Ο Αγγλικανός "Αρχιεπίσκοπος" του Καντέρμπουρυ "συμπροσευχήθηκε" με τον Ιερουργούντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας


Ο Αγγλικανός "Αρχιεπίσκοπος" του Καντέρμπουρυ  κ. Ρουόμαν Ουίλιαμς  και "χρισμένος" Δρυίδης  απο την  νεοπαγανιστική - ειδωλολατρική  "αδελφότητα των Δρυίδων της Ούαλλίας " (βλ. εδώ ), ήταν για λίγες ημέρες προσκεκλημένος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πριν απο λίγες ημέρες  σχολιάσαμε τα όσα δήλωσε τόσο  αυτός όσο και ο   Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  σε ανάρτησή μας  την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ .
Δημοσιεύσαμε επίσης και  την  επιστολή  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κυθήρων ο  οποίος  όπως φαίνεται δείχνει να είναι ικανοποιημένος απο τις  "εξηγήσεις" που έδωσε ο αιρετίζων  Επίσκοπος Μεσσηνίας  τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

"Ο Σεβ. Μεσσηνίας απαντών εις ερωτήσεις Συνοδικών Μητροπολιτών προσεπεβεβαίωσε την πίστιν του εις την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, απέρριψε την προτεσταντικής προελεύσεως «θεωρίαν των κλάδων» ως κατασκεύασμα παρωχημένων εποχών και εδήλωσε ότι τα περί διηρημένης Εκκλησίας γραφέντα οφείλονται εις ατυχή φραστικήν διατύπωσιν και αφεώρων εις την ιστορικήν, μάλλον, θεώρησιν του σχίσματος του 1054 και όχι εις την εκκλησιολογικήν, την αληθή υπόστασιν της Αγίας ημών Εκκλησίας....
Ιδιαιτέραν αίσθησιν προεκάλεσε εις τον υπογράφοντα η επίμονος θέσις του Σεβασμιωτάτου ότι δεν θα δυνηθή να επιστρέψη εις την Θεόσωστον Επαρχίαν του, εάν δεν αποκατασταθή πλήρως υπό της ΔΙΣ ως προς το Ορθόδοξον περί Εκκλησίας φρόνημά του.
(Αυτό και εις την από 17/6/2010 απαντητικήν επιστολήν του εμφαίνεται και εις τακτικήν Συνεδρίασιν της παρελθούσης ΙΣΙ ετονίσθη, εις ην και απεποιήθη την κατηγορίαν του αιρετικού, την οποίαν, όμως, ο υποφαινόμενος ουδέποτε απέδωσε υπό την κανονικήν του όρου έννοιαν, ως εδήλωσεν εις την Συνεδρίαν εκείνην της Ιεραρχίας)." (βλ.εδώ )
Όχι μόνο εμείς αλλά και ο ο οποιοσδήποτε    Έλληνας πολίτης που έτυχε να διαβάσει τόσο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μεσσηνίας  όσο και τις  παλαιότερες επιστολές  του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων (βλ.εδώ ) και του  αξιοτίμου καθηγητού κ. Τσελεγγίδη  (βλ.εδώ και εδώ)  δεν  θα νοιώσει κανενός είδους  "ικανοποίηση" απο την  δήλωση "μετανοίας" του κ. Χρυσοστόμου  και την διαβεβαίωσή του ότι  δήθεν επρόκειτο περί  "ατυχούς φραστικής διατυπώσεως".
Ο  "μετανοημένος" λοιπόν Επίσκοπος  έδειξε την "μετάνοιά" του   αλλά και την ...προσήλωσή  του στις  αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και  την ...υπακοή του στους Ιερούς κανόνες, με τον  σαφέστερο τρόπο.
Την προηγούμενη Κυριακή 28/11/10, συμπροσευχήθηκε  με τον  αιρετικό    "Αρχιεπίσκοπο" του Καντέρμπορυ - Δρυίδη της Ουαλίας  και  ακραίο νεοεποχήτη κ.κ. Ρουόμαν Ουίλιαμς, κατά την Θεία Λειτουργία  στον Ι. Ν  Αγίου Δημητρίου του ομωνύμνου Δήμου.
Μετά απο αυτή την  απαράδεκτη και  αντικανονική ενέργεια του  Επισκόπου Μεσσηνίας , είναι πολύ λογικό  και εμείς να εκφράζουμε την ίδια με εκείνον θέση,  ότι δηλαδή  " ...δεν θα δυνηθή να επιστρέψη εις την Θεόσωστον Επαρχίαν του.." ασχέτως   - θα συμπληρώναμε  εμείς-  αν απεκατεστάθη "...πλήρως υπό της ΔΙΣ ως προς το Ορθόδοξον περί Εκκλησίας φρόνημά του " αφού δεν συνέβη αυτό και  στις Ορθόδοξες συνειδήσεις των πιστών της  Αγίας μας Εκκλησίας.
Η περασμένη  Κυριακή θα μείνει  χαραγμένη  στις Ορθόδοξες ψυχές  των πιστών της Ενορίας του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, ως η ημέρα που εμολύνθη ο  Ιερός Ναός τους. 
Μια ημέρα  κατά την οποία  βρέθηκε  συμπροσευχόμενος  με  Ορθόδοξους Ιερείς και  Ιερουργούντα  Αρχιερέα ,  κάποιος που όχι μόνο είναι αιρετικός αλλά και εξέχον στέλεχος  όπως φαίνεται της αντίχριστης παναίρεσης  της "Νέας Εποχής".Κάποιος  που με την ίδια "άνεση"  τον Αύγουστο του 2002 όχι μόνο "προσευχήθηκε" στους δαίμονες  των νεο-παγανιστών Δρυίδων της Ουαλίας αλλά και εχρίσθη  και ο ίδιος Δρυίδης.
Αν όλα όσα  αναφέρουμε  θεωρούνται απο κάποιους  "εκσυγχρονιστές", υπερβολές ή  κουταμάρες  μερικών "φανατικών" , τότε  θα πρέπει να αναρωτηθούν  αν είναι  έκφραση  φανατισμού ή κουταμάρα η  προτροπή του Ιερέως  κατα το  δεύτερο μέρος  της Θ.Λειτουργίας  : "Τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν".

'Οτι και να πούμε εμείς, η αλήθεια είναι μία και δεν αλλάζει όσο και να  προσπαθήσουν  μερικοί να  "στρογγυλέψουν τις γωνίες"  ή να  "θεολογήσουν" πάνω στην μίξη  των αμίκτων.Και η αλήθεια  αυτή  περιγράφεται  με  σαφή και ακριβή τρόπο  στους Αποστολικούς κανόνες   απόσπασμα  των οποίων  παραθέτουμε πιο κάτω (το αντιγράψαμε απο την ιστοσελίδα του Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου  )


 
ΚΑΝΩΝ ΜΕ', ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».
 
Ερμηνεία
Ο παρών Κανών διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος ήθελε συμπροσευχηθή μοναχά, αλλά όχι και να συλλειτουργήση με αιρετικούς ας αφορίζηται. Επειδή όποιος με τους αφωρισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί), πρέπει να συναφορίζηται και αυτός, κατά τον Ι' των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησε εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα, ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι και οι αιρετικοί, κατά τον Β' και Δ' της Γ') συγκαθαιρείται και αυτός, κατά τον ΙΑ' των Αποστόλων. Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμε και να αποστρεφώμεθα, αλλά όχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αυτούς ή να συγχωρούμεν εις αυτούς να ενεργήσουν τι εκκλησιαστικόν λειτούργημα, ή ως κληρικοί, ή ως ιερείς. 

 Τις φωτογραφίες απο την  αντικανονική και απαράδεκτη  συμπροσευχή  τις αντιγράψαμε απο την ιστοσελίδα "Ρομφαία"  και τις  φωτογραφίες απο την μύηση  του  Δρυίδη - "Αρχιεπισκόπου"  του Καντέρμπουρυ απο τον ιστότοπο "Ακτίνες" 

Σχόλια

  1. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ 1821?MΑΛΛΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ


    http://www.youtube.com/watch?v=CtREMFNEG7E

    http://www.youtube.com/watch?v=74YVWXb8FhQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "16.και έπεσεν επί πρόσωπον παρά τους πόδας αυτού ευχαριστών αυτώ. και αυτός ην Σαμαρείτης.
    17.απoκριθείς δε ο Ιησούς είπεν. ουχί οι δέκα εκκαθαρίσθησαν; οι δε εννέα πού;"

    Καινή Διαθήκη
    Κατά Λουκάν, ιζ΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AX ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΛΗΓΩΝΟΜΑΙ (ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ) ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Π.Χ. Ο ΤΑΔΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Ή ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΑΝΕ Η ΤΑΔΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...
    ΚΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΗ Ή ΚΑΘΟΛΙΚΗ Ή ΑΓΓΛΙΚΑΝΗ.

    ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ 'ΞΕΡΑ;
    Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΙ ΠΙΣΤΗ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/mega-channel.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις