Η απάντηση του μοναχού Προδρόμου σε προηγούμενη ανάρτησή μας


Το παρακάτω κείμενο  δεν το λάβαμε   στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας (e-mail)  όπως  συνηθίζεται αλλά  το είδαμε ως σχόλιο  ανάρτησης προς  έγκριση  .Φυσικά  ενεκρίθη αμέσως και δημοσιεύθηκε  ως σχόλιο στην  ανάρτηση με τίτλο:Επιστολή του Αγιορείτου μοναχού Προδρόμου προς το Υπ. Εσωτερικων - Καταγγελία για τον 666 στο λόγοτυπο του δικτύου "Σύζευξις" και διαφήμιση του "κυβερνητικού έργου" την οποία μπορείτε να διαβάσετε  εδώ
Θεωρήσαμε ως υποχρέωση και καθήκον μας να δημοσιεύσουμε το προαναφερθέν σχόλιο ως απάντηση  του μοναχού Προδρόμου σε χωριστή ανάρτηση .
Φυσικά  διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη  αφού  δεν  μπορούμε να επιβεβαιώσουμε  ότι όντως προερχεται απο τον ίδιο  τον μοναχό  Πρόδρομο  διότι όπως προαναφέραμε   δεν μας εστάλη  με την μορφή e-mail:

 Η απάντηση του μοναχού Προδρόμου 
"Η Ανοικτή Επιστολή αναφέρεται στο Υπ. Εσωτερικών και αφορά ένα απρόσωπο δίκτυο υπολογιστών, όπως και τα barcode στις ετικέτες των προϊόντων, το κείμενό απευθύνεται με πολιτισμένο τρόπο προς τον υπουργό στον οποίο και εστάλη προσωπικά. Εσείς εάν μπορείτε με άλλον ποιο επιτυχημένο τρόπο να αλλάξετε το λογότυπο θα σας επικροτήσουμε. Δεν συμφωνούμε με το ηλ φακέλωμα αλλα εδω πρόκειται γιά μία άλλη διάσταση του προβλήματος που διαφοροποιείται απο την ιδική σας ακτιβιστικη αντιμετώπιση του την κατά πάντα επαινετή.
Απο το τίποτε κατι ειναι και αυτό, μια μικρή φωνή διαμαρτυρίας.
μ. Πρόδρομος. "

Ανταπάντηση απο το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" 

Κατ΄αρχάς θα θέλαμε  ταπεινώς να ζητήσουμε την ευχή σας.
Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να σχολιάσουμε ένα  "καταγγελτικό" κείμενο  όπως το δικό σας  όχι τόσο  γιατί   αποτελεί επί της ουσίας μια διαφήμιση  στο  έργο της πολιτείας , η οποία κατά την γνώμη σας "..θέλοντας δικαιολογημένα να κάνει σωστά την δουλειά της...κλπ",αλλά διότι  υπήρξαν πολλοί εκ των  αναγνωστών μας που  το διάβασαν  σε άλλα ιστολόγια και  εξέφρασαν την  άποψη, ότι τους προκαλεί σύγχυση ,σε  σχέση με  το κατά πόσον η κυβέρνηση  πράττει σωστά ή όχι  εφαρμόζοντας την ψηφιακή δικτατορία της  "Κάρτας του Πολίτη" και της "φοροκάρτας"  ή  "κάρτας συναλλαγών".
Δεν μπορούσαμε  λοιπόν να μην  αναφερθούμε  στο κείμενο της επιστολής σας  όσο και αν  επιθυμούσαμε να μην  δώσουμε  συνέχεια.
Σήμερα που  ο πιστός λαός βρίσκεται  κυριολεκτικά με υψωμένα τα χέρια και  κολημένος στον τοίχο  υπο την  απειλή  της  φυσικής και της πνευματικής  του  εξόντωσης  εμείς δεν μπορούμε  να αντιληφθούμε γιατί θα πρέπει   να διαφημίζουμε  τα "εργαλεία"  μιας κυβέρνησης που εκτός του ότι  μας θεωρεί  "χώρα διεφθαρμένων" , έχει  δηλώσει  ευθέως  δια του πρωθυπουργού της ότι σε ένα απο αυτά  τα  "εργαλεία"  (κάρτα του πολίτη) θα καταγράφονται  ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Αυτά όσον αφορά φυσικά  το "ηλεκτρονικό φακέλωμα" και την  δια αυτού "διαχείριση" των Θεόσδοτων δώρων της ελευθερίας και του αυτεξούσιου.
Όσον αφορά την ύπαρξη του 666 στις κάρτες , τί άλλο να πούμε εμείς;Τα έχει πεί με  σαφή και απόλυτο τρόπο ο Γέροντας Παϊσιος  και είναι  αξιοπίστως  δημοσιευμένα στα  βιβλία που έχουν εκδοθεί απο το Ιερό ησυχαστήριο  του Ευαγγελιστού  Ιωάννου του Θεολόγου στην  Σουρωτή της Θεσασαλονίκης.Δυστυχώς  αγαπητέ και καθ΄όλα σεβαστέ  Γέροντα , σε άλλο  Ορθόδοξο ιστολόγιο   χρησιμοποιήσατε επιλεκτικά    ελάχιστες  γραμμές απο το  σύνολο των σχετικών   κειμένων  του  Οσίου Γέροντος Παϊσίου  προκειμένου να  δημιουργήσετε  την εντύπωση ότι κάθε προσπάθεια  και  έκφραση Ορθόδοξης  αντίρρησης  απο  τους πιστούς , είναι άκαιρη και  άστοχη , εφ΄όσον η  Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν έχει τοποθετηθεί επι του θέματος .
Απο την άλλη  έχουμε διαβάσει  δημοσιευμένο κείμενό σας  με  τίτλο  "Η οικονομική  κρίση και τα μελλούμενα" στο οποίο  αφού  κάνετε  τις εύστοχες πολιτικά  επισημάνσεις  σας και την    παρουσίαση  της επιχειρηματολογίας μιας  παλαιότερης αξιέπαινης μελέτης σας γύρω απο το barcode και τον 666  ,καταλήγετε   κάνοντάς μας μια απαράδεκτη  για Ορόδοξο  μοναχό πρόταση   "σωτηρίας" της  Ελληνικής οικονομίας : 
"...Αυτό που άμεσα μπορούμε να κάνουμε όλοι σε προσωπικό επίπεδο για συμβάλουμε στην διάσωση της οικονομίας της χώρας μας είναι το να χρησιμοποιούμε πάση θυσία ελληνικά προϊόντα, να χρησιμοποιούμε πάντα ελληνικά καταστήματα για τις αγορές μας, και να μην αγοράζουμε τίποτε ξένο όσο φθηνό και αν είναι, εκτός των απαραιτήτων. Ας χρησιμοποιήσουμε το bar code με το 666 των τροφίμων για κάτι καλό. Ο αριθμός που πρέπει να αναγράφεται στην αρχή (κωδικός χώρας) είναι για την Ελλάδα ο 520 ή ο 20. Άρα αγοράζουμε μόνο προϊόντα που ξεκινούν από 520 ή 20...."
Με  απλά λόγια μας λέτε  ότι υπάρχει και "καλή χρήση" του δυσώνυμου αριθμού ο οποίος μάλιστα  όταν αναφέρεται σε προϊόντα Ελληνικής προέλευσης   μεταμορφώνεται  σε  "σωστικό" μέσο της Ελληνικής οικονομίας. 
Τότε   αγαπητέ  μας  Γέροντα   γιατί  διατυπώσατε  αυτό το "πολιτισμένο" παράπονο προς τον υπουργό  για την ύπαρξη του 666 στον λογότυπο  του δικτύου "Σύζευξις"  αφού  θα έχει κάθε δικαίωμα να σας απαντήσει επίσης  "πολιτισμένα" ότι  και αυτή η χρήση του 666  είναι  " για κάτι καλό" σαν αυτό που περιγράφετε  στο πρώτο ήμισυ της επιστολής σας;
Αν  λοιπόν  όπως λέτε η κυβέρνηση ," θέλοντας δικαιολογημένα να κάνει σωστά την δουλειά της, περιφυλάσοντας το δημόσιο συμφέρον, προσπαθεί να ...περιορίσει την απάτη, που γίνεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα, με την σύγχρονη τεχνολογία", και  εφ΄όσον υπάρχουν και "καλές " χρήσεις  του 666 , γιατί  μπήκατε στον κόπο να  διαμαρτυρηθείτε;
Σήμερα  ο Ορθόδοξος Χριστιανός  δέχεται ένα καταιγισμό απο "λίθους" προέρχόμενους είτε εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων και  του είναι δύσκολο να αντιληφθεί  ποιός  είναι  ο "πολιτισμένος " τρόπος αντίδρασης σε όλα αυτά  που τον πληγώνουν και τον απειλούν .Αυτό όμως που ξέρει πολύ καλά  είναι ότι δεν έχει πλέον  άλλο δρόμο να ακολουθήσει απο αυτόν  που του δίδαξαν  ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός , ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Παπουλάκος , ο Γέροντας Παϊσιος και όλοι οι Άγιοι Μάρτυρες και Ομολογητές  του χθές και του σήμερα.
Αυτοί όλοι αγαπητέ μας Γέροντα δεν μας  διδάσκουν "κόλπα" για να  γίνουμε αποτελεσματικώτεροι  "ακτιβιστές" αλλά  μας  είπαν  πως θα  σωθούμε  έχοντας  απόλυτη προσήλωση στις εντολές του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Με  εκτίμηση και σεβασμό 
Ο.Π

Σχόλια

  1. το ηλεκτρονικό φακέλωμα δεν είναι "καλό" για αγορές ελληνικών προιόντων και "κακό" για αγορές ξένων προιόντων. Ειναι φακέλωμα. Αν σε λίγα χρόνια αντικατασταθούν οι περιβόητες κάρτες με το τσιπ στο χέρι , ο γέροντας θα τρέξει να το βάλει ; XΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΜΗΠΩΣ ΤΟΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ" ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙ 666 ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ..ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΥΜΕΝΟ 666 ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ. Ας απαντήσει δημόσια στο μήνυμα μου αυτό ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ,αν όντως βλέπει "ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ" ή ΟΧΙ ....

    Υ.Γ.
    Δεν γνωρίζω τις γραμματειακές γνώσεις του γέροντα.Βλέπω ότι έχει και PCκαι άρα είναι ένας "μοντέρνος μοναχός"

    Σ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαρία να ακουστώ. Πολύ χαιρομαι που υπάρχουν ομολογητές τους οποίους και συμπαρίσταμαι. Το κειμενο αυτό δεν ηθελα να αναρτηθεί επωνύμως ουτε και το εστειλα επωνύμως παρα μονον στον Υπουργό και στο υπευθύνους του "Συζευξης" μετη σημείωση να μην το κοινοποιήσουν καθώς και σε καποιους βουλευτές. Μετά απο ενα μηνα περίπου το αναρτησα ανωνύμως για να ενημερωθεί ο κόσμος καθώς καμία ανταπόκριση δεν φανηκε για αλλαγή. Στεναχωρέθηκα που ξαφνικά το βλέπω να κυκλοφορεί με επωνυμο! Τελος πάντων... σχετικά με το ζήτημα που αναφέρεστε, τα barcodes στα τροφιμα ηταν και επι εποχής του γ. Παισίου, δεν ειπε ο γέροντας να μην αγοράζουμε τροφιμα. Αλλα μας έλεγε οτι ο διαβολος πετά στους χριστιανούς πέτρες και οι χριστιανοί τις μαζευουν και χτιζουν εκκλησία. Σε αυτό το πνευμα κινηθηκε η θέση μας ... αφού μας πετά 666 στα προιόντα (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ) τουλάχιστον καντε μια θυσία, ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ "520" που σημαινει ΕΛΛΑΔΑ.

    ... σχετικά με τον φίλο που μου λεει οτι ειμαι μοντερνος μοναχός θα του ελεγα μπορεί να μας επισκευτεί και να τα πουμε απο κοντά, οταν κινούνται μεσα στο πνευμα της υπακοής δεν ειναι μοντέρνο τίποτε, ειναι όλα παραδοσιακα :)

    ... Για την κάρτα του πολίτη ηθελα να πω και γω το εξής. Οταν ξεκινάμε εναν αγώνα τόσο σημαντικό πρεπει παντα να εξτάσουμε προσεκτικά τις προδιαγραφές τις καρτας τις οποίες και περιμένουμε να δούμε στην διαβούλευση. Στην διαβούλευση για την καρτα ΑΦΜ βάλαμε γνώμη και συζητήθηκε. Για την καρτα του πολίτη περιμένουμε να το κανουμε και αυτό. Παρακαλώ ενημερώστε μας εάν τεθέι σε διαβούλευση το ζήτημα. το εμαιλ ειναι agioros@gmail.com

    ...
    σχετικά με τις ρησεις του γ. Παισίου.
    δητε και αυτή την περίπτωση εδω.

    http://www.facebook.com/#!/notes/prodromos-agioros-karies/peri-g-paisiou-schetika-me-tis-nees-elektronikes-kartes/162759220403689

    οπως και για την μορφή της καρτας του πολίτη εδω
    http://www.agioros.com/karta_politi.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ευχή σας Γέροντα.
    Οφείλουμε δύο πολύ σύντομες απαντήσεις.
    α) Δεν είμαστε εμείς που καταργήσαμε την ανωνυμία της διαδικτυακής αποτύπωσης της επώνυμης επιστολής σας.Εξ άλλου όπως δηλώσαμε εξ αρχής δεν θα είχαμε ασχοληθεί καθόλου αν το περιεχόμενό της δεν προακαλούσε σύγχυση σε αναγνώστες μας που την διάβασαν σε άλλα ιστολόγια.
    β) Δεν προτείναμε ποτέ απο αυτό το ιστολόγιο να μην αγοράζουν οι πιστοί τρόφιμα που έχουν σήμανση γραμμωτού κώδικα στην συσκευασία τους.Ούτε όμως μπήκαμε στον πειρασμό να τους βάλουμε τον λογισμό ότι υπάρχει και "καλή χρήση του 666".
    γ)Το ότι αντιδρούμε επι της αρχής της θεσμικής λειτουργίας της "Κάρτας του Πολίτη" δεν σημαίνει ότι προτρέχουμε.Εξ΄άλλου δεκάδες οργανώσεις στην Αγγλία αντέδρασαν πριν ακόμα διαφανούν έστω και οι ακριβείς προθέσεις της κυβέρνησης με μόνο στοιχείο την αναφορά στην δημιουργία τεραστίων βάσεων δεδομένων και τον τρόπο λειτουργίας τους.
    δ)Το ότι σχολιάσαμε κάποια σημεία του κειμένου σας δεν σημαίνει ότι κάναμε "δίκη προθέσεων" αλλά εκτίμηση εκφράσεων υπό την έννοια ότι η δημοσίευσή τους είναι δυνατόν να προκαλέσει σύγχυση και μπέρδεμα σε όσους ανησυχούν,προβληματίζονται και βρίσκονται σε θέση αναμονής περιμένοντας την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    ε)Θεωρούμε ως ιδιαίτερη τιμή και το λέμε εκ καρδίας ,το γεγονός ότι μας απαντήσατε.Μας χαροποιεί επίσης που είστε συμπαραστάτης σε αυτόν τον αγώνα έστω και αν εκφράζετε τις σκέψεις σας γύρω απο την "μεθοδολογία" του αγώνα τόσων χιλιάδων Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης.
    δ)Το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" είναι πάντα ανοιχτό στις απόψεις σας τις οποίες μπορείτε να μας τις στείλετε όποτε επθυμείτε
    Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ επσικέπτη Sprand θα σε παρακαλούσαμε να μας στείλεις e-mail διότι το σχόλιό σου λόγω τεχνικών δυσκολιών δεν μπορεί να αναρτηθείαπο την φόρμα αυτή.
    Με τιμη
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικοί φίλοι μας αναγνώστες απορούν γιατί δεν σχολιάζουμε τις χυδαιότητες ή τις ανακρίβειες κάποιου "Ορθόδοξου" ιστολογίου.
    Ο μόνος λόγος που υπάρχει αυτό το ιστολόγιο είναι για να ενημερώνει τους συμπιλίτες μας για ένα θέμα τόσο σοβαρό και επείγον όπως αυτό της επιβολής μιας παγκόσμιας στυγνής ηλεκτρονικής δικτατορίας η οποία στον τόπο μας εκδηλώθηκε ήδη με τον ΑΜΚΑ , την "Κάρτα του Πολίτη" και την "Κάρτα Συναλλαγών" (φοροκάρτα).
    Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε τον "γάμο και να πάμε για πουρνάρια" ούτε να αφήσουμε τον αγώνα που κάνουμε για να ασχοληθούμε με ανοησίες και ύβρεις.
    Ο Έλληνας αυτήν την στιγμή άλλα έχει ανάγκη και όχι τις ιντερνετικές μικρότητες και τις άσκοπες αντεγκλησεις με όσους θεωρούν ότι θα ανακόψουν την εκφρασμένη βούληση των Ορθοδόξων Ελλήνων με ψευδολογίες , ανακρίβειες και ανυπόστατες επιχειρηματολογίες.
    Δεν έχουμε να πούμε τίποτα για αυτούς τους κυρίους,οι οποίοι εξ΄άλλου είναι ελεύθεροι να λένε ότι θέλουν.
    Εσείς οι φίλοι αναγνώστες μας έχετε νου και κρίνετε τι θα διαβάστε και ποιόν ιστότοπο θα επισκεφθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις