Ο π. Κ.ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»



Ο π.Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος
για την «ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

«Το βιβλίο η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι βαθειά προβληματικό…»
Αυτή ακριβώς είναι η καταλυτική δήλωση του π.Κωνσταντίνου στην ιστοσελίδα μας, για το εν λόγω βιβλίο. Ελπίζουμε όσοι αδελφοί συνεχίζουν, να προβάλλουν το βιβλίο σαν ορθόδοξο, να το ξανασκεφτούν σοβαρά.
Ο π.Κωνσταντίνος μας δήλωσε πως όποιος θέλει μπορεί να απευθυνθεί στον ίδιο για περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε ανακοίνωση βόμβα για το προβληματικό βιβλίο.

Σχόλια

  1. Συνχωρέστε με, εχω μια απορία. Αν θελετε την δημοσιεύετε αν θέλετε όχι.

    Ο π. Κωνσταντίνος μηπως είναι ο ίδιος που θεωρεί "ελλειματικού ήθους" την ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού; ,

    http://floga.gr/10/2009-0/2009101910.zip


    Τα δικά του λόγια (στο τέλος της ομιλίας περίπου) είναι: "προσφατα κυκλοφόρησε ένα κείμενο το οποίο μιλούσε για ομολογία πίστεως. Δεν κρίνω το κείμενο, κρίνω το ήθος του. Πως αυτή η ομάδα συνετάγη; Πως δεν έλαβε γνώση η εμπειρία της Ι. Συνόδου; Των Οικείων Επισκόπων; Υπάρχουν ομάδες που έτσι, επαναστατούν και ξεσηκώνονται; Τότε υπάρχει σύγχυση στην Εκκλησία. Και αυτο διαταράσσει το δόγμα της τετάρτης Οικουμενικής Συνόδου".

    Αν είναι ο ίδιος (και μάλλον είναι) γιατί τότε το "Εγκόλπιο" απο την μία υποστηρίζει κάτι που "διαταράσσει το δόγμα της τετάρτης Οικυομενικής συνόδου" (!) απο τη άλλη προβάλλει ως "πρότυπο" τον συγκεκριμένο ιερέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μας φίλε αναγνώστη.
    Κατ' αρχάς σε ευχαριστούμε που μας τίμησες με την επίσκεψη και το σχόλιό σου.
    Σε ότι αφορά τον π. Κωνσταντίνο 'η οποιονδήποτε άλλο Ιερέα ή λαϊκό έχει εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις πάνω στο κείμενο ή έστω στο πνεύμα της "Ομολογίας πίστεως κατά του οικουμενισμού",απλώς θα πούμε ότι πρέπει να παρατηρούμε το "μέγεθος" και την "ποιότητα" των αντιρρήσεων, διότι μερικές φορές αυτές δεν είναι παρά ήσσονος σημασίας και παραμένουν απλώς στο επίπεδο μιας "γκρίνιας" αν θέλετε και δεν συνθέτουν ευθέως έναν ισοπεδωτικά αναιρετικό λόγο.
    Αν αύριο ο π. Κωνσταντίνος ή όποιος άλλος ,π.χ ευθυγραμμιστεί με την "περιρρέουσα" ενυπνιστική ατμόσφαιρα γύρω απο το μείζον ζήτημα των καρτών,τότε η επιλογή του θα είναι ξεκάθαρη και τοίδιο ξεκάθαρη θα είναι και η δική μας τοποθέτηση.
    Εμείς ωστόσο όπως θα έχετε αντιληφθεί δεν έχουμε σκοπό να μετακινηθούμε απο τις θέσεις που διατυπώνονται εναργώς τόσο στην "Ομολογία Πίστεως" όσο και στις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους ή στο σύνολο της Αγιοπατερικής μας παράδοσης.
    Αναφορικά με το φιλικό μας ιστολόγιο "Αντιαιρετικόν εγκόλπιον",απο το οποίο αρκετές φορές έχουμε αναδημοσιεύσει εξαιρετικά άρθρα,θα σας λέγαμε ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε εκ μερους του.Ωστόσο όταν κάποιο Ορθόδοξο ιστολόγιο αναδημοσιεύει ένα καλό και ψυχωφέλιμο κείμενο,έχει εκτιμήσει σε γενικές γραμμές και τις θέσεις ή τις διαφαινόμενες προθέσεις του συγγραφέα.Αν λοιπόν αντιληφθούμε π.χ ότι το κείμενο αυτό έχει αναιρεθεί απο μεταγενέστερες θέσεις ή τοποθετήσεις του συγγραφέως του ,τότε δεν θα το αναρτήσουμε.Αν πάλι θεωρήσουμε ότι θα προκαλέσει σύγχυση πάλι δεν θα το δημοσιεύσουμε ή αν το πράξουμε θα γίνει με ειδικό σχολιασμό.
    Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας πούμε ότι υπάρχουν μερικοί απο εκείνους που ενώ υπέγραψαν την "Ομολογία Πίστεως",εν τούτοις έχουν ταυτιστεί απολύτως με την "ενυπνιστική γραμμή" των επικριτών μας.
    Σε λίγο θα δείτε κάποιους εξ αυτών να εξαπολύουν με την ρητορική τους δεξιοτεχνία "θεολογικούς" λίθους εναντίον του π.Σαράντη και όλων των υπολοίπων ποιμένων που τόλμησαν να ταράξουν τα θολωμένα νερά της "Νέας Εποχής",κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις