Παραπλανητική και πλήρης ανακριβειών η απάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως στο πρακτορείο εκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία"




Μετά απο τον θόρυβο που δημιούργησε η δίκαιη αγανάκτηση  χιλιάδων πιστών  της Εκκλησίας μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως , έδωσε μια  συνέντευξη  στο γνωστό για τις  "μετανεωτερικές" θεολογικές θέσεις του ,πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία".

Εκεί δυστυχώς, ο Σεβασμιώτατος   υπεραμύνεται της αντιεκκλησιαστικής  και φυσικά  αντικανονικής επιλογής του ,να  συμμετάσχει δηλαδή στο τυπικό της τελετουργίας της αφής  της "Ολυμπιακής φλόγας" των special Olympics.
Δεν απαντά επί της ουσίας σε τίποτα απο αυτά  που γράφτηκαν για αυτό το ανοσιούργημα και προσπαθεί μέσω της προβολής  της "ιδιαιτερότητος" των συμμετεχόντων αθώων όντως παιδιών, να αποπροσανατολίσει  τους  σκανδαλισμένους  πιστούς απο  την ουσία του σκανδάλου.


Πριν απο κάθε σχόλιο, να ξεκαθαρίσουμε ότι  όχι μόνο δεν έχουμε να καταμαρτυρήσουμε  απολύτως τίποτα στα αθώα αυτά  παιδάκια  με την νοητική καθυστέρηση, που χρησιμοποιήθηκαν απο τους  "νοητικά  προηγμένους" οργανωτές  των special Olympics, αλλά αντιθέτως  ασπαζόμαστε  την άποψη  των  Πατέρων της Εκκλησίας μας  οι οποίοι τα θεωρούν  ως   ήδη σεσωσμένους και αγιασμένους Χριστιανούς. 
Δεν θα διαφωνήσουμε λοιπόν  στο σημείο  που ο Σεβασμιώτατος  λέει στην συνέντευξή του  ότι "Το Ευαγγέλιο ήταν αυτό που ανύψωσε την αξία του ανθρωπίνου προσώπου, ακόμα και σ΄ αυτά τα παιδιά που υστερούν νοητικά και τα έκανε ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας ", αλλά με το ότι  λησμόνησε  τον ποιμαντικό του ρόλο επιχειρώντας   την "μίξη των αμίκτων"  και μάλιστα εντός  ενός Ιερού Ναού. 
Η προσπάθεια του  να  υποβαθμίσει  την  προέλευση και την ουσία αυτής  της  "νεο-παγανιστικής  τελετουργίας"  και να την αναδείξει ως μία   " φιλάνθρωπο πράξη"  που δεν είναι ασυμβίβαστη με  το "πνεύμα"  της Εκκλησίας μας   είναι  προφανής  αλλά και απόλυτα   "συμβατή" με τα νεο-εποχήτικα δόγματα  της πανθρησκείας και του οικουμενισμού. 
Ο Χριστοκεντρικός  χαρακτήρας της Αγίας μας Εκκλησίας ,όπως αυτός  περιγράφεται και  αναδεικνύεται απο την Αποστολική και Αγιοπατερική παράδοση , με αυτή τη συνέντευξη  ήλθε στο περιθώριο  και την θέση του πήραν οι γνωστές  γλυκανάλατες  απόψεις της  ...μετανεωτερικής θεολογίας  των  γνωστών  διαπλεκομένων  "εκσυγχρονιστών"  θεολόγων και κληρικών. 
Με αυτή  την συνέντευξη ο Σεβασμιώτατος  όχι μόνο δεν   απεκατέστησε την καλή του φήμη  αλλά αντιθέτως  εκτέθηκε  ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας αίολα  επιχειρήματα και παρπλανητικές δηλώσεις.
Λέγει λοιπόν σε κάποιο σημείο:  
"Ακούστε, αυτές οι τελετές όταν γίνονται στην Αρχαία Ολυμπία η στην Πνύκα, εκεί θα έπρεπε να μας προβληματίσουν και να μας κάνουν εξεγερθούμε. ".
Δυστυχώς με αυτή και μόνο την φράση, αναιρεί  την ίδια του τη θέση ότι "...η τελετή αφής δεν είχε ουδεμία σχέση με ειδωλολατρική τελετή".Δηλαδή είναι σα να λέμε, ότι  ο χαρακτήρας μιας τελετής δεν καθορίζεται απο τον σκοπό και το  περιεχόμενό της  αλλά από τον τόπο στον οποίο αυτή τελείται, απο τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των  "ιέρειων" και απο το εάν  τηρήθηκε με ακρίβεια ή όχι το καθορισμένο απο  το 1936  "τυπικό".
Αυτές για μας είναι  πρωτοφανείς παραδοξολογίες που δεν συνάδουν ακόμη και με την πιο εκκοσμικευμένη  εκκλησιαστική αντίληψη.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης   ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  τονίζει  με έμφαση: 
"Τότε εγώ προσπαθώντας να τους δώσω να καταλάβουν, διότι μιλούσα με όλους και με τον Νομάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής, την συμβολή της Εκκλησίας τους είπα, ότι μην ξεχνάτε ότι αυτά τα παιδιά και μιλάμε για παιδιά που έχουν νοητική στέρηση, στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο ρίχνονταν στο Καιάδα ".
Είναι όντως αλήθεια ότι το ειδωλολατρικό "ιερατείο" της αρχαίας Ελλάδας  και οι διαπλεκόμενες  με αυτό  εξουσίες  χρησιμοποίησαν πολλών ειδών "Καιάδες".
Ακριβώς αυτήν την  ειδωλολατρική αντίληψη περί ανθρώπου ,ανέτρεψε ο Απόστολος Παύλος  όταν μας  μεταλαμπάδευσε  τον λόγο  του Κυρίου  και Σωτήρος  ημών Ιησού Χριστού.
Το ότι χρησιμοποιήθηκαν  αθώες παιδικές υπάρξεις  σε αυτή την τελετή δεν  αλλάζει την ουσία  αυτής της  νεο-παγανιστικής ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ εκδήλωσης ,την οποία  αξίζει να το τονίσουμε,  θεσμοθέτησε ο  Αδόλφος Χίτλερ  το 1936 στην Ολυμπιάδα του  Βερολίνου.Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε  στο πώς αντιμετώπισε  εμπνευστής  και  ιδρυτής αυτής της τελετής  τα παιδιά  με νοητική υστέρηση, ούτε στο πως συνέδεσε την "Ολυμπιακή  ιδέα" με εκείνη του ναζισμού. Λέγει χαρακτηριστικά   ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: 
" Ο Καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός σε εισήγησή του που έκανε σε Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε και στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας και χρησιμοποιώντας σχετική βιβλιογραφία έκανε λόγο για την σύνδεση του Γ/ Ράϊχ «μέ μια Ναζιστική εκδοχή του αρχαιοελληνικού πνεύματος και μάλιστα του σπαρτιατικού», η «δε "φλόγα", με όλο το γνωστό ειδωλολατρικό συμβολισμό που της απέδιδε ο εθνικοσοσιαλισμός, "ένωσε" χάρη σε μια αλυσίδα ευρώστων σωμάτων, την αρχαιοελληνική κοιτίδα με την πρωτεύουσα του Γ/ Ράϊχ»."
Δείτε τί έλεγε  μεταξύ των άλλων  και ενώπιον του  Σεβασμιωτάτου Αλεξανδρουπόλεως  η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς,  Γιάννα Δεσποτοπούλου: 
"Αν μπορούσα να κλείσω σε λέξεις τα συναισθήματα που αυτή τη στιγμή νιώθω να με διακατέχουν, βλέποντας τη Φλόγα να τρεμοπαίζει στις ριπές του ανέμου της Θράκης, θα έλεγα μόνο: Καλό ταξίδι, Φλόγα! Μετάφερε στους ανθρώπους που θα συναντήσεις κάτι από την προσμονή της μαγείας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics ΒΑΡΣΟΒΙΑ 2010 και την ελπίδα που εκπροσωπούν. Άγγιξε τις καρδιές τους. Δείξε τους πόσο όμορφο είναι να είσαι και εσύ-με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή- εκεί!"
Δυστυχώς μόνο ως "σημείο των καιρών" μπορούμε να δούμε την  διπλανή θλιβερή εικόνα  της μεταλαμπάδευσης  του "απολλώνιου φωτός" σε έναν Ορθόδοξο Επίσκοπο,  όταν μάλιστα  συμβαίνει σε έναν καθαγιασμένο  απο το αίμα Αγίων Μαρτύρων  τόπο (κρύπτη Αγίων Λειψάνων  και Ιερό Βήμα του Ι.Ν Παναγίας της Κοσμοσώτηρας Φερών)
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις