28η Οκτωβρίου 1940: "OXI" στη "Νέα Τάξη" του Μουσολίνι - 28η Οκτωβρίου 2010: Θα ξαναπούμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στη σύγχρονη "Νέα Τάξη Πραγμάτων";



Πέρασαν 70 χρόνια απο τότε.Ακόμα ζούν πολλοί απο εκείνους τους Έλληνες που δεν τους πέρασε ούτε μια στιγμή απο το μυαλό να βάλουν στο ζύγι της τοτινής "Νέας Τάξης" του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού την ελευθερία και το όφελος.
Ας τους ρωτήσουμε να μας πούν τι ήταν αυτό που τους έκανε να πούν "ΟΧΙ" στο μαγάρισμα και την ντροπή.
Τι μυαλό "κουμαντάριζαν" και δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή "το καλό τους".
Τι θα πάθαιναν δηλαδή αν εκείνο το βράδυ έλεγαν ναί στον Ιταλό πρέσβη και άφηναν τον Ιταλικό στρατό να μπεί στην χώρα μας;
Τι τους είχε πιάσει και αρνήθηκαν να βολευτούν σαν φίλοι και σύμμαχοι των τότε "ισχυρών" της Ευρώπης;
Γιατί η ελευθερία ήταν για εκείνους κατι το σπουδαίο;Τους έδωσε φαϊ;Τους έδωσε δουλειά;Τους έδωσε αυτοκίνητα ,σπίτια, στολίδια,χλιδή;
Ας ακούσουμε τι θα μας πούν ,ας αφήσουμε το νου μας να δεχτεί τα λόγια της καρδιάς και ίσως τότε ξυπνήσουμε και καταλάβουμε την εσωτερική μας κατάσταση.Μπορεί να νοιώσουμε ντροπή για τις ερωτήσεις που έκανε ο χαλασμένος λογισμός μας.
Την ανάγκη για ελευθερία δεν την καταλάβαιναν με το μυαλό, την ένοιωθαν, την βίωναν. Ήταν για εκείνους κάτι το απαραίτητο, κατι δηλαδή σαν τον αέρα,  σαν την Θεία Κοινωνία που ήξεραν ότι τους δίνει ζωή.
Εκείνο το "ΟΧΙ",  δεν ήταν  το όχι  ενός ορθολογικά  σκεπτόμενου  μικρόκαρδου  λαού.Ήταν ένα ειλικρινές και  σίγουρο "ΟΧΙ"  μιας   Χριστοκεντρικώς κινούμενης μεγάλης και  ελεύθερης Ελληνικής καρδιάς.
Σήμερα ήλθε η στιγμή να κάνουμε την υπέρβαση  και να πούμε σαν και  εκείνους  "ΟΧΙ". 
Όχι  στη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" ,όχι στη δαιμονοποίηση της κοινωνίας , όχι στην "Κάρτα  του Πολίτη" και το μαγάρισμα των Θεόσδοτων  δώρων της ελευθερίας και του αυτεξούσιου..
Να μην γίνουμε  δηλαδή  ορφανοί απο Πατέρα αρνούμενοι τον Υιό  και σκλάβοι  δυστυχείς  διώχνοντας μακρυά μας το Άγιον Πνεύμα.
Να  παρακαλέσουμε  τον Θεό να μας βοηθήσει να πετάξουμε  τη σαβούρα με την  οποία μπαζώναμε  χρόνια και χρόνια την καρδιά μας, ώστε νάρθουμε  στα συγκαλά μας και να αποζητήσουμε  τον Παράδεισο και τη  σωτηρία.
Το τελεσίγραφο  μας τόδωσαν και σήμερα.Ο χρόνος περνάει και πρέπει  να  δώσουμε απάντηση  αλλά και να ετοιμαστούμε για τον πόλεμο.
Ας μιμηθούμε  εκείνους τους Έλληνες του ΄40 που όπως και εκείνοι του '21 πολέμησαν  " δια την πίστιν του Χριστού την Αγίαν και  δια της πατρίδος την ελευθερίαν".

Σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ( ΚΑΙ ΜΗ )


    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
    δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά,
    μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
    και ξανά προς την δόξα τραβά

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 40 ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ,ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ...

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ , ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΟΣΥΝΗ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗΣ "ΕΞΕΛΙΞΗΣ" ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις