Ούτε ο π. Σαράντης Σαράντος ούτε οι «Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης» καλούν τον κόσμο σε καμιάς μορφής συγκέντρωση και διαμαρτυρία


anavaseis.blogspot.com

Είναι κάποιες ημέρες που μας αποστέλλουν ένα συγκεκριμένο δισέλιδο το οποίο προφανώς είναι από έντυπο συμπληρώσεως στοιχείων για την μη αποδοχή της Κάρτας Πολίτη, δηλαδή υπάρχει στην αρχή του ένα απόσπασμα από το κείμενο του π. Σαράντη προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδος, 
πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση
 στην συνέχεια υπάρχει το «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ» με το λογότυπο των Αντιρησιών Ορθόδοξης Συνειδήσεως, στην συνέχεια το μέρος για έντυπη ..υπογραφή και η ιστοσελίδα του Όρθρου : http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php για ηλεκτρονική υπογραφή
πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση

και τελειώνοντας έχει το λογότυπο :


Έτσι όπως είναι το συγκεκριμένο δισέλιδο βγάζει αβίαστα κανείς το συμπέρασμα ότι :
α) «Οι Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης» και β) Ο π. Σαράντης Σαράντος προτρέπουν, υπογράφουν ή πρεσβεύουν ή έστω συναινούν -συμφωνούν με την προτροπή για συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αυτά βεβαίως
δεν συμβαίνουν ο π. Σαράντης έστειλε τις δύο συγκεκριμένες επιστολές του (ώς ώφειλε) στη Ιεραρχία της Εκκλησίας Ελλάδος, και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δια μέσω του οικείου Μητροπολίτου Αμαρουσίου και Κηφισίας Κυρίλλου, και πέραν τούτου έχουμε μόνο ενημερωτικές ομιλίες του.


Μάλιστα επειδή είμαστε παρόντες στην ομιλία του στις 31/10 στο πνευματικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου Νικαίας, όταν οι ερωτήσεις στο τέλος πήραν επιθετική μορφή προς την ιεραρχία της Εκκλησίας και προς την πολιτεία, και ο ίδιος,  και ο π.Αντώνιος Μπουσδέκης εφημέριος του Αγ. Νικολάου ηρέμησαν το ακροατήριο, χωρίς περαιτέρω αιχμές ή άλλα προβλήματα.

Πάντα οι ομιλίες του π. Σαράντου κινούνται μέσα στα αυστηρά εκκλησιαστικά πλαίσια, και ποτέ δεν υπήρξε περίπτωση  κατά την οποίαν προέτρεψε ή υποστήριξε κινήσεις έξω από τα ιερατικά καθήκοντά του.

Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ποτέ δεν υπήρξε η προτροπή και από τους «Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως» οι οποίοι σαφώς και δεν αποτελούν πολιτικό σχηματισμό, άλλωστε έχουν τοποθετηθεί υπευθύνως αρκετές φορές μέσα από το ιστολόγιο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο
 Ανακοίνωση "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" 


 

Τελειώνοντας θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας σε οτιδήποτε δεν προέρχεται από τον π. Σαράντη Σαράντο κυρίως με επιστολές του, και τους ίδιους τους «Αντιρρησίες Ορθ. Συνείδησης» με κύριο μέσο έκφρασης το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο.

 

Σχόλια

  1. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.ΣΑΡΑΝΤΗ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν εκφράζουμε την γνώμη άλλων πολυ δε περισσότερο του π. Σαράντη δημοσιεύοντας εξ ονόματός τους προσωπικές εκτιμήσεις ή ακόμα χειρότερα φαντασιοπληξίες.
    Το κείμενο είναι τόσο σαφές που δεν δικαιολογούνται παρανοήσεις ή παρερμηνείες.
    Η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" ("Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης") έχει δια του ιστολογίου μας δημοσιεύσει ανακοινώσεις με τις οποίες ενημέρωσε τους φίλους και αναγνώστες ότι οποιοδήποτε κείμενο, ανακοίνωση, πρόσκληση,video κ.λ.π που φέρει την υπογραφή "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" και δεν έχει δημοσιευθεί είτε στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" ,είτε στις "Αναβάσεις" , είτε στον "Όρθρο", είναι κίβδηλο , πλαστό και φυσικά δεν προέρχεται ούτε απο την "ΠΡ.Α.Ο.Σ" ούτε απο τους συνεργάτες της.
    Αν ο π. Σαράντης είχε έστω και την ελαχίστη σχέση με αυτές τις "προσκλήσεις" να είστε βέβαιοι ότι θα το γνωρίζαμε και ασφαλώς θα το είχαμε δημοσιεύσει.
    Εξ΄άλλου όποιος έχει παρακολουθήσει τον π. Σαράντη γνωρίζει πως ότι έχει να πεί ,το δημοσιοποιεί με κάθε διαφάνεια είτε σε ομιλίες και κηρύγματα , είτε σε κείμενα που δημοσιοποιούνται, είτε σε δημόσιες συνεντεύξεις ,είτε με τις επιστολές του.
    Ζητάτε επίσημη δήλωση του π. Σαράντη ότι δεν έχει οιανδήποτε σχέση με το περιεχόμενο κάποιων κίβδηλων και πλαστών φυλλαδίων, του ζητάτε δηλαδή να απολογηθεί για κάτι το οποίο καταφανώς δεν τον αφορά.
    Αυτό το αίτημα προσβάλλει και εμάς εφ΄όσον δείχνετε ότι δεν σας ικανοποιεί η επίσημη διαβεβαίωσή μας , ότι δηλαδή αυτά τα φυλλάδια χρησιμοποίησαν την υπογραφή της "ΠΡ.Α.Ο.Σ" χωρίς να το δικαιούνται , αυθαίρετα και με σκοπό να παραπλανήσουν.
    Αν δεν είχαμε ανακοινώσει την πλαστότητα αυτών των φυλλαδίων και δεν είχαμε διαψεύσει την δήθεν συμμετοχή μας σε αυτές τις κινητοποιήσεις, θα είχατε ενδεχομένως το δικαίωμα να ζητήσετε μια τέτοια δήλωση.
    Θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά.
    Αν ο π. Σαράντης ή η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" είχαν προτείνει κάποιου είδους κινητοποίηση θα είχατε ενημερωθεί απο τα προαναφερθέντα ιστολόγια και ιστοσελίδες.
    Με τιμή
    "Ο.Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ"

    Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με φυλλάδια , κέιμενα , δηλώσεις, ανακοινώσεις, video ,δήθεν συνεντεύξεις που δεν αναφέρονται σε δημοσιέυσεις είτε του "Ο.Π" είτε των "Αναβάσεων" είτε του "ΟΡΘΡΟΥ"/

    Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ψευδεπιγράφως την υπογραφή μας , απο εδώ και στο εξής θα καταγγέλλεται ως πλαστογράφος και ένοχος παραπλάνησης.

    Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός έχει δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράσει με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις του για το μέγα ζήτημα της "Κάρτας του Πολίτη" και δεν διακηρύξαμε ποτέ ότι μπορεί να το πράξει μόνο μέσω ημών.

    Δεν έχει όμως κανείς το δικαιωμα να μιλά ή να γράφει εξ ονόματός μας ή ως δήθεν εκπρόσωπος της "ΠΡ.Α.Ο.Σ" χωρίς να έχει την εξουσιοδότησή μας για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις