Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Τι δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος κατά την συνάντησή του με τους Αντιρρησίες ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ αποταχθέντες αστυνομικούςΗ Εκκλησία είναι σύμφωνη με οποιαδήποτε κίνηση προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου, είπε ο Μακαριώτατος στη συνάντησή του με τους πέντε αστυνομικούς που δεν δέχτηκαν τη νέα τους ταυτότητα (30.10.2010)
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τους πέντε αστυνομικούς που δεν δέχθηκαν να παραλάβουν τη νέου τύπου υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου και, όπως τόνισε απευθυνόμενος στους πέντε αστυνομικούς, οποιαδήποτε κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου βρίσκει σύμφωνη την Εκκλησία.
Υπογράμμισε δε πως το θέμα τους θα εξετασθεί με τη δέουσα προσοχή στις προσεχείς συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είχε ανεπίσημη συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄.

Σχόλιο "Ο.Π"
Επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά  που   επισήμως ο Μακαριώτατος  εμμέσως πλην σαφώς  εκφράζεται αρνητικά για  την"Κάρτα του Πολίτη".Όπως θα διαβάσατε  η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι ιδιαιτέρως προσεκτική και δεν χρησιμοποιεί  τη φράση "Κάρτα του Ποίτη" αλλά  "Υπηρεσιακή  ταυτότητα" καθώς επίσης  δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι  οι αποταχθέντες καίτοι υποστήριξαν  ότι  δεν προστατεύονται τα ατομικά  τους δικαιώματα  ωστόσο  δήλωσαν ευθέως  ότι  αρνούνται  να παραλάβουν την  "Κάρτα του Πολίτη", δηλαδή  τη νέα  υπηρεσιακή  ταυτότητα,  ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ .
 Εμείς  βάζοντας πρώτα τον "καλό λογισμό" θα θεωρήσουμε  την πρωτοβουλία του Μακαριωτατου  να συναντηθεί με τους αποταχθέντες αντιρρησίες Ορθόδοξης συνείδησης αστυνομικούς και την δήλωσή του, ως ένα  πρώτο ελπιδοφόρο βήμα.
Ας ευχηθούμε ότι  στο μέλλον  θα διαβάσουμε  επιτέλους και την ανακοίνωση που προσμένει με αγωνία ο πιστός  λαός και στην οποία η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα δηλώνει  ευθέως και με σαφή τρόπο ότι  οποιαδήποτε κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των  ατομικών δικαιωμάτων  και της Ορθόδοξης συνείδησης του πιστού βρίσκει σύμφωνη την Εκκλησία..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.