Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκίνησε την "διαβούλευση" για την "Κάρτα του Πολίτη"


Λιγες ημέρες μετά την  "σύσκεψη" που είχε  πολυμελής κυβερνητική  αποστολή  με την  "ειδική συνοδική επιτροπή  για τα ανθρώπινα δικαιώματα" της Εκκλησίας της Ελλάδος και πριν ακόμα  "στεγνώσει το μελάνι" απο το   σχετικό με την  σύσκεψη  "ανακοινωθέν" της Ιεράς Συνόδου (βλέπε εδώ), η κυβέρνηση   "έβαλε μπροστά" την μυλόπετρα   που  θα αλέσει  τις απόψεις  όσων Ελλήνων πολιτών  μιλήσουν  για την επερχόμενη  δικτατορία της  "ηλεκτρονικής  δακυβέρνησης"  η οποία  φυσικά  θα λειτουργήσει   μόνο μέ την  επιβολή της  "Κάρτας του Πολίτη".

Αν καιδεν τρέφουμε αυτάπάτες για το πώς εννοεί η Ελληνική κυβέρνηση την  δημόσια "διαβούλευση", δείγματα  της οποίας έχουμε δεί  και σε άλλες περιπτώσεις , ωστόσο  συνιστούμε σε  όλους τους φίλους  της "Πρωτοβουλίας  Αντιρρησιών  Ορθόδοξης  Συνείδησης" να στείλουν τις απόψεις τους  στην ιστοσελίδα του  υπ. εσωτερικών  http://www.opengov.gr/ypes/?p=862#respond.


Αν και όπως είπαμε  η δημόσια  διαδικτυακή  διαβούλευση  λειτουργεί  ως πρόσχημα,  ή αν θέλετε ως  ο "δημοκρατικός μανδύας"  που συνήθως σκεπάζει  όλες τις αιχμηρές  "γωνίες" των  αντιλαϊκών  κυβερνητικών αποφάσεων , εμείς  και  ελπίζουμε αρκετές χιλιάδες συμπολιτών  μας  θα  καταθέσουμε τις  Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας. 

("Βήμα" 23/11/10): "Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της Κάρτας του Πολίτη επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι παρατηρούνται όλο και πιο συχνά φαινόμενα πλαστοπροσωπίας (όπως η κλοπή ταυτότητας, η χρήση ταυτότητας ή στοιχείων ταυτότητας τρίτων προσώπων). Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζουμε και θέτουμε σε διαβούλευση, τονίζει, δεν υποκαθιστά απλά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Αποτελεί κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη δημόσια διοίκηση. «Γνωρίζουμε τις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που ήδη έχουν εκφραστεί από πολίτες και φορείς» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών. «Γνώμονάς μας στον σχεδιασμό, τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της Κάρτας του Πολίτη είναι η απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στην προστασία των δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών»"

Ευτυχώς που ο κ. Ραγκούσης έβαλε την τελευταία παράγραφο  και μας ...ησύχασε.Τώρα πιά  μπορούμε να γυρίσουμε απο το άλλο πλευρό και να κοιμηθούμε ήσυχοι, αφού  μας υποσχέθηκαν "προστασία".
Αν όμως  μας προστατεύσουν όπως προστάτευσαν  π.χ τα εργατικά δικαιώματα, τις κοινωνικές κατακτήσεις,τους μισθούς και τις συντάξεις ή ακόμα περισσότερο την εθνική  κυριαρχία  "μέρος της οποίας απωλέσαμε" όπως είπε και ο πρωθυπουργός, τότε μάλλον  όχι μόνο θα πρέπει να ανησυχούμε αλλά να μας πιάσει και  "κρύος ιδρώτας".
Δυστυχώς  ο κ. υπουργός  μάλλον μας θεωρεί αφελείς , διότι πως είναι δυνατόν  να προστατευτούν  τα ατομικά μας δικαιώματα , η ελευθερία μας και το αυτεξούσιο όταν μέσω αυτής της κάρτας  θα  "καταγράφονται τα πάντα" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρωθυπουργός πριν λίγες εβδομάδες   κατά την ομιλία  του στην  ΔΕΘ.
Πως  προστατεύεται και από ποιούς  ο  Έλληνας πολίτης  του οποίου ακόμα και η παραμικρή  συναλλαγή θα καταγράφεται , θα επεξεργάζεται και θα χαρακτηρίζεται  με την  αναγκαστική  κατοχή και χρήση αυτής της ηλεκτρονικής χειροπέδας;
Δεν χρειάζεται να έχουμε  ιδιαίτερη αντιληπτική ικανότητα για να διαπιστώσουμε την  απόλυτη αντίφαση μεταξύ των   κυβερνητικών διαβεβαιώσεων  και  της πραγματικής "αποστολής" της "Κάρτας του Πολίτη" όπως τουλάχιστον  περιγράφονται απο στελέχη της κυβέρνησης  αλλά και τον πρωθυπουργό.
Αρκεί και μόνο να διαβάσουμε το σχετικό άρθρο  στο σημερινό φιλοκυβερνητικό "Βήμα"  και θα  καταλάβουμε  αμέσως ότι  υποτιμούν την νοημοσύνη μας   όταν π. χ  γράφουν ως  τίτλο
.
" Χωρίς το 666 η Κάρτα του Πολίτη! "
" Κάρτα του Πολίτη χωρίς προσωπικά δεδομένα" (βλέπε εδώ  )


και λίγο πιο  κάτω  τονίζουν ότι

"... Ο πολίτης θα έχει μόνο την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής του και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο...
...Παράλληλα οι δυνατότητες που προσφέρει θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την εκ μέρους τους επέκταση υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων καινοτομικών υπηρεσιών...".

Αν λοιπόν  αυτή η κάρτα  θα χρησιμοποιείται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα  σε "όλο το εύρος της καθημερινής του ζωής"  πως είναι δυνατόν να μιλούν  για "ιδιωτικότητα" ή  "ατομικά δικαιώματα"  και πολύ περισσότερο  πως ισχυρίζονται  ότι θα  τα προστατεύσουν  αφού εν τοις πράγμασιν  τα καταργούν;
Λένε επίσης ότι:
"...σε καμία φάση της προετοιμασίας δεν εντοπίζεται οποιαδήποτε ανάγκη χρήσης γραμμωτού κώδικα (barcode) και δεν θα περιλαμβάνεται..."
Εδώ πραγματικά  ισχύει  η παροιμία "έσταξε η ουρά του γαϊδάρου  και μαγαρίστηκε το πηγάδι".
Τι ανάγκη έχουν απο οπτική καταγραφή  γραμμωτού κώδικα (bar code) αφού  η "Κάρτα του Πολίτη" θα είναι  εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας microchip στο οποίο όχι μόνο θα μπορεί να καταγραφεί  ψηφιακά  ο barcode  του καθ΄ενός  μας αλλά και εκατομμύρια άλλα στοιχεία απολύτως "αόρατα" στον κάτοχο- σκλάβο.
Αυτή  η "διευκρίνηση" έγινε  προφανώς για να ρίξουν  "στάχτη στα μάτια "  των πιστών Χριστιανών που  αρνούνται  να παραλάβουν  μια κάρτα στην οποία θα υπάρχει με οποιαδήποτε μορφή ο δυσώνυμος αριθμός 666.
Δεν μας είπαν φυσικά, ότι αυτός  ο αριθμός, ο οποίος είναι αποδεδειγμένα απαραίτητος  για την λειτουργία και την διασύνδεση όλων των  συστημάτων, αν δεν υπάρχει αρχικά  κρυμμένος  σαν ψηφιακή αόρατη πληροφορία  στο microchip , θα μπεί αναγκαστικά με την  πρώτη κιόλας χρήση αυτής της κάρτας.  
Θα δείτε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει μια εκστρατεία "ενημερωσης" απο τα  εντεταλμένα και   επιχορηγούμενα απο τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" ΜΜΕ, με την οποία εκτός των άλλων θα  χλευάζεται και η  "δαιμονοποίηση" ενός  "απλού" αριθμού  όπως ο 666 και θα αναφέρονται  οι  "Ορθόδοξες αντιρρήσεις" των Ελλήνων πολιτών  ως  μια  "ψυχική διαταραχή" μερικών   αστοιχείωτων  και φανατικών που επιιθυμούν  την επιστροφή στον μεσαίωνα.
Αν  όμως υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή στον μεσαίωνα και εν πολλοίς το έχουν καταφέρει , είναι ακριβώς εκείνοι που  μας καταδικάζουν σε θάνατο  αν  δεν παραλάβουμε  την "Κάρτα του Πολίτη".
Είναι οι ίδιοι που καταργούν κάθε μέρα και μία  κοινωνική παροχή και  σπρώχνουν στην απελπισία και στην εξαθλίωση εκατομμύρια συμπολιτών μας. 
Αυτό λοιπόν που αντιλαμβανόμαστε  εμείς αλλά και  ο κόσμος  με τον οποίο καθημερινώς  συναναστρεφόμαστε , είναι ότι  ζητούν  απο τον Ελληνικό λαό να βαδίσει    με τάξη και πειθαρχία κρατώντας στο χέρι του  την "κάρτα του Πολίτη"  μόνο και μόνο για  να μην υπάρξει συνωστισμός  μπροστά στην λαιμητόμο  του ΔΝΤ , της "τρόϊκας" και των άλλων  "δημοκρατικών δυνάμεων" της παγκόσμιας κυβέρνησης.
 Και τελειώνοντας θα σημειώσουμε  συμπερασματικά  για την  περίφημη "διαβούλευση"  τα εξής :
1)Είναι προφανές ότι σε αυτό το πρώτο στάδιο, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει και  σαν   μέσο σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης,  αυτή την "διαβούλευση" ,οπότε  πρέπει  να συμμετάσχουμε  μαζικά  όσο το δυνατόν περισσότεροι.
2)Δύο ημέρες πρίν την σημερινή  "πρεμιέρα" της δημόσιας διαβούλευσης  για την "Κάρτα του Πολίτη"  μία ιστοσελίδα , δημοσίευσε   μια λεπτομερέστατη περιγραφή  αυτής της κάρτας  (αυτή την ανάρτηση αναδημοσιεύσαμε εδώ).
3)Είναι  επίσης αξιοσημείωτο πως  η κυβέρνηση πριν την  σημερινή  "επίσημη  πρώτη" είχε  ...εξασφαλίσει  ένα σχετικά "ανώδυνο" ανακοινωθέν  απο την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο και θα σχολιάσουμε  σε επόμενη ανάρτησή μας .
4)Ένα άλλο σημείο που  είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε  είναι ότι  η "έξωθεν καλή μαρτυρία"  και η αξιοπιστία   της κυβέρνησης έχει τρωθεί  σε τέτοιο βαθμό ώστε   μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η παρούσα  διαδικτυακή  καινοτομία   καταγραφής απόψεων ,θα λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς ώς διαβούλευση και όχι ως   πρόσχημα.
Οι  εξελίξεις στην οικονομία και οι  καθημερινές  ειδήσεις γύρω απο την επερχόμενη πτώχευση  της χώρας μας ,καθώς  επίσης και οι συνεχείς  διαψεύσεις των  κυβερνητικών υποσχέσεων  αλλά και διαβεβαιώσεων, έχουν  παράξει ένα και μοναδικό όφελος :
Ο  Ελληνικός λαός  δεν καταπίνει πλέον αμάσητη την "τροφή" που του προσφέρουν  είτε οι ίδιοι  είτε  τα εντεταλμένα προς τούτο ΜΜΕ.Αυτό σημαίνει ότι  δεν θα δεχτεί πλέον αμαχητί τίποτε απο όσα θέλουν να του επιβάλλουν  τα επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" δήθεν για το ....καλό του.

Το ξαναλέμε για άλλη μια φορά :

Αρνούμαστε να παραλάβουμε την  "Κάρτα του Πολίτη" 

Αρνούμαστε να γίνουμε  ανταλλάξουμε την Ορθόδοξη συνείδησή μας  με  την μίζερη  συνείδηση ενός  υποταγμένου σκλάβου.

Αρνούμαστε  να συναινέσουμε  στο  ηλεκτρονικό φακέλωμα 

Αρνούμαστε να γίνουμε με την θελησή μας  το "καύσιμο" της  νεο-εποχήτικης  θεριζο-αλωνιστικής μηχανής.

Αρνούμαστε να  σβήσουμε το  σφράγισμα  του Τιμίου Σταυρού που λάβαμε κατα το Άγιο Βάπτισμα , και να σφραγιστούμε  με το όνομα  του Αντιχρίστου.

Σχόλια

  1. Δεν πρόκειται να παραλάβουμε αυτή την ανοησία. Ας το καταλάβουν πολύ καλά. Δεν μπορούν να πείσουν πλέον κανένα. Τους δόθηκαν πολλές ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Opengov.gr λογοκρίνει τα αρνητικά σχόλια για την κάρτα πολίτη αντικαθηστώντας τα μόνο με θετικά!!!
    Share7anti-ntp: Η προπαγάνδα δεν έχει προηγούμενο στον ιστότοπο της κυβέρνησης (οpengov.gr). /Η περίπτωση θυμίζει μάλιστα το νομοσχέδιο περι Ελληνικής ιθαγένειας όπου χιλιάδες σχόλια λογοκρίθηκαν (δεν περιείχαν υβριστικές λέξεις) καθώς ήταν αντίθετα στο νομοσχέδιο περι παραχώρησης Ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Στην παρακάτω διεύθυνση......
    η κυβέρνηση μας καλεί σε δημόσια διαβούλευση για την κάρτα του πολίτη. Είναι εμφανές (κανει μπαμ!) οτι τα σχόλια που έχουν μπει έχουν επιλεγεί με σκοπό την χειραγώγηση της κοινής γνώμης http://www.opengov.gr/ypes/?p=931#respond. Το αξιοπερίεργο είναι...

    ότι όλα τα σχόλια όπου αναφέρονται θετικά ως προς την ΚτΠ έχουν αρνητική βαθμολογία ρεκόρ! Εκεί φαίνεται οτι όσοι επισκέπτονται την σελίδα, διαφωνούν κάθετα με το φακέλωμα της κάρτας του πολίτη, παρόλαυτά κανένα αρνήτικό σχόλιο δεν υπάρχει! Ένα παράδειγμα είναι το εξής σχόλιο: "Tha boroume na taksideuoume kai stin Evrwpaiki Enwsi me tin Karta tou Politi?? pote tha arxisei na ekdidetai?? yperoxi idea..apolyti diafaneia!!" Βαθμολογία σχολίου: 242 αρνητικά 9 θετικά!!! "Εμείς σας καλούμε να επισκεφθείτε τον παραπάνω ιστότοπο και να εκφράσετε την άποψη σας ωστε να διαπιστώσετε αν θα δημοσιευτεί. Είναι τραγική ειρωνία οτι αυτοί που ευαγγελίζονται την δημοκρατία και τις δήθεν ανθρώπινες ελευθερίες, λογοκρίνουν τα σχόλια και δεν τολμούν να κάνουν ένα δημοψήφισμα. Φοβούνται προφανώς τον λαό, μας φοβούνται τώρα που είμαστε αγκαλιά με τους καναπέδες, φανταστείτε πόσο θα μας φοβούνται όταν βγούμε στους δρόμους.

    anti-ntp.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εμφανίζουν όλα τα σχόλια δυστυχώς. έκανα επιλογή κάποιων κειμένων από δω και τα αντέγραψα. απ' ότι φαίνεται δεν τους άρεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις