Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Γλυφάδας : Να καθαιρεθεί ο Ιερέας που κοινώνησε απο παπικό !«Δια τους διαπράξαντας κληρικούς το ανωτέρω ολίσθημα-πλάνη, οι ιεροί κανόνες είναι αυστηρότατοι και ορίζουν καθαίρεσιν»


Την καθαίρεση ορθόδοξου ιερέα ο οποίος κοινώνησε όπως οι καθολικοί ζητεί, με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Ιερώνυμο, ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος (φωτ.).

Ο ιεράρχης έχει αποστείλει επιστολή στον.....
κ. Ιερώνυμο και του αναφέρει ότι «κατά την 18ην Διεθνήν Οικουμενικήν Σύνοδον Ορθοδόξου Πνευματικότητος, την διεξαχθείσαν εν τη Διορθοδόξω Μονή Bose Ιταλίας, από 8 ώς 11 Σεπτεμβρίου, ορθόδοξος ιερεύς εγγεγραμμένος εν τη δυνάμει των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) κεκοινώνηκεν μετά των παπικών όστιαν εν τη υπό Λατίνων τελεσθείσαν λατρευτικήν σύναξιν, παρουσία Ελλήνων ορθοδόξων αρχιερέων και καθηγητών πανεπιστημίων».

Η λέξη όστια είναι ιταλική και σημαίνει «άζυμος άρτος», δηλαδή ψωμί που φτιάχνεται χωρίς προζύμι. Η όστια είναι ο αγιασμένος άρτος που μοιράζει η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στους πιστούς της κατά τη μετάληψη, αφού έχει καταργήσει τη μετάληψη οίνου.
Ο μητροπολίτης στην επιστολή του ζητεί το θέμα να συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο του Οκτωβρίου και καταλήγει: «Δια τους διαπράξαντας κληρικούς το ανωτέρω ολίσθημα-πλάνη, οι ιεροί κανόνες είναι αυστηρότατοι και ορίζουν καθαίρεσιν».

Ο συγκεκριμένος ιερέας που υπέπεσε σε αυτό το ολίσθημα είναι ιερατικός προϊστάμενος σε πολύ γνωστή εκκλησία του κέντρου των Αθηνών και κατά καιρούς έχει ενοχλήσει με κάποιες απόψεις του εκκλησιαστικούς κύκλους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν -χωρίς, βέβαια, να υπάρχουν στοιχεία- ότι ο συγκεκριμένος κληρικός ανήκει στους ελληνόρρυθμους (ουνίτες), δηλαδή ιερείς της Παπικής Εκκλησίας με εμφάνιση κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


Σχόλιο  "Ο.Π" :
Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιώτατος  Γλυφάδος ωστόσο  ευχόμεθα και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να πράξει το ίδιο  στις περιπτώσεις Αρχιερέων ή Ιερέων που  όχι μόνο παραβιάζουν τους Ιερούς Κανόνες αλλά  καμαρώνουν και για αυτό.
Ο νοών νοείτω

2 σχόλια:

  1. Εάν όντως έτσι είναι, γιατί δεν ανακοινώνετε το όνομά του, να ξέρουμε κι εμείς από πού να φυλαγόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να ρωτήσω:
    Είναι όντως αληθής η πληροφορία που έχω ότι στο περιοδικό "εφημέριος" το οποίο απευθύνεται στους ιερείς δημοσιεύθηκε προσφάτως επιστολή παπικού ιερέως ο οποίος μας μας εμπαίζει τους ορθοδόξους δια την μετάδοσιν της Θείας Κοινωνίας εις τά βρέφη; Παρακλώ όπως ερευνήσετε το ζήτημα και αν αι πληροφοριαι δεν διαψευσθούν ενημερώσατε τον κόσμο και διαμαρτηρηθείτε. Αυτά διδάσκοτναι οι ιερείς μας. Φανταστήτε τον απλό, ευλαβή αλλά και αμαθή ιερέα της υπαιθρου ο οποίος θα διαβάσει την συγκεκριμένη άποψη στο επίσημο περιοδικο της Εκκλησίας!
    Ευχαριστώ θερμώς και εύχομαι ο Θεός να σας ενδυναμώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.