Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κομπιούτερ θα κατευθύνουν τις κοινωνίες παρακολουθώντας τους πολίτες??

 Και να λοιπόν που φθάσαμε, επ' ονόματι της πάταξης της ...γραφειοκρατίας, λένε... στην έκδοση της Κάρτας του Πολίτη.
Eντός του 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. 
 
Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων, πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Οπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, «…δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας, στο βιβλιάριο υγείας. Oλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη. ...Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν- και ναι, όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων, βρίσκει χρήματα και γι΄ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους- προχωράμε στην Κάρτα του Πολίτη».
Και πρόσθεσε ότι ως το τέλος του 2011 «οι πολίτες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με μια κάρτα, με την οποία θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο».
Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.

Μ' αυτή τη γενικόλογη και γριφώδη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια και να αναρωτιέμαι, τι κάρτα θα είναι αυτή, με ποιές προϋποθέσεις και όρους θα εκδίδεται και μέχρι ποίου σημείου θα σου ανοίγει τις πόρτες για την άσκηση των δικαιωμάτων σου, και ποιών ακριβώς δικαιωμάτων σου? Π.χ. απ' αυτή θα εξαρτάται και η πρόσβαση στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς σου? 
Δεν ξερουμε στην κάρτα άραγε θα αποτυπώνονται και τα χρέη μας ή οι ασθένειές μας? 
Και όποιος χρωστάει ας πουμε στο δημόσιο, του κόβουν την κάρτα και του κόβουν και την πρόσβαση ακόμη και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή στα τυχόν επιδόματα που δικαιούται?
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, τα δικαιώματά μας σε κάθε κρατική και κοινωνική παροχή, θα εξαρτώνται από μία κάρτα, την οποία θα μας χορηγεί το κράτος, με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις, που ακόμη δεν μάθαμε και στην οποία θα αποτυπώνονται τα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα, προς γνώση και χρήση, από τον καθένα αρμόδιο υπάλληλο και τα κρατικά κομπιούτερ ή τα κομπιούτερ των τραπεζών?. 
Και τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάρτα? Δεν θα έχουν και δικαιώματα? 
Οσα μας απέμειναν βέβαια, μετά την κατάλυση που έκαναν, κάθε ανθρώπινου δικαιώματός μας!


Με άλλα λόγια έφθασε, φοβάμαι, η ώρα που οι πολίτες θα μαρκάρονται με κάρτες και αριθμούς και οι κοινωνίες θα "μανατζάρονται" μέσω των κομπιούτερ που θα παρακολουθούν τους πολίτες!!
Σκηνές Οργουελικές και για τους θρησκευόμενους, σκηνές Αποκάλυψης!!

klassikoperiptosi 

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας ,

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να παραλάβουμε το ΑΜΚΑ καθώς μας το ζητάνε συνέχεια. Σας παρακαλώ απαντήστε!

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.