"Συνοδική επιτροπη" θα μελετήσει το ζήτημα της "Κάρτας του Πολίτη"

Η "Κάρτα του Πολίτη" και όλα όσα πρόκειται να υποστεί ο  Έλληνας  Πολίτης   στο όνομα της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ", καθώς επίσης και οι αναφορές σε αυτά απο  ελαχίστους -δυστυχώς- Επισκόπους, δεν θεωρήθηκαν ως  μέγιστες απειλές κατά του ποιμνίου απο την πλειοψηφία  της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας οι εργασίες τελείωσαν την περασμένη Πέμπτη.
Οι 12.000 συμπολίτες μας  που έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει   στην διαδικτυακή  "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" , εναντίον  της επιβολής  της "Κάρτας του Πολίτη" και κάθε άλλης  κάρτας- εργαλείου  της ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης, ανέμεναν  απο την  Σύνοδο της Ιεραρχίας  να λάβει  τουλάχιστον υπ΄όψη της  και την δική τους  φωνή.
Αντί λοιπόν μιας  ρηξικέλευθης και ποιμαντικώς  χρήσιμης  ανακοίνωσης ,διαβάσαμε στο  "δελτίο τύπου  της Ιεράς Συνόδου  <<ότι το  "ζήτημα  εκδόσεως της κάρτας του πολίτη " ,θα απασχολήσει  στο  άμεσο μέλλον  "τη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων">>.
Ας ευχηθούμε  ότι  η προαναφερθείσα  συνοδική επιτροπή δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα  εκείνης  που  ορίσθηκε  τότε  να ασχοληθεί  με το θέμα του ΑΜΚΑ και της  οποίας  το πόρισμα ή για να ακριβολογούμε το "σημείωμα" (ένα κείμενο  τριών γραμμών) βγήκε αρκετούς μήνες μετά, όταν δηλαδή  όλα είχαν τελειώσει.
Ελπίζουμε  ότι η παρούσα επιτροπή  θα αποτελέσει την εξαίρεση  του διεθνούς κανόνα  που λέει: 
"Άν  θέλεις  να μην ασχοληθεί κανείς με ένα θέμα , τότε  ανάθεσε την μελέτη του  σε μία επιτροπή".
Ας δούμε  όμως τι αναφέρει το δελτίο τύπου της  Ιεράς Συνόδου:

 Δελτίο τύπου
Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο


Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, ....στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη σε συνεργασία με ειδήμονες Καθηγητές των τομέων της Ορθοδόξου Δογματικής, του Συνταγματικού Δικαίου και της Πληροφορικής και την υποβολή σε σύντομο χρονικό διάστημα, σχετικής εισηγήσεως, για το ζήτημα της εκδόσεως της «Κάρτας του Πολίτη».


Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

www.ecclesia.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις