Ανακοινώθηκε η επιβολή της "κάρτας συναλλαγών"- Η τελική πρόβα πριν απο την "Κάρτα του Πολίτη"

Αυτοί  "βιάζονται" και χτίζουν με ταχύτατους ρυθμούς την ηλεκτρονική φυλακή   στην οποία θα μας αναγκάσουν  να μπούμε αφού  αφήσουμε στην "πύλη"   την  ελπίδα της Ανάστασης και την ελευθερία  μας.

Θα δεχτούμε  να γίνουμε  μια θλιβερή πορεία κρατουμένων ή  θα αντιδράσουμε  αρνούμενοι να παραλάβουμε  είτε την "Κάρτα συναλλαγών" είτε την "Κάρτα του Πολίτη";

Το άν υπάρχει στην αρχική έκδοση ο  δυσώνυμος αριθμός δεν έχει καμία σημασία αφού όπως λένε οι ειδικοί  αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ,όμως τα  Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου   θα τα παραδώσουμε  με την παραλαβή της.




Δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία"  η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης  που αφορούσε την δικτατορική επιβολή της  "Κάρτας συναλλαγών". 
Εδώ και μήνες  καταγγέλουμε  τα σχέδια των εργολάβων της παγκόσμιας κυβέρνησης  που στοχεύουν  στην  υποδούλωση του Ελληνικού λαού σε μία σύγχρονη "δικτατορία της κάρτας" ή όπως δηλώνει  ο κ. Παπανδρέου μιας  παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας για την συλλογή  υπογραφών  εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"  ο π. Σαράντης  και η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης είχαν  ήδη αναφερθεί σε αυτην την "προπαρασκευαστική" κάρτα , που τότε την  λέγαμε "κάρτα του πελάτη", και στις τότε κυβερνητικές δηλώσεις για μαζική barcodικωποίηση των πολιτών που θα την παραλάβουν υποχρεωτικά.
Η προθέσεις  της  εντολοδόχου κυβέρνησης  και οι  δημοκρατικές της "ευαισθησίες"  είναι πλέον φανερές και με δυσκολία επικαλύπτονται απο τα επικοινωνικά τερτίπια των  τελάληδων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Ο "τέταρτος δρόμος"  στον οποίο μας σπρώχνει ο  εντολοδόχος  έπαρχος  της παγκόσμιας κυβέρνησης, είναι γεμάτος  παγίδες και   λαοκτόνα  αγκάθια.Και δεν θα μπορούσε να πράξει αλλιώς αφού πρωθυπουργεύει  σε μία κυβέρνηση, η οποία πραξικοπηματικά μετέτρεψε το πολιτειακό μας σύστημα σε ένα καθεστώς αποικιακού  τύπου, τα χαρακτηριστικά  μάλιστα του οποίου, τα ορίζουν ανά τρίμηνο ξένοι  "αρμοστές".
Δείτε λοιπόν πως θα εφαρμόσει σήμερα  το προεκλογικό του  σλόγκαν  "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ο κ. Παπανδρέου .
Αποφασίσθηκε   ότι απο το 2011  θα μπούν τα φορολογικά ζητήματα σε μία "νέα τάξη".
Αν π.χ  διαπιστωθεί ότι  κάποιος  πολίτης δεν απέδωσε φόρους  3000 ευρώ ,εκτός των άλλων  (πρόστιμα ,αποκλεισμός απο  τράπεζες ,δικαιοπραξίες  κλπ) θα φυλακίζεται μέχρι και  1 χρόνο!Αν  η φοροδιαφυγή  είναι πάνω απο 75.000 ευρώ τότε θεωρητικά θα  φυλακίζεται  μέχρι 10 έτη!
Είναι αυτονόητο, ότι δεν είμαστε εναντίον  της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ειδικά όταν αυτή αφορά   τράπεζες , τηλεοπτικούς΄σταθμούς ,εκδοτικά συγκροτήματα, πολυεθνικές  εταιρείες  ,καρτέλ πετρελαίου και  κάθε είδους διαπλεκόμενο με την  εξουσία   "νομικό πρόσωπο".
Όμως η  εμπειρία  ειδικά του τελευταίου χρόνου,μας απέδειξε ότι ποτέ κανένας "ισχυρός" δεν βρέθηκε ούτε καν σε εδώλιο κατηγορουμένου  εξεταζόμενος  για τις κλοπές  και τις ρεμούλες που έκανε  εις βάρος του Ελληνικού λαού .
Πρόσφατα μάλιστα γνωστότατος  λαϊκός τραγουδιστής και σύζυγος   υπουργού (τέως)  της κυβέρνησης Παπανδρέου, απεδείχθη ότι  είχε  φοροδιαφύγει όσο όλοι μαζί οι μικρομεσαίοι φοροφυγάδες της Ελλάδας, και όμως αυτός ο κύριος  σήμερα βρίσκεται υπο το καθεστώς  μιας ....φορολογικής ρύθμισης.Ούτε λόγος βεβαίως για τους μεγαλους καρχαρίες των  τηλεοπτικών καναλιών  που όχι μόνο δεν ρύθμισαν τα χρέη τους  προς το δημόσιο άλλα τους χαρίστηκαν και μερικά δισεκατομύρια εισφορές προς το ΙΚΑ κ.α.
Αυτή είναι λοιπόν η πρακτική εφαρμογή των νόμων,  τις συνέπειες της οποίας τις βιώνει σήμερα πολύ σκληρά  ο Ελληνικός  λαός.
Τι θα αλλάξει αύριο;
Για αυτούς που  εκπαιδεύτηκαν  να  καλύπτουν  τις βρωμιές τους με τα κυβερνητικά  και τα  τραπεζικά  αποσμητικά και γενικά για όσους έχουν πουλήσει  την ψυχή τους στο διάβολο ,το αύριο θα είναι ακριβώς όπως το σήμερα.Κέρδος ,ρεμούλα,απανθρωπιά και βαρβαρότητα .
Αντιθέτως για την συντριπτική πλειοψηφία του  Ελληνικού λαού  το  μέλλον  προβλέπεται μαύρο.
Ο Έλληνας πολίτης   εκτός του ότι θα κινδυνεύει να  μπεί στη φυλακή γιατί δεν κατάφερε να πληρώσει  χρέος στο δημόσιο ίσο με την αξία της κολώνιας  ενός τραπεζίτη ή με το σακάκι ενός υπουργού, θα πρέπει να παραλάβει και την  πρώτη ηλεκτρονική χειροπέδα δηλαδή την "ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών"  στην οποία θα καταγράφονται όλες οι  οικονομικές του  συναλλαγές καθώς επίσης τα χρέη του  και οι απαιτήσεις  του δημοσίου. 
Δηλαδή σαν να λέμε ότι  χωρίς αυτήν  δεν θα μπορεί ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις   τίποτα.
Αν και αυτό δεν αναγνωρίζεται ως  "σημείο των καιρών" ή  αν δεν θυμίζει τίποτα σε αυτούς που  λοιδορούν και χλευάζουν  τον π. Σαράντη ,την "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" και όλους όσους  εναντιώνονται σε αυτήν την  δαιμονοποίηση  της κοινωνίας ,τότε  μάλλον  θα πρέπει  να ζητήσουμε άσυλο στο "Δαφνί" ,όπως  επικριτικά και χοντροκομένα  συνέστησε ο  Σεβ. Ιωαννουπόλεως προ ημερών σε συνέντευξή του.
Η κάρτα αυτή  όπως και αργότερα η "Κάρτα του Πολίτη",θα είναι εφοδιασμένη με ένα microchip πιθανόν  τεχνολογίας RFID (δηλαδή ανιχνεύσιμο και αναγνωρίσιμο απο απόσταση) και φυσικά πλήρως  διασυνδεδεμένη με τις βάσεις δεδομένων του υπ. οικονομικών και  πιθανότατα με εκείνες των περισσοτέρων τραπεζών!
Μάλιστα  καλά διάβασατε.
Θα υπάρχει διασύνδεση (εκτός της  ήδη υπάρχουσας  υπόγειας διαπλοκής) μεταξύ των βάσεων δεδομένων του κράτους και των Β.Δ  των τραπεζών. 
Αυτό  θα το αξιολογούσαμε ώς μία κακοπροαίρετη "υπερβολή"  ή "φήμη", αν  δεν είχε προϋπάρξει η κοινή σύσκεψη  των εκπροσώπων του υπ. οικονομικών και των τραπεζιτών  στην οποία συζητήθηκαν ακριβώς τα θέματα της "Κάρτας συναλλαγών" ,της "Κάρτας του Πολίτη" και γενικά  των   εφαρμογών  της ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης (δικτατορίας).
Αυτούς  λοιπόν τους τραπεζίτες που κερδοσκόπησαν εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας και μάλιστα με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, τον καιρό  που όλοι οι ξένοι "οίκοι" την χτυπούσαν αλύπητα, αυτούς  κάλεσε η κυβέρνηση για να σχεδιάσουν απο κοινού  το "μεταρυθμιστικό" της έργο.
Αν  αυτό το θεωρήσουμε ως ένα βασικό δείγμα  του ήθους και των προθέσεων της κυβέρνησης ,  τότε  γιατί να δεχτούμε έστω  και ως πρόσχημα την δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την απλούστευση  των διαδικασιών.
Μας κάνει εντύπωση  η  ξαφνική βιασύνη του πρωθυπουργού να επιβάλλει  την "Κάρτα συναλλαγών" αφού  έτσι κι  αλλιώς ,όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσα στο 2011 θα επιβληθεί η "Κάρτα του Πολίτη" στην οποία θα αποτυπώνονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Γιατι  λοιπόν τέτοια "πρεμούρα" για την "κάρτα συναλλαγών";
Αυτοί  "βιάζονται" και χτίζουν με ταχύτατους ρυθμούς την ηλεκτρονική φυλακή   στην οποία θα μας αναγκάσουν  να μπούμε αφού  αφήσουμε στην "πύλη"   την  ελπίδα της Ανάστασης και την ελευθερία  μας.
Θα δεχτούμε  να γίνουμε  μια θλιβερή πορεία κρατουμένων ή  θα αντιδράσουμε  αρνούμενοι να παραλάβουμε  είτε την "Κάρτα συναλλαγών" είτε την "Κάρτα του Πολίτη";
Το άν υπάρχει στην αρχική έκδοση ο  δυσώνυμος αριθμός δεν έχει καμία σημασία αφού όπως λένε οι ειδικοί  αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ,όμως τα  Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας  και του αυτεξούσιου   θα τα παραδώσουμε  με την παραλαβή της.

Σταχυολογήσαμε μερικές δημοσιογραφικές αναφορές  γύρω απο το νέο ζήτημα της "Κάρτας συναλλαγών"

Κάρτες έτοιμες για όλα

Την αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας με την πολυχρηστική “Κάρτα του Πολίτη” έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Η κάρτα θα
περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή όλες τις λεπτομέρειες για τον κάτοχό της, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για τις συναλλαγές του με το δημόσιο. Ανάλογη κάρτα μελετά να εισάγει και το Υπουργείο Οικονομικών, για τις οικονομικές συναλλαγές.
Οι λεπτομέρειες των αλλαγών θα συζητηθούν το απόγευμα σε κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, και τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσή, Κ. Σκανδαλίδη, Ανδρ. Λοβέρδου και Λ. Κατσέλη.
Σε ό,τι αφορά την κάρτα του υπουργείου οικονομικών, θα είναι επίσης ηλεκτρονική και θα αναγράφει το ΑΦΜ του φορολογούμενου. Οι αποδείξεις από τις συναλλαγές του θα “φορτώνονται” αυτόματα στην κάρτα και έτσι δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων. Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο η ηλεκτρονική αυτή κάρτα να εκδίδεται από τις τράπεζες και να λειτουργεί ταυτόχρονα ως χρεωστική. Όπως σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «η κάρτα είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας - που είναι διαφορετική από την πιστωτική - κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα»

Η κάρτα συναλλαγών της εφορίας

news247.gr
Το νέο σύστημα καταγραφής των αγορών μέσω ειδικής κάρτας του υπουργείου Οικονομικών που θα ενημερώνει αυτόματα για το κόστος της αγοράς ή της υπηρεσίας και θα χρεώνει το μπόνους στη φοροαπαλλαγή. Τέλος στο χάος με τους φακέλους και τις αποδείξεις
Σε μία λύση που υπήρχε ως εισήγηση στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά -άγνωστο γιατί δεν επελέγη εξαρχής- καταλήγει το επιτελείο της Πλ.Συντάγματος, ως λύση για να ξεκαθαρίσει το φορολογικό τοπίο σε εισόδημα, ελεύθερους επαγγελματίες και καταστήματα και να ελέγξει τις συναλλαγές και κατά συνέπεια τη φοροδιαφυγή.
Με μία απλή κάρτα, στο σχήμα και τη λειτουργία της πιστωτικής λύνεται το πρόβλημα της συγκέντρωσης του αφορολόγητου με αποδείξεις, που απέτυχε παταγωδώς στο σκέλος της επαλήθευσης των στοιχείων από το μηχανισμό των εφοριών.
Οι οποίες στο τέλος του οικονομικού έτους καλούνται να παραλάβουν εκατοντάδες χιλιάδες φακέλους με αποδείξεις και στην πράξη να κάνουν δεκτό το ποσό που θα αναγράφει κάθε φορολογούμενος ότι έχει συγκεντρώσει σε αποδείξεις, χωρίς να μπορεί να ελέγξει -παρά μόνον δειγματοληπτικά- την πιστότητα των στοιχείων, αλλά και το κυριότερο, τις πηγές των αγορών ή υπηρεσιών και να τα διασταυρώσει με τη φορολογική εικόνα, καταστημάτων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Έτσι από το φορολογικό έτος 2011 - 2012 ο Γ.Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την καθιέρωση κάρτας συναλλαγών για κάθε πολίτη, η οποία θα χρησιμοποιείται σε κάθε εμπορική συναλλαγή και θα μεταφέρει ηλεκτρονικά τα στοιχεία, ποσού, φορολογούμενου που πραγματοποιεί τη συναλλαγή και καταστήματος ή ελεύθερου επαγγελματία που εισπράτει, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για τον τρόπο εφαρμογής του συστήματος, οι εισηγήσεις κάνουν λόγο για εφοδιασμό των υπόχρεων με μία απλή συσκευή παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα, συνεδεμένη με μία απλή τηλεφωνική γραμμή με το σύστημα υποδοχής των πληροφοριών.
Χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν θα χρησιμοποιηθεί ο τραπεζικός μηχανισμός για τη λειτουργία του συστήματος ή εάν θα γίνει απευθείας σύνδεση με τους υπολογιστές της Γ.Γ.Π.Σ η κάρτα θα διαβιβάζει τα στοιχεία της συναλλαγής και θα αποθηκεύει ταυτόχρονα το ποσό, έτσι ώστε στο τέλος του οικονομικού έτους να υπάρχει πλήρης εικόνα για το αφορολόγητο που συγκέντρωσε κάθε φορολογούμενος με ακρίβεια.
Η μέθοδος θα αποφορτίσει τον ήδη ελλειπή φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος πλήττεται αφ'ενός από έλλειψη προσωπικού λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων, αφ'ετέρου από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στη χρήση υπολογιστικών συστημάτων και στην ουσία λειτουργεί ακόμη με στοίβες χαρτιών και φακέλων, που συμπληρώνονται με στυλό και διορθώνονται με το γνωστό μπλάνκο, χωρίς ούτε στοιχειώδη προγράμματα διαχείρισης αρχείου.

Έρχεται η έξυπνη κάρτα

 news247.gr

Ηλεκτρονική κάρτα που θα αλλάξει τον τρόπο των αγορών μας και θα συμβάλλει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σχεδιάζει να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών. Θα φέρει τα στοιχεία του κάθε πολίτη και θα συνδέεται άμεσα με τις τράπεζες, ενώ θα διευκολύνεται και η εξόφληση χρεών προς το δημόσιο

Στην έκδοση έξυπνης κάρτας για όλους τους φορολογούμενους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολύνονται οι συναλλαγές με το δημόσιο, να δοθεί τέλος στην υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, αλλά και περαιώνονται με ευκολότερο τρόπο οι αγορές.
Η ειδική κάρτα με bar code θα φέρει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε πολίτη, όπως το  ΑΦΜ και θα συνδέεται άμεσα με τράπεζες, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταγραφή και τη διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών.
Η κάρτα θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών. Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να επιτυγχάνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την κάρτα θα επιτευχθούν τα εξής:
*Προσφέρεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω μηχανημάτων EFT/POS, ιδιοκτησίας της ΔΙΑΣ Α.Ε, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους Εφορίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν πλήρως οι υποδομές συστήματος πληρωμής ΔΙΑΣ.
*Ο φορολογούμενος θα αποδεσμεύεται από την μεταφορά μετρητών, θα πληρώνει με ασφάλεια, ενώ θα απολαμβάνει και πιστωτικές διευκολύνεις.
*Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ.
*Οι συνεπείς φορολογούμενοι θα επιβραβεύονται
*Δεν θα είναι δυνατή η χρήση τους προς το παρόν, στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.
Πάντως, το συγκεκριμένο σύστημα εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς μέσω των συναλλαγών ουσιαστικά θα καταγράφεται η καταναλωτική συμπεριφορά. Έτσι, για να τεθεί σε λειτουργία, θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τηνΑρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σχόλια

  1. Ο εντολοδόχος δοσίλογος βιάζεται να μην αφήσει
    τίποτε όρθιο και να μας παραδώσει τάχιστα στο
    άρμα της παγκόσμιας δικτατορίας του Αντιχρίστου.
    Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι σήμερα το απόγευμα (29/09/2010)θα γίνει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ και
    για εφαρμογή της από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2011.
    Μήπως έχετε περισσότερες πληροφορίες;
    Υπάρχει τρόπος (νομικά εννοώ) να το αποφύγουμε,
    δηλαδή να αρνηθούμε την παραλαβή και των δύο
    προαναφερθέντων καρτών; Αυτό, σίγουρα ενδιαφέρει
    πάρα πολύ κόσμο._
    Φιλικά - Θ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ, ΕΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ
    ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ''ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ''. ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ?
    ΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ''ΝΕΑ ΤΑΞΗ''.
    ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ''ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ'' ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν απο λίγα λεπτά είδα ειδησεις όπου εδειξαν απεργιες πολιτων πολλών ευρωπαικων χωρών. Ολοι οι απεργοι ανεξαρτητου χωρας ηταν δυσαρεστημενοι με τις κυβερνησεις τους. Μήπως το επόμενο βήμα είναι οι ίδιοι απεργοί να ζητήσουν μια κυβερνση??? Μήπως αυτές οι συγχρονισμένες απεργίες είναι ένα ακόμα καλοστημενο κόλπο???
    ---Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από το πως ο κόσμος δείχνει να αντιμετωπίζει το θέμα της κάρτας. Έχω γνωρίσει κόσμο που είναι στις Εκκλησίες μας κάθε Κυριακή, ο οποίος ούτε καν σε εικόνα μπορεί να τα βάλει όλα αυτά μέσα στην φαντασία του, πόσο μάλλον δε να τα δεχτεί ως γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.
    Αντίθετα κάποιοι απλοί πολίτες έχοντας προφανώς τη συναίσθηση του να είσαι άνθρωπος σκεπτόμενος, έχουν αληθινή αντίληψη της κοινωνίας του σήμερα. Γι' αυτό και σε συζητήσεις ως προς την επερχόμενη ''κάρτα του σκλάβου'' δείχνουν πολύ συνειδητοποιημένοι. Παραδέχονται ότι είναι ένα σύστημα που δυστυχώς καταπατά όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του πολίτη, και κατ' επέκταση ολόκληρη την ελευθερία του ως ανθρώπινο ον.
    Πραγματικά έχω συγκλονιστεί με όλα αυτά, πώς γίνεται ένας άνθρωπος που έχει διαβάσει την Αποκάλυψη του Ιωάννη, όταν ακούει για κάρτες και μικροτσίπ να κλείνει τα αυτιά του και τα μάτια του τραγουδώντας δυνατά, όπως κάνουν τα μικρά παιδιά όταν φοβούνται να δουν ή να ακούσουν κάτι;
    Κι αυτό το λέω για τους περισσότερους Ιερείς οι οποίοι σιωπούν περιμένοντας άλλοι να πάρουν πρώτα θέση, αν τους φανεί βολική προφανώς, βεβαιώνοντας με υστερίες ότι όλα πάνε καλά...
    Σε μια ταινία έλεγε... ότι σημασία δεν έχει η πτώση, γιατί όσο πέφτεις λες ''μέχρι εδώ, όλα καλά'', σημασία έχει η πρόσκρουση.
    Μακάρι να ξυπνήσουμε τώρα, πρίν μας βρει η πρόσκρουση.
    Υπάρχουν άνθρωποι με περισσότερη λεβεντιά που ζουν ανάμεσά μας, που πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα από ένα πιάτο φαί και μια στέγη... Και θα τα θυσίαζαν όλα αυτά τα πολύ λίγα που θέλουν να μας προσφέρουν με αντάλλαγμα την ελευθερία μας.
    Λυπάμαι για όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις