Κάρτα του πολίτη - απειλή: Μια απάντηση σε όσους ανησυχούν και φοβούνται


Η Εκκλησία, δηλαδή όλοι μας κλήρος και λαός, κινούμαστε και ζούμε ως μέλη ενός σώματος του οποίου η Κεφαλή είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι κανένα μέλος δεν μπορεί να στραφεί εναντίον της Κεφαλής εκτός και αν αποκοπεί απο το σώμα.
Η Κεφαλή ζωοποιεί και κινεί τα μέλη του σώματος ,δηλαδή όλους μας , με τέτοιο μάλιστα τρόπο ωστε όλοι μαζί να δοξάζουμε τον Θεό και έτσι να αγιασθούμε κατά την Θεία διαβεβαίωση ότι πλαστήκαμε κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν Του.
Είναι λοιπόν αδύνατον να είσαι μέλος του σώματος της Εκκλησίας και να πράξεις αυτοβούλως οποιαδήποε κίνηση εναντίον Εκείνου εξ αιτίας και για χάρη Του οποίου ζείς και κινείσαι.
Φυσικά ο κάθε ένας μας είναι ελεύθερος να αποκοπεί απο το σώμα της Εκκλησίας και να στραφεί ακόμα και εναντίον της Κεφαλής της.
Αυτή όμως η χρήση της "φυσικής" ελευθερίας που του δόθηκε ως δώρο απο τον Δημιουργό, θα του στερήσει την δυνατότητα να βιώσει το ύψιστο δώρο εκείνης της "λειτουργικής" ελευθερίας δια της οποίας θα εισέλθει πάλι στον Παράδεισο απο τον οποίο εξήλθε με την πτώση του.
Όλοι λοιπόν είμαστε μέλη του ιδίου σώματος και αυτό που μένει είναι δια της μετανοίας και της προσευχής να το αντιληφθούμε και δια της χάριτος του Θεού να το βιώσουμε.
Τότε δεν θα ανησυχούμε και δεν θα καταθλιβόμεθα για το τί θα κάνουμε ή τι θα μας συμβεί αν δεν πάρουμε την "Κάρτα του πολίτη",μιας και θα έχουμε αναθέσει τα πάντα στην Θεία πρόνοια της Κεφαλής του σώματος.
Αν το δικό μας χωμάτινο κεφάλι αγαπά, νοιάζεται, φροντίζει και προστατεύει όλα τα μέλη του σώματός μας,τί νομίζετε ότι θα πράξει για εμάς  η Κεφαλή του σώματος της Εκκλησίας δηλαδή ο Χριστός;
H άπειρη αγάπη Του φανερωμένη δια της Θείας Του ενανθρωπήσεως ,που θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες, προσφερόμενη δια της Σταυρικής Του θυσίας και τριημέρου Αναστάσεως και ενεργούμενη διαρκώς και πολυτρόπως προς πάντας τους εκζητούντας αυτήν,όχι μόνο δεν θα μας αφήσει αλλά θα μας στηρίξει σε υπέρτατο βαθμό τον καιρό της δοκιμασίας.
Να προσφέρουμε τώρα τη δική μας χωμάτινη και ατελή αγάπη και να αφήσουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας να εισπράξουν την άπειρη και τέλεια αγάπη του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις