Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μνήμες Σταλινικών μεθόδων "ψυχανάλυσης" μας έφερε η συνέντευξη του Σεβ. Ιωαννουπόλεως κ.Σεραφείμ

Εισαγωγικό σχόλιο  απο την "Κλασσικοπερίπτωση"
Το προαπαιτούμενο  για  κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχει "Ορθόδοξο φρόνημα" είναι να γνωρίζει τουλάχιστον τι σημαίνει φρόνημα .
Το λέμε διότι η σημερινή διαδεδομένη κοσμοαντίληψη της σύγχυσης και της θολότητας που καλλιεργείται εντός και εκτός της Εκκλησίας  με την προτροπή ,την καθοδήγηση  και την συμπαράσταση των  επιτελείων της "Νέας Εποχής",θεωρεί  ως μειονέκτημα και βασικό εμπόδιο  την  ύπαρξη απλώς και μόνο  του οποιουδήποτε φρονήματος είτε αυτό αφορά στο έθνος είτε  στην Ορθόδοξη πίστη είτε στην κοινωνία.
Ειδικά για  τον Ορθόδοξο Χριστιανό  η ύπαρξη  Ορθοδόξου φρονήματος  δεν είναι μια απλώς μια γενική και αόριστη  αντίληψη  για την  σωτηρία  της ψυχής αλλά μία απολύτως Χριστοκεντρική  στάση ζωής χωρίς δισταγμούς καινοτομίες και γκρίνιες.
Ο υπαινιγμός  του Σεβ. Ιωννουπόλεως κ. Σεραφείμ  για την  ψυχική υγεία των  επικριτών  του οικουμενισμού και της πανθρησκειακής  νεοεποχήτικης προπαγάνδας,δυστυχώς μας  παραπέμπει  σε εποχές  που το Σταλινικό καθεστώς έκλεινε σε ψυχιατρεία  ως παράφρονες  όσους είχαν  Ορθόδοξο Ομολογιακό φρόνημα.

Γράφει στην επιστολή του ο κ. Λεόντιος διονυσίου

ΜΕΣΑ ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΦΝΙ;
Το πρόβλημα δεν είναι για όσους είναι έξω από το «Δαφνί»,
αλλά με αυτούς που είναι «μέσα»
Κάθε τόσο επιβεβαιώνει την απόσταση που έχει από την Πατερική ορθόδοξη θεολογία και την Παραδοσιακή ορθόδοξη συνείδηση ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως κ. Σεραφείμ, ταυτόχρονα δε και την εμπάθεια προς κάθε ορθόδοξη φωνή, που αντιστέκεται στις... φρικαλεότητες που διαπράττει η Μικτή Θεολογική Επιτροπή του θεολογικού διαλόγου της οποίας είναι μέλος, με μόνο προσόν την υπακοή προς τον κ. Ζηζιούλα και τους υψηλούς Πάτρωνές του.
Χθές, μετά το τέλος του Διαλόγου Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Βιέννη, έβγαλε πάλι όλη την εμπάθειά του, μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στον κ. Νίκο Παπαχρήστου του Amen, ειδικευμένο στις συνεντεύξεις των Οικουμενιστών.
Γράφει συγκεκριμένα ο νέος διάττων αστήρ των Οικουμενιστών:
«Αυτοί όμως που μας βρίζουν… δεν σημαίνει επειδή βρίσκονται έξω από το θεραπευτήριο στο Δαφνί, έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν το ορθόδοξο φρόνημα αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις».
Το πρόβλημα, όμως, Σεβασμιώτατε υπάρχει, όταν οι Οικουμενιστές διαπράττουν το εκκλησιαστικό ανοσιούργημα να συμπροσεύχονται παρανόμως με τους αιρετικούς, να αποκαλούν τους αιρετικούς Εκκλησία και να διακηρύσσουν-αποδέχονται ανερυθριάστως ότι θα προσαρμόσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με την αίρεση(!): «“προσαρμογή και από τις δύο πλευρές” (an adaptation from both sides)», όπως συνέβη χθες στη Βιέννη από τους επικεφαλής της οικουμενιστικής σας παρέας και νομίζουν ότι είναι Ορθόδοξοι.
Οπότε αφήνουμε στην κρίση σας να επιλέξετε: το πρόβλημα βρίσκεται σε όσους ορθόδοξους διαμαρτύρονται και είναι έξω από το Δαφνί, ή στους οικουμενιστές που είναι μέσα και νομίζουν πως είναι ορθόδοξοι;
Λεόντιος Διονυσίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.