ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ.


Του εκδότου του www.Apodimos.com Ξενοφώντα Φαφούτη
 
Τρομάξαμε όλοι οι Απόδημοι Έλληνες και Κύπριοι καθώς και όλοι οι Ομογενείς και Φιλέλληνες όταν παρουσιάσθηκε στα ΜΜΕ η είδηση ότι πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της ανοικοδόμησης της ελληνορθόδοξης εκκλησίας Άγιος Νικόλαος, η οποία καταστράφηκε με την πτώση των δίδυμων πύργων στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους και ισλαμικού κέντρου κοντά στο «Σημείο Μηδέν» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν, προβάλλονται πλέον και σε αμερικανικά ΜΜΕ τα εμπόδια που θέτουν οι αρμόδιες αρχές της πόλης για την ανέγερση του ναού. Έτσι θύελλα αντιδράσεων από ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, ιερωμένους και ομογενείς έχει ξεσηκώσει η ένθερμη στάση του προέδρου των ΗΠΑ για την κατασκευή τζαμιού σε απόσταση αναπνοής από το Σημείο Μηδέν, την ώρα που η ανοικοδόμηση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου ο οποίος κατέρρευσε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου έχει παγώσει.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο μέρος που βρισκόταν η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι (ο οποίος μαζί με τον πρώην δήμαρχο Ρούντι Τζουλιάνι είχαν δώσει διαβεβαιώσεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανέγερση της εκκλησίας) και ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Λονγκ Άιλαντ για την ομοσπονδιακή Βουλή Τζορτζ Δήμος εμφανίστηκαν αντίθετοι με την οικοδόμηση του ισλαμικού κέντρου, κατηγορώντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές ότι παρεμποδίζουν την ανοικοδόμηση του ελληνορθόδοξου ναού, του μοναδικού οίκου λατρείας που καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Εμείς σαν Apodimos.com από την πρώτη στιγμή ...και σταθμίζοντας την Ιδιαίτερη συγκίνηση έχει προκαλέσει στον απανταχού της γης ελληνισμό η ισοπέδωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου λόγω της τρομοκρατικής και φονικής επίθεσης στο Μανχάταν. Όμως την αρχική θλίψη διαδέχεται η ελπίδα των ομογενών για την ανοικοδόμησή του.
Το www.apodimos.com στον κόμβο του, από την πρώτη στιγμή, παρουσίασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Τραπεζών ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και της ΑLPHA BANK, που προερχόντουσαν από το τηλεοπτικό κανάλι TEMPO στην Αθήνα και τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, με σκοπό οι κάτοικοι της Ελλάδος, Κύπρου και οι Απόδημοι Έλληνες από όλον τον κόσμο από το υστέρημά ή από το πλεόνασμα τους να βοηθήσουν ώστε να ξανά κτιστεί. Η καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη αποτέλεσε σίγουρα την πιο φονική τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία.
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία που παρουσιάσαμε από την πρώτη στιγμή :

 
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ .
Υπό του Ξενοφώντα Φαφούτη του www.apodimos.com
Ιδιαίτερη συγκίνηση έχει προκαλέσει στον απανταχού της γης ελληνισμό η ισοπέδωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου λόγω της τρομοκρατικής και φονικής επίθεσης στο Μανχάταν. Όμως την αρχική θλίψη διαδέχεται η ελπίδα των ομογενών για την ανοικοδόμησή του.
Το www.apodimos.com στον κόμβο του, από την πρώτη στιγμή, παρουσίασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Τραπεζών ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και της ΑLPHA BANK, που προερχόντουσαν από το τηλεοπτικό κανάλι TEMPO στην Αθήνα και τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, με σκοπό οι κάτοικοι της Ελλάδος, Κύπρου και οι Απόδημοι Έλληνες από όλον τον κόσμο από το υστέρημά ή από το πλεόνασμα τους να βοηθήσουν ώστε να ξανά κτιστεί.
Η καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη αποτέλεσε σίγουρα την πιο φονική τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία. Παράλληλα όμως. ο Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο δέχτηκε με βαθιά λύπη και την πληροφόρηση για την καταστροφή του γειτονικού παρεκκλησίου του Αγίου Νικόλαου που υπέστη, όπως και πολλά άλλα κτίρια γύρω του ανεπανόρθωτες ζημιές από την κατάρρευση των δύο ψηλότερων κτηρίων της Νέας Υόρκης μέσα σε λίγα λεπτά.
Ο Ναός του Αγίου Νικολάου βρισκόταν στη μέση ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης για αυτοκίνητα για πολλές δεκαετίες, και αποτέλεσε τόπο προσκυνήματος για πολλούs Έλληνες Ομογενείς με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από όλους του γνωστού ηθοποιού Τέλι Σαββάλας αλλά και άλλους ταξιδιώτες.
Στο μικρό ναό του Αγ. Νικολάου στην καρδιά του Μανχάταν, έβρισκαν έναν τόπο γαλήνης, όσοι τον επισκεπτόντουσαν.
Ο Ναός που βρισκόταν στο 155 της οδού Σίνταρ, αγοράστηκε το Ι9Ι6 από Έλληνες ναυτικούς και μετανάστες για 25.000 δολάρια. Ο Ναός του Αγ. Νικολάου είναι ο πιο παλαιός στην Νέα Υόρκη. Είχε πρωτοκτιστεί το 1832 σαν κατοικία. Άρχισε να λειτουργεί σαν Ναός από το 19l6 και ήταν από τα μικρά εκκλησάκια μια και οι διαστάσεις του ήταν 20 μέτρα μήκος και 7 μέτρα πλάτος. Μπροστά στο Ναό κυμάτιζε η σημαία των ΗΠΑ και της Ελλάδος και όλοι οι επισκέπτες που τις έβλεπαν συγκρίνανε το μεγάλο μέγεθος των αξιών των δύο κρατών που εκπροσωπούντο με αυτές μαζί τους Δίδυμους Πύργους. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου διατηρούσε κάτω από την σκέπη του τα ιερά λείψανα των Αγίων Νικολάου, Αικατερίνης και Σάββα. Πέρα από το χαρακτηριστικά μικρό του μέγεθος η ιδιαιτερότητα του ναού έγκειτο και της πολύτιμεs εικόνες που τον κοσμούσαν και οι οποίες ήταν ένα δώρο από τον τελευταίο Τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο ΙΙ.
Δυστυχώς το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου τα μόλις 150 μέτρα απόστασης που χώριζαν τους πύργους, από το μικρό εκκλησάκι δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν το καταπλάκωμά του από τόνους τσιμέντου και σίδερων .
Ο ιερωμένοs της μικρής εκκλησίας είναι ο πατήρ Ιωάννης Ρώμας και προσπάθησε και πλησίασε τον τόπο της συμφοράς, και όταν είδε την μεγάλη αυτή καταστροφή δήλωσε ότι η ακλόνητη θέληση όλων Ελλήνων ομογενών θα συνδράμει ώστε να ξαναφτιαχτεί ο ναόs του Αγίου Νικολάου από την αρχή.
Την Τετάρτη όταν του επετράπη να πάει να δει τι έγινε ο Ναός του Αγίου Νικολάου, αντίκρισε τον Ναό να είναι καταπλακωμένος με μπάζα, σίδερα και άλλα συγκροτήματα που έπεσαν από τους Διδύμους Πύργους σε ένα ύψος 2 πατωμάτων, τα μάτια του σεβάσμιου γέροντα γέμισαν δάκρυα . Ήταν φοβερό το θέαμα . Με την παρέμβαση του Αρχιεπίσκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου δόθηκε άδεια να γίνει ψάξιμο στα συντρίμμια για να ξεθάψει τις Ιερές Εικόνες και ότι άλλο πολύτιμο όσον αφορά τα άγια λείψανα υπήρχε εκεί. Στην προσπάθεια του, συνέβαλαν και οι πυροσβέστες του Μανχάταν.
Όλοι θυμόντουσαν ότι στον Αγ. Νικόλαο τα Θεοφάνια, οι πιστοί μετέβαιναν στο κοντινό πάρκο Μπάτερι στο νότιο άκρο του Μανχάταν και παρακολουθούσαν με ευλάβεια τα νεαρά παιδιά να βουτούν στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον για να πιάσουν τον σταυρό, (κάτι που γίνετε και στην Ελλάδα) με σκοπό να πάρουν την ευλογία του ιερέα.
Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον για την βοήθεια στους πληγέντες από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξε από την αρχή η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τόσο για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τις επιθέσειs όσο και για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος βρισκόταν καθ’ οδόν όταν συνέβη το γεγονός και αυτομάτως επικοινώνησε με τους αρμοδίους και εξεδόθη ανακοίνωση που τόνιζε ότι «η Αρχιεπισκοπή και ο π. Ιωάννης Ρώμας, προϊστάμενοs του μικρού ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου ήρθαν σε άμεση επαφή με τις αρχές ασφαλείας της Νέας Υόρκης, ώστε να επιτραπεί να διασωθούν και να ανακτηθούν τα ιερά λείψανα, σκεύη, κειμήλια και εικόνες του ναού». Η Αρχιεπισκοπή αναφέρει επίσης ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι προσπάθειες για την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ξανακατασκευαστεί ο ναόs στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν επί περίπου 170 χρόνια. Όσον αφορά τα θύματα από τις επιθέσεις, η Αρχιεπισκοπή Aμερικής ξεκίνησε ήδη την ίδρυση ταμείων και εθνικών ορθόδοξων κέντρων βοηθείας , σε συνεργασία με όλεs τις άλλεs ορθόδοξεs εκκλησίες των ΗΠΑ. Με την Ιδιότητα του προέδρου της Διαρκούς Συνόδου Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων Aμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κάλεσε τους πάντες να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων συμπατριωτών μας. Αυτά τα εθνικά κέντρα βοηθείας θα στεγάζονται σε ορθόδοξουs vαούς, όπου ιερείς και εθελοντές, ειδικοί στην αντιμετώπιση ψυχολογικών κρίσεων και έντονης συναισθηματικής πίεσης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα ή οικογένειες που είχαν ανθρώπινες απώλειες, και γενικά σε άτομα που η ζωή τους επηρεάστηκε από αυτή την εθνική τραγωδία στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο γενικόs πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Πλατής έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο Σεντ Bίνσεντ'ς για να διαπιστώσουν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, βλέποντας ότι δεν υπήρχαν απόδημοι Έλληνες και Κύπριοι τραυματίες . Το ίδιο διαπίστωσαν και ιερείς που επισκέφθηκαν άλλα νοσοκομεία της περιοχής . Τελικά εισήχθησαν συνολικά σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης 43 άτομα Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής, οι περισσότεροι από τους οποίουs πήραν εξιτήριο από τη δεύτερη κι όλας μέρα της νοσηλείας τους.
Εδώ πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι πολλοί υπήρξαν στο παρελθόν και τώρα μετά την καταστροφή, από τον επιχειρηματικό χώρο, με πάρα πολλά χρήματα που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν τον Ναό προσφέροντας και στην θέση του να κτιστεί Πύργος αλλά οι κοινότητα ούτε θέλησε να σκεφθεί να πουλήσει αυτό το στολίδι του Μανχάταν. Όλοι πλέον οι έλληνες της περιοχής και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες (ενημερωνώμενοι) θα έχουν βασικό τους μέλημα με πιο τρόπο να ξανά οικοδομηθεί ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν το www.apodimos.com είναι δίπλα τους.
Και συνεχίζουμε τα θέματα που συζητηθήκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο μέρος που βρισκόταν η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι.
Ο κ. Πατάκι κάλεσε τις Λιμενικές Αρχές της Νέας Υόρκης και της Νέας Υερσέης, που είναι υπεύθυνες για τη συνολική ανοικοδόμηση της περιοχής, να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή , με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης της εκκλησίας στο οικόπεδο επί της οδού Ελευθερίας, όπως είχαν αρχικά υποσχεθεί. «Εννιά χρόνια μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ τα άλλα τμήματα του σχεδίου ανοικοδόμησης σχηματίζονται, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για να ξαναχτιστεί ο Άγιος Νικόλαος, αλλά δεν υπάρχει καν συζήτηση με την Λιμενική Αρχή», τόνισε ο πρώην κυβερνήτης.
Ο κ. Δήμος υποστήριξε ότι «το Ισλαμικό κέντρο θα χτιστεί με χρήματα από τη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που απαγορεύει στους πολίτες να φορούν σταυρό ή το αστέρι του Δαυίδ», όπως είπε.
Στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο ο επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στη διαμάχη για το Ισλαμικό Κέντρο, σημειώνοντας ότι «είναι ατυχές που χρειάστηκε μια διαμάχη για ένα ισλαμικό κέντρο ώστε να δοθεί προσοχή στην εκκλησία».
Στο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανέφερε ότι «η Ομογένεια θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου», προσθέτοντας: «Ο Ναός, που ανεγέρθη το 1916 από μια ομάδα Ελλήνων μεταναστών, δεν εξυπηρετούσε μόνο τις λατρευτικές ανάγκες των ενοριτών του, αλλά αποτελούσε ιερό χώρο και για πολίτες διαφορετικής εθνικής καταγωγής και θρησκευτικής πίστης, που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίοι σταματούσαν συχνά για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν. Η Αρχιεπισκοπή και το Συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Νικολάου παραμένουμε αποφασισμένοι για την ανοικοδόμηση του Ναού στην οδό 130 Liberty Street, σε εκπλήρωση τής από καιρού επιτευχθείσας συμφωνίας με την Πολιτεία και τις Λιμενικές Αρχές».
Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση, η ΑΧΕΠΑ, ζήτησε από την Λιμενική Υπηρεσία Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου με απώτερο στόχο την έκδοση άδειας για να ξαναχτιστεί η εκκλησία. Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Νίκος Καρακώστας δήλωσε ότι «η ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι απογοητευμένη και εξαγριωμένη από τις αναφορές παραγόντων της Λιμενικής Υπηρεσίας Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης ότι η πρόταση για ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν "είναι νεκρή""» .
  • «Προκλητικό και λάθος»
Η αρχή έγινε στις 17 Αυγούστου όταν ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους για τις επερχόμενες εκλογές στο Κογκρέσο κ. Τζορτζ Δήμος, με ανοιχτή επιστολή προς τον Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα σχέδια ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους: «Πρόσφατα προσφέρατε την υποστήριξή σας στο δικαίωμα να χτιστεί τζαμί κοντά στο Σημείο Μηδέν και δηλώσατε ότι “οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να εκδηλώνουν την πίστη τους όπως οποιοδήποτε άλλος σε αυτή τη χώρα- αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα να χτίσουν έναν ναό λατρείας”. Πιστεύω ότι ένα τζαμί κοντά στο ιερό Σημείο Μηδέν όπου εξτρεμιστές του Ισλάμ δολοφόνησαν 3.000 Αμερικανούς, περιλαμβανομένων 168 από το Σάφολκ όπου είμαι υποψήφιος για το Κογκρέσο, είναι ανάρμοστο, προκλητικό και λάθος. Ενώ μπορεί να διαφωνούμε για την ακαταλληλότητα του τζαμιού, μπορούμε σαφώς να συμφωνήσουμε ότι η αναστήλωση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου, του μοναδικού οίκου λατρείας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου είναι θέμα εθνικής σημασίας». Ο κ. Δήμος κατέληγε σε θερμή παράκληση προς στον πρόεδρο των ΗΠΑ να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του για την ελληνορθόδοξη εκκλησία και να διασφαλίσει την ανοικοδόμηση του ναού. Πέρα από την ανοιχτή επιστολή, ο υποψήφιος για το Κογκρέσο ελληνοαμερικάνος ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα σχετικό αίτημα και παραπέμπει τους επισκέπτες να υπογράψουν για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.
Η θύελλα αντιδράσεων κατά του τζαμιού φούντωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν προχθές ο πρώην κυβερνήτης της Ν. Υόρκης κ. Τζορτζ Πατάκι μαζί με τον κ. Δήμο και με μέλη της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αμερικής στο Σημείο Μηδέν. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος με γραπτή δήλωσή του που διαβάστηκε από τον εκπρόσωπό του δεσμεύθηκε ότι η Αρχιεπισκοπή και η ομογένεια θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου, ενώ ο κ. Δήμος υποστήριξε- χωρίς να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία- ότι το ισλαμικό κέντρο θα κατασκευαστεί με χρήματα που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία.
  • Διαδηλώσεις στο Σημείο Μηδέν
Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή όταν δεκάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά της δημιουργίας του μουσουλμανικού τεμένους διαδήλωσαν, παρουσία των αστυνομικών αρχών, στο Σημείο Μηδέν. Οι μεν υποστήριζαν πως η παρουσία τζαμιού και μουσουλμανικού πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή υποδηλώνει ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων και πως οι 13 όροφοί του θα υψώνονται ως σύμβολο θριάμβου των τρομοκρατών πίσω από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι δε ότι το κέντρο θα βοηθήσει στην καλλιέργεια κατανόησης ανάμεσα στους πιστούς όλων των θρησκειών και ότι θα αποτελεί σύμβολο πλουραλισμού και ανοχής. «ΤΑ ΝΕΑ» επιχείρησαν να μιλήσουν με τον άνθρωπο πίσω από τη δημιουργία του τζαμιού, τον ιμάμη Φεϊζάλ Αμπντούλ Ραούφ, όμως η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή καθώς, σύμφωνα με τη βοηθό του, ήταν σε ταξίδι. Η οργάνωσή του Cordoba Ιnitiative, η οποία ασχολείται με την προώθηση των σχέσεων Μουσουλμάνων- Δύσης, υποστηρίζει πως τα κονδύλια για την ανέγερση του τζαμιού θα προέλθουν από δωρεές.
Εμείς σαν Apodimos.com θα συμφωνήσουμε με τον προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανέφερε ότι «η Ομογένεια θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου», προσθέτοντας: «Ο Ναός, που ανεγέρθη το 1916 από μια ομάδα Ελλήνων μεταναστών, δεν εξυπηρετούσε μόνο τις λατρευτικές ανάγκες των ενοριτών του, αλλά αποτελούσε ιερό χώρο και για πολίτες διαφορετικής εθνικής καταγωγής και θρησκευτικής πίστης, που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίοι σταματούσαν συχνά για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν. Η Αρχιεπισκοπή και το Συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Νικολάου παραμένουμε αποφασισμένοι για την ανοικοδόμηση του Ναού στην οδό 130 Liberty Street, σε εκπλήρωση τής από καιρού επιτευχθείσας συμφωνίας με την Πολιτεία και τις Λιμενικές Αρχές». Και θα είμαστε μαζί του.
Πηγές : Apodimos.com και http://www.apodimos.com/arthra/index_gen81.htmlana.grinfognomonpolitics.blogspot.com

Σχόλια

  1. Αυτοί που γκρέμισαν τους Διδύμους Πύργους και στη συνέχεια κήρυξαν αδυσώπητο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας - προελεύσεως ισλαμικής - θέλουν τώρα να χτίσουν τζαμί εκεί όπου έγινε το κακό.

    Από τη μια σφάζουν συστηματικά και εξολοθρεύουν τους ισλαμιστές, από την άλλη σπεύδουν να τιμήσουν τον Προφήτη και τον Αλλάχ.

    Γνωστή η συνταγή από τα παλιά. Ρήμαξε το Βυζάντιο και τη Ρωμηοσύνη ο παπισμός, τώρα πάμε να τα ξεχάσουμε όλα. Αγκαλίτσες και φιλάκια. Θανατικό σκόρπισαν Ιταλογερμανοί και Ιάπωνες, τώρα είναι αυτοί που ρυθμίζουν τα τρέχοντα.

    Και σε μας; Τι έγινε με εμάς; Ω! Βέβαια είμαστε κι εμείς. Ήρθε η Σμύρνη, είχαμε τον φασιστοναζισμό, σφαχτήκαμε, χάσαμε τον ελληνισμό σε Αίγυπτο και Κων/πολη, χάθηκε και η Κύπρος. Οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια παραμένουν, έγινα όλα θερμότερα, αγαπητικότερα!

    Τώρα άλλα μας έρχονται και δεν περιμένουμε το "ιερόν" ολυμπιακό φως να μας φωτίσει για να τα προφητέψουμε. Αυτό προφητεύει αφ΄ εαυτού τη φωτιά και τον όλεθρο. Οι δικές μας οι προφητείες είναι άλλες, είναι γνωστές και τα γράφω αυτά, για να είμαστε έτοιμοι. Να μη βρεθούμε "στον ύπνο" και μας πιάσουν "εξ απροόπτου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις