"ΤΑ ΝΕΑ" παραδέχονται πως το πείραμα με την "Κάρτα του Πολίτη" ξεκίνησε από την αστυνομία !!!

Μήπως κοιμόμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα τον ύπνο του δικαίου; 
Μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Εταιρείας TOPPAN που προμήθευσε την Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, (βλ εδώ) έρχεται η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σήμερα 1/11/2010 να μας πληροφορήσει ότι το πείραμα με την Κάρτα του Πολίτη ξεκίνησε από την Αστυνομία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

"Αντί ταυτότητας
Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες. Θα έχει µικρό µέγεθος και θα περιλαµβάνει αναγνώριση µε ηλεκτρονικό τρόπο, στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση και την υγεία καθώς και για τη φορολογική εικόνα. Η εφαρµογή άρχισε πιλοτικά από την Αστυνοµία." 

(http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4601807)

Θυμηθείτε στην ανακοίνωσή της η Ιαπωνική Εταιρεία TOPPAN 

(http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.htmlείναι ξεκάθαρη: 

 "Το σύστημα αυτό πρώτα θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Διαβατηρίων και των διπλών (dual) με επαφή (contact) και χωρίς επαφή (contactless) ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (e-ID) για την Ελληνική Αστυνομία. (This system will be first used to issue Greek e-passports and dual contact/contactless e-ID cards for the Hellenic Police.)"

Το σύστημα λοιπόν η Αστυνομία το έχει στα χέρια της. Τώρα εάν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγόρασε είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βγει να το ξεκαθαρίσει και να μας δείξει και μια ταυτότητα αναλυτικά για να δούμε όλοι πως είναι. Φυσικά όχι να μας την δείξει μόνο εξωτερικά, να μας δείξει και εσωτερικά τι περιέχει: (βλ. η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη έχει εσωτερικά το contactless chip και έτσι δεν φαίνεται: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). Εάν πάλι δεν είναι ηλεκτρονική η νέα ταυτότητα των αστυνομικών γιατί να πληρώσει τόσα λεφτά για ένα μηχάνημα που δεν αξιοποιεί (πέραν των διαβατηρίων); Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σπαταλήσει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς λόγο;

Επίσης εάν η νέα αστυνομική ταυτότητα δεν είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη, αυτό δεν είναι στοιχείο σπατάλης δημόσιου πλούτου; Το κράτος δηλ. θα μπει στα έξοδα να δώσει στους αστυνομικούς τη νέα αστυνομική ταυτότητα και μετά σε όλους τους ένστολους (στρατιωτικούς, λιμενικούς) και κατόπιν σε ένα χρόνο θα την αντικαταστήσει με την Κάρτα του Πολίτη; Πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια: Η σύμβαση για να ξεκινήσει η ιστορία με την "Κάρτα του Πολίτη" υπογράφτηκε το 2006. 

Άρα η ιστορία με την "Κάρτα του Πολίτη" ξεκίνησε από ....την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
Το ΠΑΣΟΚ απλά επιτάχυνε την διαδικασία και έκανε και τα "βαφτίσια" της κάρτας αυτής σε κατ' ευφημισμόν: "Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη". Εάν δεν είχε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία κάπως αλλιώς πιθανώς να λεγόταν η κάρτα, αλλά πάλι το ίδιο πράγμα θα ήταν και πάλι από την Αστυνομία θα ξεκινούσε η εφαρμογή της. Το λένε οι Ιάπωνες από το 2006!!!


Επίσης γιατί δεν κινήθηκε το θέμα νωρίτερα αφού όλοι γνώριζαν την ανακοίνωση των Ιαπώνων; Γιατί να πάρουν πρώτα οι αστυνομικοί την Κάρτα του Πολίτη και μετά να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις; Μήπως κοιμόμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα τον ύπνο του δικαίου;

Σχόλια

  1. Σιγά σιγά μας τα λένε αλλά τελικά θα τα ομολογήσουν όλα και ελπίζουμε ότι κάποτε θα ανοιχθούν οι οφθαλμοί του συνιέναι την αλήθεια και οι ελάχιστοι πιστοί που έχουν ακόμη αμφιβολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ", ΜΕ ΜΙΑ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ" ΨΗΦΟ... ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ.
    ΠΑΝΤΩΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ Η ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ - ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ - ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΨΑΧΤΗΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.1)ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΥΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΝΩ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.2)ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ,ΤΣΙΠΑΚΙ,Η BARCODE ΚΡΥΦΟ Η ΦΑΝΕΡΟ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.(ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ)ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;3)ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΖΩΝΗ (ΜRΖ)ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ.Η ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΖΩΝΗ ΑΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ 2006) ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΕΡΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΩΝΥΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ 666 ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΚΛΟΥΣ.ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΠΜΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΚΟΛΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΩ (ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ) ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ BARCODE, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΣΤ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΨΥΧΟΣΩΤΗΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΙΚΑΣΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μας φίλε ανώνυμε αστυνομικέ.
    Αν έχετε χρόνο σας προτρέπουμε να δείτε μερικές "εικασίες" στην ανάρτησή μας με τίτλο " Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες έχουν contactless (χωρίς επαφή) chip; (VIDEO)" (http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html )
    Φυσικά δεν ήταν αφελής ο ανώτατος αξιωματικός και διευθυντής της σχετικής υπηρεσίας όταν δήλωνε με καμάρι "on camera" πως οι νέες ταυτότητες των αστυνομικών είναι ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ των νέων ταυτοτήτων που πρόκειται να προμηθευτούν οι πολίτες (τότε δεν είχε εφευρεθεί ο σημερινός όρος "Κάρτα του πολίτη").Δείτε επίσης και τι λέει η κατασκευάστρια και εποπτεύουσα ξένη εταιρεία που ανέλαβε μέρος της τεχνικής υποδομης της σχετικής υπηρεσίας έκφοσης διαβατηριών ταυτοτήτων κλπ.
    Αυτά ως αρχή διότι έπονται και άλλες αποκαλύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν κανω λαθος απο την αναγνωση του link καταλαβα πως και εσεις διερωτασθε αν εχει contactless chip.Το γεγονος οτι εχει προμηθευτει τα μηχανηματα σημαινει πως υπαρχει και κρυφο τσιπακι;και αν οντως ετσι ειναι γιατι δεν το λενε ευθαρσως οπως και στα διαβατηρια οτι περιεχουν μικροεπεξεργαστη οι ταυτοτητες.Το σφραγισμα και η αρνηση του Τριαδικου Θεου θα ειναι συνειδητη και φανερη απο τους αρνητες.Οπως με παρρησια θα ειναι και η ομολογια.Ειναι αφελες να νομιζουμε πως η εκαστοτε κυβερνηση φοβαται να πει πως μια καρτα- ταυτοτητα εχει τσιπακι.Με την καρτα πολιτη πως δηλωσε πως θα περιεχει μικροεπεξεργαστη?Αυτα ειναι καποια ερωτηματα που με προβληματιζουν.Τ ο επιχειρημα πως τοτε δεν ειχαν βρει ακομα το τιτλο ''καρτα πολιτη'', για αυτο μιλουσαν για ταυτοτητες συγγνωμη αλλα δεν με πειθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε μας γράφεις ότι "είναι αφελές να νομιζουμε πως η εκαστοτε κυβερνηση φοβαται να πει πως μια καρτα- ταυτοτητα εχει τσιπακι.Με την καρτα πολιτη πως δηλωσε πως θα περιεχει μικροεπεξεργαστη?".Πρώτον δεν λέμε πως η κυβέρνηση φοβάται ,αντιθέτως με θρασύτητα επιτίθεται εναντίον των ατομικών δικαιωμάτων και της Ορθοδόξου συνειδήσεώς μας και δεύτερον θεωρούμε μεγίστη αφέλεια το να πιστεύουμε το αντίθετο.Αν και έχουμε γράψει δεκάδες άρθρα για το θέμα "Κάρτα του Πολίτη" ,ωστόσο θα θέλαμε να μας πείτε πως φαντάζεστε ότι σε αυτήν την κάρτα "θα υπάρχουν και καταγράφονται τα πάντα" όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.
    Μήπως νομίζετε ότι μια κάρτα με αυτές τις δυνατότητες θα μπορεί να είναι λειτουργικά διαδραστική μόνο και μόνο επειή θα είναι πλαστική και θ αέχει ειδικό μελάνι και ίσως μηχανική αναγνώριση κάποιου κώδικα;
    δεν αποτελεί ούτε καν κοινό μυστικό το πώς "δουλεύουν¨αυτού του είδους οι κάρτες.
    Σας προτρέπουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ψάξετε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας στις οποίες θα βρείτε τις απόψεις μας για το πως θεωρούμε εμείς την άρνηση ,τις θέσεις μας για το σφράγισμα καθώς επίσης και δεκάδες άλλες απαντήσεις για όσα σας προβληματίζουν.
    Με τιμη
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ.Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΑΦΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την παρακατω θεση την εχω παρει απο σχετικο blog και ειναι συναδελφου.Ισως διαφωτισει λιγο καποιους.
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=49378&catid=3


    α) Τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε έγγραφα ασφαλείας (π.χ. διαβατήρια κλπ.) χρησιμοποιούν συγκεκριμένες συχνότητες, οι οποίες είναι τυποποιημένες, ώστε να είναι δυνατή η ανάγνωσή τους από τις ανάλογες συσκευές σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως όταν ο αναγνώστης RFID δεν ανιχνεύει κανένα τσιπ, δεν υπάρχει τσιπ.

    β) Υπηρετώ 9 χρόνια σε υπηρεσία αλλοδαπών. Έχουν περάσει από τα χέρια μου διαβατήρια, ταυτότητες, πιστοποιητικά από όλο τον κόσμο, γνήσια και πλαστά. Έχω περάσει από σχολείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να ειδικευτώ στην ανίχνευση πλαστών εγγράφων και χαρτονομισμάτων. Η Υπηρεσία μου έχει σχεδόν καθημερινή αλληλογραφία με ανάλογες Υπηρεσίες χωρών της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου μέσω της Ιντερπόλ. Θεωρείς πιθανότερο να γνωρίζω περισσότερα πράγματα εγώ σχετικά με χαρακτηριστικά ασφαλείας εγγράφων ή ένας αρθρογράφος των Νέων, που έγραψε ό,τι άκουσε να λέγεται δεξιά και αριστερά για να κάνει πιο ενδιαφέρον τη στήλη του, χωρίς να εξακριβώσει αν όντως όσα γράφει είναι αληθή, πράγμα εξαιρετικά σύνηθες στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει κανένα τσιπ στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, αν υπήρχε θα το είχα βρει αμέσως. Αν, παρ' όλα αυτά εμμένεις σε ό,τι γράφουν τα Νέα, απλώς δεν μπορώ να γράψω τίποτε περισσότερο απ' ότι έχω γράψει ήδη.

    γ) Η συσκευή που αναφέρεται στο σύνδεσμο που παραθέτεις πράγματι έχει τις ικανότητες που περιγράφονται στο άρθρο αυτό. Και αυτό διότι είναι η ίδια συσκευή που μελλοντικά θα εκτυπώσει τις κάρτες του πολίτη, στις οποίες θα υπάρχει τσιπ. Δεν σημαίνει όμως πως οι νέες υπηρεσιακές ταυτότητες υποχρεωτικά φέρουν και αυτές τσιπ, άλλωστε δεν έχει γίνει καμία νέα προμήθεια τσιπ εκτός αυτών που προορίζονται για τα διαβατήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε ανώνυμε αστυνομικέ.
    Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα επαγγελματικά σου προσόντα ή τις ειδικές ικανότητές σου .Ωστόσο το αν δεν έχεις ανιχνεύσει εκπομή rfid freq.στις ταυτότητες που αναφέρεσαι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει microchip rfid και μάλιστα contactless.Εμείς χωρίς να είμαστε αστυνομικοί και χωρίς να έχουμε τα δικά σου μέσα ελέγχου παρά μόνο την ανεπίσημη ενημέρωση συνεργαζόμενου ειδικού επιστημονικού συμβούλου της ΕΛΑΣ,έχουμε πολλές επιφυλάξεις σχετικά με τα όσα λέγονται.Δεν λέμε ότι ψεύδεσαι ή ότι δεν συμναίνουν όντως οι τεχνικές διαπιστώσεις σου , λέμε απλώς ότι υπάρχουν μερικά στοιχεία τα οποία ενδεχομένως δεν γνωρίζεις (προς το παρόν).
    Προφανώς δεν περιμένουμε απο μία εφημερίδα για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και γι΄αυτό σε παρελθούσα απάντησή μας σου προτείναμε να διαβάσεις γενικά τις αναρτήσεις μας ώστε να αντιληφθείς την ποιότητα των αντιρρήσεών μας.Αυτά μπορούμε να πούμε προς το παρόν σύντομα όμως θα είναι δημοσιεύσιμα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε γενικώς για το ζήτημα "Κάρτα του Πολίτη" και smartID cards
    Με τιμή
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμενω να δω και να διαβασω αυτα που προς το παρον εγω δεν ''γνωριζω'', παρολο που ψαχνομαι και εγω για αυτα τα θεματα,που εχω ως ενα σημειο προσβαση και πληροφορηση για το θεμα, που θεωρω τον εαυτο μου αν και αμαρτωλο, Χριστιανο και φυσικα προσπαθω συν Θεο τουλαχιστον να εχω σαν πρωτιστο μελημα μου την ομολογια Χριστου και την σωτηρια της ψυχης μου, και τα γνωριζεται εσεις απο καποιες ανεπισημες πληροφοριες απο καποιον ειδικο που απ'οτι καταλαβα γνωριζει τα πραγματα απο πρωτο χερι.Πραγματικα περιμενω με αγωνια, αν και και απο τις δημοσιευσεις σας κατλαβαινει καποιος πως ειστε σιγουροι πως η υπηρεσιακη ταυτοτητα ή για εσας καρτα πολιτη περιεχει κρυφο μικροεπεξεργαστη.Παντως επειδη πολλοι καταδικαζουν την αργοπορημενη σταση και αποφαση της συνοδου της Εκκλησιας της Ελλαδος σχετικα με το θεμα της καρτας του πολιτη, ευχομαι εσεις να δημοσιευσεται της πληροφοριες σας συντομοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μας ανώνυμε αστυνομικέ.
    Σας υπενθυμίζουμε ότι το παρόν ιστολόγιο άρχισε τον αγώνα της ενημέρωσης ήδη απο τότε που έγινε θεσμός του κράτους ο ΑΜΚΑ ο οποίος θα είναι και ο απαραίτητος μοναδικός κωδικός αριθμός για την ταυτοποίηση του πολίτη στο παγκόσμιο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
    Δεν είμαστε τίποτε παρπάνω απο μια ομάδα Ορθόδοξων πιστών που όπως και εσείς ανησυχούμε και αγωνιούμε για το μέλλον μας και το μέλλον της πατρίδας μας, συνεπώς καλώς κάνετε και εύχεστε και ελπίζουμε πάντα να εύχεστε να μας φωτίζει ο Πανάγαθος Θεός ώστε να ενημερώνουμε τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπιζω να πραγματα να γινονται λιγο πιο ξεκαθαρα.Το παρον αναρτηθηκε στο site αναβασεις-καρτα πολιτη.http://anavaseis.blogspot.com/2010/12/blog-post_5641.html#more


    Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010
    Θέση του Μητροπολίτου Ηλείας για Κάρτα Πολίτη διαμέσου επιστολής προς αστυφύλακα


    Αγαπητέ μου Άγγελε,
    Έλαβα την κάρτα σου με τις Χριστουγεννιάτικες ευχές σου και σ’ ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα μάλιστα σ’ευχαριστώ και σε συγχαίρω γιατί μου εμπιστεύτηκες τον λογισμό σου, αν πρέπει να πάρης τη Κάρτα του Πολίτη με το 666. Επ’ αυτού σου γνωρίζω τα εξής :
    1.Πρέπει να ξεχωρίσης την νέα Αστυνομική σου ταυτότητα από την «Κάρτα του Πολίτη». Για την νέα Αστυνομική ταυτότητα, που αρνήθηκαν κάποιοι Αστυνομικοί να την παραλάβουν και δια τούτο αποτάχτηκαν, σου στέλνω το πρόσφατο Γράμμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σας κ. Οικονόμου προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ, δια του οποίου τον διαβεβαιοί ότι : «Πέραν των ανωτέρω, το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητος δε φέρει ούτε περιέχει στοιχεία, «μαγνητικές ταινίες», ηλετρονικά μικροκυκλώματα (chip) ή οποιοδήποτε άλλο εμφανές ή μη τεχνικό μέσο, στοιχείον, σύμβολο ή αριθμό που να αντίκειται στη νομιμότητα, πολλώ δε μάλλον να αντιβαίνει στις επιταγές της χριστιανικής πίστης». Επομένως αφού είναι απλώς μία ηλεκτρονική ταυτότητα χωρίς το 666, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη την πάρης. Όσοι έχουν διαφορετική γνώμη, ας αποδείξουν ότι η νέα Αστυνομική σας ταυτότητα περιέχει το 666 και όχι να λένε λόγια του αέρος είτε γιατί θέλουν να δημιουργούν προβλήματα ανησυχίας και ανωμαλίας, όπως κάποιοι ανόητοι φαρσέρ, είτε για αντιπολίτευση στην Κυβέρνησι και για άλλους δικούς τους λόγους.
    2.Δια την λεγομένην «Κάρτα του Πολίτη» σου γνωρίζω τα εξής :α.Ακόμη δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο γύρω από το τι θα περιέχη. Η Ιερά Σύνοδος παρακαλούθησε το θέμα και ώρισε Ειδική Συνοδική Επιτροπή με Αρχιερείς και Ειδικούς Επιστήμονες (Συνταγματολόγους, Καθηγητάς της Πληροφορικής, δογματικής και της ερμηνείας της Κ. Διαθήκης, Δικαστικούς κ.λ.π.), η οποία και ερευνά το θέμα. Στη πρώτη συνάντησι που έγινε την 15-11-2010 και στην οποία εκλήθηκαν και παρευρέθησαν και Κυβερνητικοί Παράγοντες, έγινε μια πρώτη εκτίμησι, η οποία απετυπώθη στο από 17-11-2010 Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, το οποίον και σου στέλνω να το διαβάσης με προσοχή, να το έχης και να το δείχνης όπου χρειάζεται.
    β.Όταν ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε επισήμως ανακοίνωσι των Προθέσεων της Πολιτείας να προβή στην έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη» και εκάλεσε τους φορείς και τους πολίτας εις διαβούλευσι, τότε και πάλιν συνεκλήθη η Συνοδική Επιτροπή την Τρίτη 7-12-2010 και εισηγήθη σχετικά στην Ιερά Σύνοδο, η οποία και εξέδωκε την 8-12-2010 επίσημη σχετική Ανακοίνωσι, τη οποίαν επίσης σου αποστέλλω.
    Επομένως μην ανησυχείς. Έχουν γνώσιν οι «Φύλακες» της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος και οι κατά τόπους Επίσκοποι και πρέπει όλοι να τους εμπιστευόμεθα.
    Αγαπητέ μου Άγγελε,
    Στην ιστορία της Εκκλησίας όσοι εμπιστεύτηκαν τον εαυτό τους στη Εκκλησία και τους εκάστοτε Αρχιερείς της, αυτοί εσώθηκαν. Όσοι ενόμισαν ότι η ιδική τους κρίσις και γνώμη είναι καλύτερη από τους Εκκλησιαστικούς Άρχοντες, έπεσαν στην αίρεσι και απωλέσθησαν.
    Στους συγγενείς σου και τους Συναδέλφους σου δώσε τις πατρικές μου ευχές να περάσουν ειρηνικά και σωτήρια Χριστούγεννα, το δε νέον έτος 2011 να είναι ευλογημένο από τον Σαρκωθέντα Κύριον και να το διέλθουν με σωματική και πνευματική υγεία και πλουσίαν και μόνιμη οικογενειακή χαρά και προκοπή.


    Επί τούτοις διατελώ,
    † Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις