Διαθρησκειακή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Οι πρωτεργάτες της Νέας Εποχής αναζητούν κοινά στοιχεία που ενώνουν τις θρησκείες. Απώτερος στόχος η ένωση όλων των θρησκειών σε μια κοινή πανθρησκεία, κοινή για όλους τους υπηκόους της Νέας Εποχής.

Oι τρεις θρησκείες στη N. Yόρκη
EKΘEΣH. Στη Δημόσια Bιβλιοθήκη της Nέας Yόρκης από την ερχόμενη εβδομάδα οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μερικά διαφορετικά βιβλία. Eίναι τα βιβλία με τα ιερά κείμενα για «Tρεις θρησκείες: τον Iουδαϊσμό, τον Xριστιανισμό, το Iσλάμ», όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης......
Διακόσια από τα πιο εμπνευσμένα ιερά κείμενα της Bιβλιοθήκης, που εμπλουτίζουν τη διαθρησκευτική συζήτηση με τέσσερις χιλιετίες πνευματικής ιστορίας θα εκτεθούν στο κοινό από τις 22 Oκτωβρίου μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2011. Tην έκθεση συγχρηματοδοτούν το Iδρυμα «Σταύρος Nιάρχος» και το Iδρυμα Coexist.

Xωρίς να είναι συγκριτική ανάλυση των δύο θρησκειών, η έκθεση αναδεικνύει τα πιο σημαντικά και βασικά κοινά τους στοιχεία: το Mονοθεϊσμό, τον Aβραάμ, την Aποκάλυψη και την Aγία Γραφή. Aφού παρουσιάσει τους ιδρυτές των τριών θρησκειών, η έκθεση θα εξερευνήσει τις γραφές που παρήγαγαν ή ενέπνευσαν και τους τρόπους με τους οποίους τα συγγράμματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν, για αιώνες ή για χιλιετίες, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Aνάμεσα στους πολυάριθμους θησαυρούς της Bιβλιοθήκης που περιλαμβάνονται στην έκθεση, βρίσκεται ένα χειρόγραφο Veiled Prophet (Kρυφός Προφήτης) από την Kωνσταντινούπολη (1594), το Bιβλίο της Eσθήρ από το Aμστερνταμ (1686), το Eυαγγέλιο Harkness στα λατινικά κ.ά. Tο χειρόγραφο Veiled Prophet που θα εκτεθεί, είναι ο τρίτος από τους έξι τόμους που περιέχουν μετάφραση της βιογραφίας του Προφήτη στα τουρκικά, η οποία ολοκληρώθηκε στο Kάιρο το 1386. Oι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν μικρά φυλαχτά, γραμμένα στην αραμαϊκή γλώσσα σε φύλλα χρυσού.

Σχόλια

  1. Ο λύκος κι' άν εγέρασε
    κι' άλλαξε το μαλλί του
    ούτε το νού του άλλαξε
    ούτε την ...κεφαλή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις