Μερικοι μας ρωτούν:"Τί εννοείτε με τον όρο παραεκκλησιαστικές οργανώσεις; Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένοι; "


 

Ως "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"  στην ανακοίνωσή μας διευκρινήσαμε με σαφήνεια ποιές θεωρούμε "παραεκκλησιαστικές ομάδες"  ώστε να μην παρεξηγηθούμε.

*Παρα- εκκλησιαστικός = παρα +εκκλησία
Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο για να ορίσουμε εκείνες τις οργανώσεις ή  ομάδες που ενώ δηλώνουν Χριστιανικές εν τούτοις κινούνται εκτός  του σώματος της Εκκλησίας της οποίας Κεφαλή είναι ο ίδιος ο Χριστός,πράγμα που νομοτελειακά  τις οδηγεί σε μία "θεληματικού" τύπου  "θεολογία"  που φυσικά ούτε σώζει ούτε ευλογείται  με την Χάρη  του Αγίου Πνεύματος.
Φυσικά δεν  εννοούμε όσους κινούνται "εις τόπον και τύπον Χριστού" σύμφωνα με το Άγιο Θέλημά Του  και τις  ασφαλείς και  θεόπνευστες οδηγίες  και κανόνες των Αγίων Του. .
.
Εξ΄άλλου οι"γνωστοί κύκλοι" που αναφέρουν μερικοί , έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς και εμάς ως "παραεκκλησιαστικούς" ή ακόμα και ως  "τρομοκράτες" (βλ. απόφαση Εκκλησίας της Κρήτης).
Για να μην  υπάρξουν περαιτέρω παρεξηγήσεις  το ξαναλέμε ότι δεν θεωρούμε  "παραεκκλησιαστικούς" όσους  υπερασπίζονται ΕΝΤΟΣ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  την Ορθόδοξη πίστη όπως αυτή μας παρεδόθη Θεοπνεύστως  απο την Αγία Γραφή ,τις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους, τους Ιερούς Κανόνες και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Ακριβώς επειδή είμαστε ΕΝΤΟΣ της Εκκλησίας και αγωνιζόμεθα εν μετανοία και με σεβασμό στους  Θεοπνεύστως ορισθέντες θεσμούς της, δικαιούμεθα  ως μέλη του ιδίου σώματος να  αναφερόμεθα  με επιμονή  σε όσα έχει ορίσει η Κεφαλή της,δηλαδή ο Χριστός.
Όσοι  δεν πληρούν έστω και έναν απο τους παραπάνω όρους , είναι  κατά την  ταπεινή μας  γνώμη  "παρα -εκκλησιαστικοί",  εφ΄όσον  προβάλλουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την δική τους "θεληματική  θεολογία"  έναντι  εκείνης  που Θεοπνεύστως  μας διδάσκουν  οι  Άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι  και  σύμπασα  η  επιβεβαιούμενη υπο αυτών και ταυτοχρόνως επιβεβαιούσα αυτές Αγιο-Πατερική παράδοσις.
Με τιμή
"Ο.Π"

Σχόλια

  1. Δεν τους έφθανε που μας έκαναν δυο κομμάτια, ύστερα μας έκαναν τέσσερα, μετά δεκατέσσερα, έπειτα 24, φθάσαμε στα 444. Αλλά αυτοί θέλουν να γίνουμε 666 κομμάτια για να αισθανθούν ασφαλείς. Που δεν νομίζω ότι θα ησυχάσουν ακόμη και με αυτό.

    Μόνο η κάρτα του πολίτη θα τους αναπαύσει. Δεν θα καταδικάζουν κανένα σε θάνατο. Όποιος δεν παίρνει την κάρτα, θα μας πουν, πάσχει από νευροβιολογική ασθένεια, που τον οδηγεί στην μανιοκατάθλιψη και τέλος, στην αυτοκτονία (με την άρνηση να παραλάβει την κάρτα).

    Θα τον αναλάβουν οι ψυχίατροι, για να τον κάνουν καλά, από τη νευροβιολογική πάθηση.

    Αίτιον της παθήσεως ταύτης, ισχυρίζονταί τινες, είναι η θρησκεία. Αντίδοτο, φάρμακο και εμβόλιον, εμπεριέχονται εις την κάρτα. Οπότε ...

    Οπότε, λαμπρά!
    Σωθείημεν!!
    Αυτοκτονίες τέλος!!!

    THE END

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια ερώτηση θα ήθελα να θέσω κι εγώ. Κι ομολογώ πως με πλήγωσε η διατύπωση στην ανακοίνωσή σας. Γι' αυτό και η διευκρίνισή σας έφτασε τελείως καλοδεχούμενη στην ψυχή μου. Προσέξτε παρακαλώ τους όρους που χρησιμοποιείτε. Μην καταστρέφουμε μόνοι μας την ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εἴμαστε τώρα ἀκριβῶς ὅπως ἦταν οἱ παλαιοί χριστιανοί μαζί μέ τά λιοντάρια στή Ρωμαϊκή ἀρένα. Νά εἶσαι μέσα στήν ἀρένα καί νά περιμένεις ὅπως κάνανε καί οἱ παλαιοί Χριστιανοί νά ἀπελευθερώσουν τά λιοντάρια. Περιμένετε νά σᾶς σφάξουν, νά σᾶς κόψουν, δέν ὑπάρχει ἄλλη σωτηρία.
    Ὁ πόλεμος εἶναι ἀνοικτός, πολεμᾶτε μέχρι τό τέλος. Μή φοβεῖσθε. Ὅπως ἄρχισε ὁ Χριστιανισμός ἔτσι καί θά τελειώσει, μέ πολύ πόνο καί ταλαιπωρία. Σφραγίστε τό Χριστιανισμό μέ τό μαρτύριό σας. "
    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΑΡΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις