματούχος μεταπτυχιακών σπουδών (Master/Bachelor) στις νομικές επιστήμες Zoran Cvorovic δήλωσε χθές:

"Η Σερβική Ορθόδοξος Εκκλησία εμμέσως πλήν σαφώς ανεγνώρισε την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και των Μετοχίων με το να απευθυνθεί στην αλβανική αστυνομία (KPS - Kosovo Police Service) για βοήθεια για βιαία εξόρισι του καθηρημένου επισκόπου ράσκας και πριζρένης Αρτεμίου από το μοναστήρι Duboki Potok, που βρίσκεται στο έδαφος της νότιας σερβικής επαρχίας".

http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/98615/SPC-priznala-nezavisnost-Kosmeta

Σχετικά με την καθαίρεσι του Σεβασμιωτάτου Αρτεμίου ο Πατριάρχης Ειρηναίος χθές δήλωσε τα εξής:

"Η Συνοδος της Ιεραρχίας όχι μόνο που δύναται να καθαιρέσει τον επίσκοπο, αλλά είναι και μόνο όργανο/σώμα της Εκκλησίας που έχει δικαίωμα να το κάνει.
Η Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι το κορυφαίο διοικητικό και δικαστικό σώμα της Σερβικής Εκκλησίας και ώς τέτοιο είναι επάνω από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας η οποία απαρτίζεται από όλους τους Αρχιερείς δικάζει τους επισκόπους καο ο πρώην επίσκοπος Αρτέμιος το γνωρίζει πολύ καλά. 
Όταν δεν συνεδριάζει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και οι ανάγκες απαιτούν την καταδικαστική απόφαση/ετυμηγορία, είναι δυνατόν ο επίσκοπος να δικάζεται από τους 12 Αρχιερείς οι οποίοι ορίζονται. Εντούτοις όταν συνεδριάζει η Ιεραρχία, αυτή μεταβάλλεται σε Δικαστήριο και έγκυρα/νόμιμα καταδικάζει τον επίσκοπο. Δεν υπάρχει δυνατότης της έκκλησης/έκκλητου διότι η Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι το κορυφαίο σώμα της Εκκλησίας. 
Απλούστατα, τον πρώην επίσκοπο Αρτέμιο κατεδίκασαν όλοι οι πάροντες Αρχιερείς στην Ιεραρχία, οι οποίοι είναι τριπλάσιοι απ' ότι θα ήταν στο Δικαστήριο. 
Ένα παράδειγμα της δυνάμεως της Συνόδου της Ιεραρχίας είναι η παύση και η καθαίρεσι του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων το 2005. Τον απήλαξε από τα καθήκοντα η Ιεραρχία, και μετά τον καθήρεσε και τον έκανε μοναχό"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.