Προσφυγή στο ΣτΕ για τις υπηρεσιακές ταυτότητες των αστυνομικών - Ζητείται να κριθούν αντισυνταγματικές



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.
 

Οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες, οι οποίες έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, περιέχουν πλέον των αναγνωρίσιμων δια γυμνού οφθαλμού στοιχείων, και στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός, ενώ στην οπίσθια όψη υπάρχει μηχανικά αναγνώσιμη ζώνη MRZ.

Σύμφωνα με τους δύο αστυνομικούς, ο τύπος των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων έπρεπε να καθοριστεί με προεδρικό Διάταγμα και με αποφάσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, αναφέρουν ότι όσα προσωπικά στοιχεία περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες είναι σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές, όπως είναι αυτή της αρχής της αναλογικότητας και η πρόβλεψη του άρθρου 43 που παρόμοια θέματα πρέπει να νομοθετούνται μόνο με Προεδρικά Διατάγματα.

Εξάλλου, σημειώνουν ότι δεν έχουν παραχωρήσει τη συγκατάθεσή τους για την εγγραφή προσωπικών στοιχείων στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, ενώ θέτουν και ζήτημα προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος. 

Σχόλια

  1. Αγαπητό Ορθόδοξο Παρατηρητήριο,
    λυπάμαι διότι πέφτετε σε αντιφάσεις δείχνοντας ότι κάτι άλλο συμβαίνει απο αυτό που λέτε (παράμβαση ίσως του συκοφάντη Τελεβάντου;).

    Διότι
    1)Λέτε ότι "το δημοσιεύσαμε βλέποντας μονο την υπογραφή σου" και μετά λέτε ότι ο συνεργάτης σας το δημοσίευσε. Πώς ο γνώστης που με ήξερε, έγινε ο αμαθής και πρωτάρης συνεργάτης σας;

    2)Διαβάστε ότι πρόκειται για "άλλο ιστολόγιο" και δεν διαβάσατε ότι το ιστολόγιο αυτό, που ξεκάθαρα ανέφερα, ήταν το ιστολόγιο του Τελεβάντου.

    Πώς λοιπόν είδατε ότι πρόκειται για άλλο ιστολόγιο και δεν είδατε ότι ήταν το ιστολόγιο του Τελεβάντου; Πού κάνω εγω αναφορά σε άλλο ιστολόγιο χωρίς να το προσδιορίζω άμεσα;

    Αν πάλι το αντιληφθήκατε ότι πρόκειται για το ιστολόγιο του Τελεβάντου, γιατί μιλάτε αόριστα για "άλλο ιστολόγιο" δίνοντας στραβή εικόνα στους αναγνώστες σας, ότι πρόκειται για τρίτο ιστολόγιο, αντικειμενικό; Και αν αντιληφθήκατε ότι πρόκειται για το ιστολόγιο του Τελεβάντου, γιατί λέτε ανόητα ότι "Αν καιοι δύο θέλετε να υποστηρίξετε τις θέσεις τότε να το πράξετε στο ιστολόγιο που αρχικά διατυπώθηκαν"; Στο ιστολόγιο του συκοφάντη μπορεί να εκτεθούν οι απόψεις αντικειμενικά του αμετανόητου συκοφάντη και του συκοφαντούμενου;

    Επαναλαμβάνω ότι συκοφαντήθηκα και παρουσιάστηκε σχόλιο που έκανα στο ιστολόγιο σας , ότι ανήκει στον "εγκέφαλο" της συκοφάντησης του π.Σαράντη. Το αντιλαμβάνεστε αυτό;
    Ιδού το σχόλιο μου http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html και ιδού οι συκοφαντίες του Τελεβάντου http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html.

    Τί δεν μπορείτε να καταλάβετε; Δεν βλέπετε το προφανές ότι με ονομάζει ο αδίστακτος συκοφάντης Τελεβάντος με οδηγό την νοσηρή και εμπαθή φαντασία του, ως δήθεν συκοφάντη του π.Σαράντη;

    Επίσης δεν διαβάσατε φαίνεται το σχόλιο μου γι'αυτό λέτε το ψευδές ότι δεν αναφέρω το ιστολόγιο. Αφού γράφω απευθυνόμενος στον Τελεβάντο ξεκάθαρα "στο ιστολόγιο που έχεις φτιάξει" που σημαίνει στο ιστολόγιο σου.

    Και το κυριώτερο η πραγματική στενοχώρια για τις άδικες κατηγορίες φαίνεται με πραγματικές πράξεις και όχι με υποκριτικά δάκρυα και λόγια. Όταν προσβάλλεται ο πνευματικός σας πατέρας, δεν λέτε ότι "δεν είναι forum απόψεων" ούτε δηλώνετε την στενοχώρια σας μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη και στις δηλώσεις σας.
    Παρόμοιο οφείλετε να κάνετε και τώρα. Οφείλετε να πάρετε θέση και να καταδικάσετε τον συκοφάντη Τελεβάντο. Το πράγμα είναι προφανές. Τί δεν βλέπετε;

    Άλλωστε δημοσιεύοντας το όνομα του Τελεβάντου, έμμεσα διαφημίζετε και την σελίδα του. Και άμεσα την διαφημίζετε στο κάτω μέρος της σελίδας σας. Δεν μπορεί λοιπόν να συκοφαντούμαι για σχόλια που κάνω στο ιστολόγιο σας, μάλιστα, και εσείς να κάνετε τον ανήξερο και τον ουδέτερο. Αυτό ούτε χριστιανικό είναι ούτε τίμιο ούτε ηθικό!

    Όπως βλέπετε δεν έχω ιστολόγιο και δεν μπορώ να υπερασπίσω διαφορετικά τον εαυτό μου. Αυτό εναπόκειται σε εσάς.

    Περιμένω να κάνετε την σύντομη έρευνα και να ξανα-αναρτήσετε το σχόλιο μου σε ξεχωριστή ανάρτηση μιας και με τις χθεσινές δημοσιεύσεις το θέμα πλεον δεν βλέπεται διότι πήγε στην πίσω σελίδα. Διαφορετικά θα έχετε πέσει στο έργο του διαβόλου που έβαλε τον Τελεβάντο να κάνει. Στην συκοφάντηση μου και στην ακύρωση των λόγων μου με τρόπο αθλιότατο. Τα δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν πείθουν κανένα.

    Μην αφήσετε τον διάβολο να θριαμβεύσει μέσω των συκοφαντών του. Απο εκεί θα καταλάβω την εκτίμηση που δηλώνετε ότι μου έχετε και όχι απο τα λόγια.

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις