Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Δείτε πόσο εύκολη είναι η παρακολούθησή μας απο μακρυά , αρκεί να έχουμε πάνω μας ένα "τσιπάκι" RFID (Όπως αυτό που θα έχει η "Κάρτα του Πολίτη")

Δείτε πως ένας καλλιτέχνης φαντάστηκε την ζωή του και την ζωή των άλλων σε έναν κόσμο με ηλεκτρονικές ταυτότητες (Κάρτα του Πολίτη στα σημερινά ελληνικά) και προϊόντα που περιέχουν RFID tags. Αυτή είναι άραγε η δημοκρατία που οραματιζόμαστε; Θέλουμε να δούμε το σενάριο που περιγράφει ο καλλτέχνης να γίνεται πραγματικότητα; Είναι ποτέ δυνατόν τέτοιες πρακτικές να είναι αποδεκτές από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται ελεύθεροι;

ΔΕΙΤΕ το video:


video

http://www.chrisoakley.com/the_catalogue.html


VIDEO: Ρεπορτάζ της DEUTSCHE WELLE για το RFID chip που είναι κρυμμένο μέσα στη Γερμανική Κάρτα του Πολίτη.

Στο 47ο δευτερόλεπτο του video μπορείτε να δείτε πόσο ...μικροσκοπικό είναι το RFID chip που θα περιέχει η Γερμανική ταυτότητα.

Επίσης στο δεύτερο λεπτό του video και πιο συγκεκριμένα από το 2.22 έως το 2.25 μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αυτό το chip με την κεραία του (σαφώς πιο εξελιγμένο από αυτό που βρήκαμε κρυμμένο στη σόλα Ελληνικού παπουτσιού http://id-ont.blogspot.com/2010/10/video-rfid-tag.html) είναι ενσωματωμένο μέσα στην ταυτότητα και δεν φαίνεται εξωτερικά. Το chip αυτό με την κεραία του, είναι κολλημένο σε μια λεπτή στρώση πλαστικού η οποία μπαίνει ανάμεσα σε δυό άλλες σκληρές στρώσεις οι οποίες αναγράφουν τα στοιχεία της ταυτότητας.

Όσον αφορά τις δυνατότητες του chip αυτού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "πρόκειται για ένα μικροσκοπικό Η/Υ ο οποίος έχει όλα τα βασικά συστατικά στοιχεία ενός κανονικού Η/Υ" (It's a miniscule computer that has all the essential components of a big computer): 53o έως 56ο δευτερόλεπτο του video.

Η Ελληνική ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (Κάρτα του Πολίτη) θα περιέχει τέτοιο chip; Εάν ναι, ποιές θα είναι οι δυνατότητές του; Ποιές και πόσες πληροφορίες θα μπορεί να καταγράφει; Τι θα μπορεί να γραφτεί εν αγνοία μας σε αυτό; Πότε και κάτω από ποιές συνθήκες η ηλεκτρονική ταυτότητα θα γράφει δεδομένα για μας και πότε και κάτω από ποιές συνθήκες θα εκπέμπει (αποκαλύπτει) δεδομένα (πληροφορίες) για μας; Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για RFID chip !!!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ για την Γερμανική Ηλεκτρονική Ταυτότητα (Γερμανική Κάρτα του Πολίτη) και προβληματιστείτε:
video


http://www.youtube.com/watch?v=o0mdqNke9PI
Πηγή:id-ont.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Φαντασθείτε τί πρόκειται να γίνει, αν γίνονται όλα αυτά τώρα που δεν υπάρχουν συγκεντρωμένα σε microchip's τα προσωπικά μας δεδομένα, όταν και αν περάσει το microchip ως κάρτα του πολίτη...

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. <>, οι σκλαβοι του αντιχριστου ειναι τρομερο εγω δεν θελω να γινω ετσι ΟΧΙ στην τυραννια αυτη,Ζητο ο δημοκρατικος Χριστος μου εκει που ανηκω σε αυτον σε αυτον θα μεινω κανενας δεν εχει εξουσια πανω μου εκτος απο αυτον,ετσι οπως με επλασε και βαφτιστηκα στο ονομα του ετσι θα ειμαι μεχρι το τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.