Άρχισαν οι ανοιχτές προσευχές μουσουλμάνων σε πλατείες



"...Αν κάποιος με ρωτήσει προσωπικά, θα του απαντήσω πως "καλά έκαναν και προσευχήθηκαν". Και το γράφω, εγώ, που έχω γεννηθεί και ζω στην Θράκη.
Όχι σαν εμάς τους δήθεν Ορθόδοξους που ντρεπόμαστε να κάνουμε και τον σταυρό μας, μην μας πούνε συντηρητικούς, οπισθοδρομικούς, φονταμενταλιστές κλπ κλπ. Όχι σαν κι εμάς που δεν πατάμε ούτε στην Εκκλησία, παρά μόνο Πάσχα, σε κανένα γάμο (που δεν μπορούμε να αποφύγουμε) και σε καμιά βάπτιση...!"



Ομαδική προσευχή στην πλατεία Κοτζιά για το τέλος του Ραμαζανίου πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα.
Είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι πραγματοποιούν ανοιχτή ομαδική προσευχή.
Οι μουσουλμάνοι ζητούν την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα, στο οποίο θα μπορούν να προσεύχονται.
Εικόνα πρωτόγνωρη όμως σήμερα και για την Λάρισα. Το δημοτικό γήπεδο της πόλης, μετατράπηκε σε χώρο προσευχής για δεκάδες Μουσουλμάνους, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή και οι οποίοι γιορτάζουν τo τέλος της μεγαλύτερης θρησκευτικής τους γιορτής, του Ραμαζανιού.
Με επικεφαλής έναν κληρικό, περισσότερα από 100 άτομα, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί (αλλά και από άλλες αραβικές κυρίως χώρες) συγκεντρώθηκαν –μετά από σχετική άδεια!- σε δημοτικό γήπεδο και στραφέντες προς τη Μέκκα προσευχήθηκαν.
Το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους "πέντε στύλους" του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.
Αν κάποιος με ρωτήσει προσωπικά, θα του απαντήσω πως "καλά έκαναν και προσευχήθηκαν". Και το γράφω, εγώ, που έχω γεννηθεί και ζω στην Θράκη.
Όχι σαν εμάς τους δήθεν Ορθόδοξους που ντρεπόμαστε να κάνουμε και τον σταυρό μας, μην μας πούνε συντηρητικούς, οπισθοδρομικούς, φονταμενταλιστές κλπ κλπ. Όχι σαν κι εμάς που δεν πατάμε ούτε στην Εκκλησία, παρά μόνο Πάσχα, σε κανένα γάμο (που δεν μπορούμε να αποφύγουμε) και σε καμιά βάπτιση...!

Και δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, γιατί δεν τους δίνουν το δικαίωμα να φτίαξουν ένα τζαμί να προσεύχονται σαν άνθρωποι. Αλλά να το φτιάξουν οι ίδιοι το τζαμί αυτό. Με δικά τους χρήματα, που θα μαζέψουν μόνοι και θα ελεγχθούν αυστηρά για την περίπτωση που τους σταλούν χρήματα από αλλού (κι αυτό, επειδή τα "χρέη" αλλοιώνουν ακόμη και τους θρήσκους). Αν θέλουν να χτίσουν τζαμί στην Αθήνα, να αγοράσουν οικόπεδο, να βγάλουν νόμιμη άδεια και να το χτίσουν με δικά τους έξοδα. Όχι με δικά μας... Τα δικά μας, τελείωσαν. Δεν έχουμε. Το μαγαζί έκλεισε... Αλλά, μέσα στην ιδεοληψία του πρωθυπουργού, κλείνει το δικό μας μαγαζί, για να εισπράξει και να χτίσει το δικό τους το τζαμί...!
Ανεγείρεται το τεράστιο τζαμί στον Αρχαίο Βοτανικό…
Το κονδύλι των 100 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε τον Μάιο και θα εκταμιευθεί όλο από τα χρηματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ο χώρος ανέγερσης φυλάσσεται μέρα νύχτα από μεγάλη δύναμη Ελλήνων αστυνομικών και μόνο η θεμελίωση του κοστίζει 3 εκ. ευρώ.
Γιόρτασαν λοιπόν οι μουσουλμάνοι (λαθρομετανάστες) την λήξη της νηστείας του Σεκέρ Μπαϊράμ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Έχουν γιορτάσει επανειλημμένως και στον εξωτερικό χώρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ακόμα και την Ασούρα των σηιτων (με τις αιματηρές αυτομαστιγώσεις) στα Καμίνια του Πειραιά τους έχουμε επιτρέψει να... λατρέψουν!
Ήθελαν οι "εορτάζοντες" να στείλουν κάποιο μήνυμα με αυτούς τους δημόσιους εορτασμούς; Φυσικά ναι... Και πρώτα από όλα στους κατοίκους της Αθήνας (Κοτζιά), στους οποίους "προλογίζουν" το μέλλον. Αλλά, μήνυμα θέλησαν οι "εορτάζοντες" να στείλουν και στο υπουργικό Συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη, λέγοντάς τους ξεκάθαρα "εδώ είμαστε κι εμείς, αν μας χρειαστείτε"...!
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο  "Ας μιλήσουμε επιτέλους"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις