Αστυνομικός - Αντιρρησίας Ορθόδοξης Συνείδησης ,απετάχθη διότι αρνήθηκε να παραλάβει την "Κάρτα του Πολίτη (Αστυνομικού)"

(Την  πληροφορία μας την έστειλε  ο φίλος Αντώνης )

Αστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, με συνέπεια στα καθήκοντά του και πίστη στην υπηρεσία του με λευκό μητρώο, αποτάχθηκε απο την υπηρεσία του κατ’όπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής.
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν 5 αστυνομικοί εκ των οποίων 4 υψηλόβαθμοι.
Στην απολογία του σε αυτή την επιτροπή ισχυρίστηκε οτι δεν παραλαμβάνει την «κάρτα του πολίτη» για καθαρά θρησκευτικούς λόγους.
Αυτό ήταν το φοβερό παράπτωμα για το οποίο τον απέταξαν απο την υπηρεσία του. 
Ο αστυνομικός είναι έγγαμος με δυο παιδιά, δεν πήρε καμιά αποζημίωση και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ασφαλιστική κάλυψη....
Τα προαναφερθέντα ανακοινώθηκαν σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού  «Bluesky» απο τον δικηγόρο του αστυνομικού.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι η νομοθεσία βάση της οποίας απετάχθει ο αστυνομικός παραβαίνει θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία.
Καλούμε όλους τους Ελληνες   να μην παραλάβουν την κάρτα του πολίτη και να συμπαρασταθούν στον εν λόγω αστυνομικό.

Κατα τη διάρκεια της συζήτησης στο «Bluesky» ειπώθηκε και το εξής περίεργο.
Η κάρτα θα περιέχει μέσα απόρρητα στοιχεία για το άτομό του στα οποία δεν θα έχει πρόσβαση ο κάτοχος της κάρτας. Αν δεν είναι αυτό φασισμός και δικτατορία τότε τι είναι;
------------------------------------------------
 Σχόλιο "Ο.Π"
Ας θυμηθούμε  τι είχε ανακοινωθεί  τον περασμένο Φεβρυάριο για  τις  νέες ταυτότητες - κάρτες του πολίτη   τις οποίες υποχρεώθηκαν να παραλάβουν όλοι  οι αστυνομικοί  μέχρι τον περασμένο Ιούνιο:

Νέες ταυτότητες για τους Αστυνομικούς

www.connection.gr 

Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 
Τις νέες ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού παρουσίασε σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας - Αντιστράτηγος, Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων Ταξίαρχος, Γεώργιος Καμπέρης, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Σώματος.
Η νέα ταυτότητα των αστυνομικών είναι μεγέθους πιστωτικής κάρτας και περιλαμβάνει υψηλά πρότυπα ασφάλειας, όπως το σχέδιο ασφάλειας του φόντου, εκτύπωση με ιριδισμό, εκτύπωση με πολύχρωμες μεμβράνες ασφάλειας και περιέχει μικροσκοπική γραφή. Παράλληλα χρησιμοποιείται ειδική μεμβράνη ασφαλείας, η οποία κατασκευάζεται αποκλειστικά για το έντυπο της ταυτότητας, η οποία περιλαμβάνει ολογραφήματα, ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας και μικροεκτυπώσεις αόρατες δια γυμνού οφθαλμού.
Με τα νέα δελτία ταυτότητος θα εφοδιασθεί σταδιακά έως τον Ιούνιο του 2010 όλο το αστυνομικό προσωπικό (Αστυνομικοί – Ειδικοί Φρουροί – Συνοριακοί Φύλακες).
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπέρης παρέδωσε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τη νέα ταυτότητα του, η οποία είναι η πρώτη που εκτυπώθηκε από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν στοιχεία που σχετίζονται με την διαδικασία έκδοσης των διαβατηρίων και των νέων αδειών ικανότητας οδήγησης. Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τις 01-01-2006 έως την 31-12-2009 η Διεύθυνση Διαβατηρίων έχει εκδώσει (2.281.327) διαβατήρια, ενώ κατά το έτος 2009 έχει εκδώσει (587.047) νέες άδειες ικανότητας οδήγησης.
Στο τέλος της παρουσίασης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H Ελληνική Αστυνομία είναι υπερήφανη για τη Διεύθυνση Διαβατηρίων. Η Διεύθυνση Διαβατηρίων, με το επίπεδο τεχνολογίας και τη μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτει έχει καθιερώσει υψηλά χαρακτηριστικά ασφαλείας στα έγγραφα που εκτυπώνει.
Σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των πιο αξιόπιστων Υπηρεσιών παγκοσμίως, σε ό,τι έχει σχέση με την παραγωγή εγγράφων με υψηλούς δείκτες ασφάλειας.
Τα Ελληνικά διαβατήρια θεωρούνται από τα πλέον ασφαλή και αξιόπιστα διεθνώς.
Στον κατάλογο των εγγράφων που εκτυπώνει η Διεύθυνση έχουν προστεθεί τον τελευταίο χρόνο οι άδειες οδήγησης και από σήμερα οι νέες ταυτότητες του Αστυνομικού προσωπικού.
Στόχος είναι η Διεύθυνση Διαβατηρίων να μετεξελιχθεί σε μία Κεντρική Υπηρεσία εκτύπωσης εγγράφων με υψηλές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά ασφαλείας».

Σχόλια

  1. Κύριε ελέησον!

    Εχουν χάσει τα λογικά τους οι άνθρωποι! Εδιωξαν άνθρωπο οικογενειάρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτιμώ ότι αν είναι αλήθεια η είδηση αυτή, θα πρέπει να υπάρξει δυναμική συμπαράσταση στο παληκάρι αυτό, για άμεση ανάκληση της απόταξης και αναγνώρισης του δικαιώματος να μην παραλαμβάνει κάποιος κάρτα για λόγους θρησκευτικής συνείδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.
    ΕΙΘΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι μεγάλη ευθύνη να παίρνει κάνεις μια τετοια απόφαση μόνος του ,όσο και αν οι γνώσεις του του υποδυκνείουν το σωστό δρόμο. Τέτοιες ώρες έχει ΧΡΕΟΣ ιερό η εκκλησία μας να τοποθετηθεί επίσημα και φανερά , όπως έκανε κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.Μία τέτοια δυναμική στάση θα βοηθήσει το λαό του Κυρίου αλλά δεν αποκλείεται και να αλλάξει τα σχέδια της Κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να γινουν γνωστα τα στοιχεια του αν επιθυμει ωστε να μπορεσουμε να συμπαρασταθουμε ολοι μαζι σ΄αυτον και την οικογενεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ Η ΔΙΣ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΙ.
    ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σχεδιάζοντες την οδό του Αντιχρίστου πρέπει να συναντήσουν την άμεση και συλλογική μας απροσμάχητη αντίσταση και αντίδραση. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Ορθόδοξοι χριστιανοί...

    ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν ο άνθρωπος αυτός έχασε την δουλειά του για την πίστη του, νομίζω πως, αν βεβαίςσ το επιθυμεί ο ίδιος, πρέπει κάπως να του συμπαρασταθούμε εμείς οι υπόλοιποι.....
    επιλέξτε έναν τρόπο στήριξης αυτής της οικογένειας και δημοσιεύστε τον.
    Σπύρος Μπατσιώλας, Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις