Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εφετείο Φλόριντα:Ναι στις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους ! Απόφαση χωρίς ηθικό και παιδαγωγικό φραγμό;Μεταφέρουμε με πολύ προβληματισμό και αγανάκτηση  την είδηση : (πηγή :  http://www.lawnet.gr/news.asp?cat=1&article=22039      23/9/2010 )
"Εφετείο της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση υιοθεσιών από ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο κυβερνήτης της Πολιτείες τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες αρχές της Φλόριντα να μην εφαρμόζουν την απαγόρευση, που κρίθηκε αντισυνταγματική.Η απόφαση του Εφετείου ελήφθη ομοφώνως, ενώ στο αιτιολογικό της αναφέρεται ότι “η απαγόρευση δεν έχει λογικό έρεισμα”. (lawnet.gr)
            
TIDEON :
  • και ρωτούμε :
  • Μήπως μέρος της αμερικανικής Δικαιοσύνης  έχει χάσει την επαφή της με τις αρχικές πνευματικές αξίες της Αμερικής, και τις διαχρονικές ηθικές και παιδαγωγικές  αρχές ;
  •  Μήπως τους ενδιαφέρουν μόνο τα δήθεν "δικαιώματα" των υιοθετούντων και όχι ο ψυχικός κόσμος του παιδιού ;
  • Μήπως επιθυμούν την επιστροφή σε πρωτόγονες κοινωνίες που τα παιδιά αντιμετωπιζόταν ως αντικείμενα ;
  • Μήπως η απόφαση αυτή τελικά  δεν έχει λογικό έρεισμα ;  
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ : Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι  ότι διάφορες τάσεις (συμπεριλαμβανομένης και της παιδοφιλίας)  που εμφανίζονται στις δυτικές ιδίως χώρες, βρίσκουν ταχύτατα εγχώριους "αναμεταδότες".
Το φαιδρό μάλιστα είναι, ότι οι "ημέτεροι" είναι ικανοί να συνεχίζουν  να υποστηρίζουν τις "προοδευτικές τους απόψεις" , ακόμη και αν οι αρχικοί επινοητές στο εξωτερικό τις εγκαταλείψουν (λχ. βλέπε παράδειγμα της τέως μαχητικής αθεϊας και "εικονομαχίας" στην πρώην ΕΣΔΔ και τις αντίστοιχες κινήσεις τώρα στην Ελλάδα) . 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.