Γύρω από την «Κάρτα του Πολίτη»


Αναδημοσίευση ανάρτησης του "Ρεσάλτο"
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
Σήμερα δεν βρισκόμαστε απλώς σε μια εποχή έντονων κοινωνικών αντιθέσεων και οδυνηρής αβεβαιότητας. Δεν βρισκόμαστε απλώς στο μέσον ενός τρικυμισμένου πελάγους.Βρισκόμαστε στο μέσον ενός άγριου πολέμου. Οι αυτοκράτορες της υφηλίου, η Νέα Τάξη έχουν κηρύξει έναν ανελέητο και εξοντωτικό πόλεμο εναντίον των κοινωνιών, των εθνών και των λαών.
  
ΣΗΜΕΡΑ δεν έχει κανείς την πολυτέλεια της ουδετερότητας και της σιωπής. Αυτά δεν ισοδυναμούν μόνο με την αποδοχή της Νέας Τάξης και το ραγιαδισμό, αλλά και με την ανοικτή στήριξη των εφιαλτικών, νεοταξικών σχεδιασμών εναντίον των κοινωνιών και των λαών.



Όποιος, συνεπώς, είναι εναντίον του Εφιάλτη, όποιος έχει αγωνιστικές ιδέες και απόψεις πρέπει να τις εκθέτει και να αγωνίζεται γι’ αυτές και να μη καταφεύγει σε σπερμολογίες και υπονοούμενα, σε πονηρά προβοκατόρικα τεχνάσματα.

Η πολεμική εποχή μας δεν επιδέχεται κουτοπονηριές, ήχους φράσεων, δημαγωγίες και επιπόλαια στολίδια επικάλυψης της αδράνειας και της δουλείας…

Ζητείται λόγος λιτός με πλούτο περιεχομένου και όχι φραστικά τεχνάσματα.


Όποιος έχει ιδέες και πιστεύει σε αυτές ΤΟΛΜΑΕΙ να μιλήσει και να τεκμηριώσει τις αντιρρήσεις του. Όταν είσαι κενό δοχείο ή «εγκάθετος» κάποιας εξουσίας παίζεις με τις σελίδες ενός άδειου βιβλίου…

Η «Κάρτα του Πολίτη» είναι ο μακάβριος σχεδιασμός του νεοταξικού εφιάλτη σε επίπεδο φακελώματος.

Είναι ένα τεράστιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που θα έπρεπε ΟΧΙ μόνο να έχει τεθεί από τα κόμματα που μιλούν στο όνομα του λαού, αλλά να αποτελεί και κεντρικό σημείο πολιτικής ζύμωσης.


Το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν μιλάει (απόδειξη της καθεστωτικής τους ενσωμάτωσης) δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται να ΤΕΘΟΥΝ τέτοια ζητήματα από κληρικούς, έστω και αν τίθενται στενά και εντός του Ορθοδόξου σώματος.

Η πρωτοβουλία, συνεπώς, του π. Σαράντου είναι στρατηγικά και ΣΩΣΤΗ και ΕΠΙΚΑΙΡΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.

Όποιος έχει αντιρρήσεις
μπορεί να τις εκθέσει λιτά και τεκμηριωμένα για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου πάνω σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου για την ανθρωπότητα…

Παραθέτουμε παρακάτω μια τέτοια θαρραλέα «αντίρρηση» και την απάντηση του π. Σαράντου.

Από ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις