Είναι η "Κάρτα του Πολίτη " το σφράγισμα;

 Είναι η "Κάρτα του Πολίτη " το σφράγισμα;

Είναι μια ερώτηση που μας την απευθύνουν  όχι πολύ συχνά  φίλοι μας αναγνώστες.Με αφορμή το σχόλιο ένος ανώνυμου φίλου μας  ο οποίος διατύπωσε ακριβώς  την ίδια  ερώτηση, απαντήσαμε  στο πεδίο των σχολίων  ως εξής:
Αγαπητέ μας ανώνυμε φίλε.Aν και το έχουμε  γράψει δεκάδες φορές, θα το ξαναπούμε για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.
Όχι η "Κάρτα του Πολίτη" δεν είναι το σφράγισμα  το οποίο θα  γίνει δια του χαράγματος του δυσώνυμου αριθμού στο χέρι ή στο μέτωπο.
   Αν   όμως   το  χάραγμα , που θα είναι και  η τελευταία πράξη του διαβόλου εναντίον  του  ανθρώπινου γένους ,  είναι ο   "γάμος"  με  τον μιαρό  "νυμφίο" δηλαδή  τον αντίχριστο, τότε η  αποδοχή της "Κάρτας του Πολίτη"- ταυτότητας, του εγγράφου δηλαδή  δια του οποίου ταυτοποιούμεθα και  με το οποίο υπο μία έννοια ταυτιζόμαστε λειτουργικά,είναι  ο "αρραβώνας" μαζί του.Κατά κάποιον τρόπο είναι σα να "δίνουμε λόγο" , να υποσχόμεθα δηλαδή ότι θα δείξουμε την ίδια συναίνεση  και τον καιρό που θα μας ζητηθεί να απλώσουμε το χέρι  ή να προτείνουμε το μέτωπο.Υπό αυτήν την έννοια  , δεχόμαστε έτσι να σφραγίσουν τα "πληρεξούσια" όργανά του το "προγαμιαίο συμβόλαιο"  δηλαδή την "κάρτα  του πολίτη".
Αν λοιπόν σήμερα πατήσουμε  με το ένα πόδι στην "κινούμενη άμμο" πως είναι δυνατόν να είμαστε βέβαιοι  ότι αύριο - αν τελικά  μετανοιώσουμε - θα μπορέσουμε να απεμπλακούμε απο αυτήν την παγίδα;
Με δυό λόγια αν συναινέσουμε σε αυτόν τον "αρραβώνα" έχουμε  δώσει αυτομάτως δικαιώματα εξουσίας στον διάβολο και ταυτοχρόνως έχουμε καταστρέψει  τον "πνευματικό ασύρματο" ( που έλεγε και ο Γέροντας Παϊσιος)  μέσω του οποίου θα ζητούσαμε  την βοήθεια του Θεού.

Σχόλια

  1. ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΤΟ ΤΣΙΠ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΟΥ 666 ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΝ ΔΕΚΤΩ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Η ΑΝ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΤΣΙΠ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...... ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή εγώ να ρωτήσω κάτι ανάποδα αν δεν πάρω την κάρτα δεν είμαι του αντίχριστου; Η κάρτα είναι το κριτήριο ή κάτι πολύ βαθύτερο; Α.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΙ ΚΑΡΤΑ

    ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΑΜΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΙΤΑ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις