Πως σχολίασαν οι αναγνώστες των "Νέων" το άρθρο τους "Οι «σκληροί» της Εκκλησίας ανοίγουν πόλεµο µε την Πολιτεία "



Ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως οι ίδιοι οι αναγνωστες των "Νέων" σχολίασαν το άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (εδώ



Ας δούμε λοιπόν μερικά απο αυτά:
Αλκηστις (ΛΟΝΔΙΝΟ) 14/10/2010 15:35
Παιδιά, δεν είμαι θρήσκα οπότε μήν παρεξηγήσετε όσα γραψω.
Στην Αγγλία, όπου φοιτώ, μόλις πέρυσι χάθηκαν -για την ακρίβεια εκλάπησαν όπως αποδείχτηκε από ΕΔΕ- οι ψηφιακοί φάκελοι 2,500,000 Βρετανών στο εδώ ΕΣΥ -National Health System- οι οποίες όλως τυχαίως κατέληξαν σε ιδιώτες και ασφαλιστικές εταιρείες. Ξαφνικά, πολλοί Βρετανοί που είχαν ασφαλιστήρια ιατρικής φροντίδας κλήθηκαν να πληρώσουν πολλαπλάσια ασφάλιστρα ευθύς στην επόμενη ανανέωσή τους... Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
ΗΛΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ 14/10/2010 17:22
 Ποτε θα το παρει επιτέλους χαμπάρι ο κόσμος?
Η ζωή κατω από την επιτήρηση ενός BIG BROTHER έχει αρχίσει.
Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψεται να συνεχίσει.
Εκτος αν οι Ελληνες είμαστε τελικά τόσο εξαρτημένοι από πασης φύσεως παρακολουθησεις , ωστε.... δεν μπορούμε να κανουμε χωρίς αυτές και έχουμε ανάγκη την επιτήρηση κάθε μεγάλου αδελφου πιστευοντας οτι αυτός θα μας γλιτώσει από την άβυσσο που ετοιμαζόμαστε να πέσουμε.
Αυτό έχουν καταφέρει οι μοντέρνοι και προοδευτικοί πολιτικοι της χώρας μας.Να έχουμε ανάγκη τον μεγάλο αδερφό που μπορεί να παίρνει την μορφή μιας έξυπνης κάρτας,της κάρτας του πολίτη, ενός reality στην τηλεόραση,μιας κάμερας στο φανάρι,ή κάποιου satellite στο διάστημα.
Ο μπακάλης στην κάθε γειτονιά έχει μπόλικα γιαούρτια.
ενα ο καθένας να αγοράσει,φτάνει για να τα πετάξουμε όλοι οι Ελληνες τουλάχιστον σε αυτούς που νομίζουν οτι θα υποχρεώσουν τα λιονταρια της ψυχής μας να κλειστούν υπο παρακολούθηση στα κελιά της φυλακής που λέγεται παγκοσμιοποίηση.
Να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο μήπως πρέπει να τους κατασπαράξουμε εμείς πρώτοι πριν προλάβουν αυτοί.
Αλλά βγάλαμε κολέγια και υποκατάστατα πανεπιστημίων οι περισσότεροι, οπότε διδαχτηκαμε άλλη ύλη...γι αυτό ας κάνουμε ότι μπορούμε με τα γιαούρτια για την ώρα και αργότερα ..βλέπουμε. 
 
Έλλην πολίτης 14/10/2010 15:25
 
Αφού η κυβέρνηση θέλει εν πάσει περιπτώσει να εκδόσει κάρτες ηλ. καταγραφής συναλλαγών καλό θα ήταν εκ των προτέρων να αποκλείσει κάθε μα κάθε ιδιώτη από τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και τη διακίνηση ή και την επεξεργασία των όποιων δεδομένων! Θέλετε κύριοι ηλ. έλεγχο. Τουλάχιστον τηρήστε τα προσχήματα. Αναθέστε στην κρατική βιομηχανία (τεχνογνωσία έχει) την κατασκευή POS μηχανημάτων και συναφή κρυπτασφαλισμένων καρτών, κτίστε ασφαλή κρυπογραφημένα δίκτυα ζεύξης δεδομένων οπτικών ινών (απρόσβλητα από παρεμβολές) και λοιπών τερματικών κόμβων, αποκλείστε κάθε εξωτερικό συνεργάτη από τη διαδικάσια αυτή και αν πράγματι τα κάνετε όλα αυτά, ίσως τότε να έχετε το φύλλο συκής για να ομιλείται περί εισαγωγής ψηφιακών πλαστικών καρτών καταγραφής! Τέλος, οφείλετε να ξεκαθαρίσετε ότι το μέτρο θα είναι προαιρετικό και μόνο. Δηλ. όποιος επιθυμεί να μαζεύει χαρτί θα έχει το δικαίωμα να το κάνει! 
Αρετή Σγουρού 14/10/2010 15:20
Θα ήθελα να δω επιτέλους την αρμόδια αρχεία προστασίας προσωπικών δεδομένων να επεμβαίνει! Δηλαδή, προσωπικά δεδομένα υπάρχουν και είναι ιερά μονάχα για παιδεραστές και πολιτικούς κλέφτες; Και όταν πρόκειται για απόλυτη καταστρατήγηση ατομικών ελευθεριών όπως του πού, του πότε και πόσο κάποιος κάνει κάτι, π.χ. καταναλώνει, αγοράζει μια υπηρεσία, κινείται κ.ο.κ. γιοκ; Ντροπή στη Δικτατορία του Πασόκ.... Και μή βιαστείτε να πείτε πως νόμιμα εκλέχτηκε! Και ο Φύρερ, νόμιμα ανήλθε στην εξουσία και είδαμε το αποτέλεσμα. 
 
ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ 14/10/2010 15:17
 
"Πρόκειται για έξυπνη κάρτα, που θα περιλαβάνει στοιχεία του κατόχου όπως το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ και θα ξεκλειδώνει βάσεις δεδοένων, όπως οι φορολογικοί και ιατρικοί φάκελοι του πολίτη. " Για ποιό λόγο θα πρέπει να έχει το Α.Φ.Μ. και τον ΑΜΚΑ; Και αν κάποιος δεν έχει ΑΜΚΑ; Επίσης, η κυβέρνηση έλεγε ότι αν, αν τελικά, βγάλει αυτές τις κάρτες, δεν θα έφεραν όνομα. Όμως, αλλού έλεγε ότι οι κάρτες για να χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να περάσει κανείς από τράπεζα και με ΑΔΤ να τις εκδόσει... οπότε και όνομα θα έχουν, και διεύθυνση και άλλα προσωπικά δεδομένα.............. Φυσικά, κανείς δεν μας λέει τίποτα για τους ιδιώτες που θα διαμεσολαβούν στη μεταφορά των δεδομένων....................... Ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ! Προσοχή!
Βασίλης 14/10/2010 14:15
Ο αείμνηστος Χριστόδουλος κατέβασε τον κόσμο και μαζεψε υπογραφές διότι όπως δήλωσε το επίσημο κράτος τον κορόιδεψε. ''Αυτή είναι η Ελλάδα'' του ''αποφασίζουμε και διατάζουμε επειδή μας ψήφισαν'' και γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τα πιστευω απορίπτωντας σωριδών τα αιτήματα για δημοψήφισμα... απεδείχθη ότι κάτι ήξερε. κατα τα λεγόμενα τότε η ταυτότητα δεν δύνατο να συμπεριλάβει ούτε προαιρετικά άλλα στοιχεία, όπως θρησκεία.

Θυμήσου ότι σύντομα οι 2 ταυτότητες θα γίνουν μία στο μέλλον για λόγους ''ορθολογισμού'' (όντως γιατί να έχουμε δυο και τρείς κάρτες, ταυτότητες κλπ)...και τα φορολογικά σου/εισοδηματικά/ιατρικά σου στοιχεία θα αποτελούν μέρος της ταυτότητας σου στο μέλον...όχι όμως και το πιστεύω σου...


''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
ALKHS 14/10/2010 13:44
 
Αυτές οι κάρτες πέραν από τα προσωπικά πιστεύω του καθενός, θεωρώ, τουλάχιστον προσωπικά, ότι δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα τους μηχανισμούς του Υ.Ο., τουναντίον όμως, θα βοηθήσουν πάρα πολύ διάφορους ιδιώτες, λ.χ. τραπεζίτες, εταιρείες μάρκετινκγ, λοιπούς παρασιτικούς, να ελέγξουν την καθημερινή ζωή μας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ>
 
th 14/10/2010 11:58
...Και κάνει σε όλους, στους μικρούς και στους μεγάλους, και στους πλούσιους και στους φτωχούς, και στους ελεύθερους και στους δούλους, να δώσουν σε αυτούς χάραγμα πάνω στο χέρι τους το δεξί ή πάνω στο μέτωπό τους. Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του....
Αποκάλυψις 13, 15-18


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις