Ο Παγκόσμιος Ιστός γίνεται παγκόσμια κυβέρνηση;… Όχι ακόμη αλλά κάτι τρέχει στην Ιαπωνία…

Τη χρήση του Cloud computing θα χρησιμοποιεί ο κρατικός μηχανισμός  στην Ιαπωνία…
Για να το δούμε κάπως σύντομα το cloud computing  είναι σύμφωνα με αρκετούς το μέλλον στη χρήση προγραμμάτων. Δεν θα τα έχουμε στον υπολογιστή μας αλλά θα τα μοιραζόμαστε όπως θα αποθηκεύουμε και τα αρχεία μας on line… 

Δεν είναι και λίγες λοιπόν οι κυβερνήσεις που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση για να μειώσουν τα έξοδα διοίκησης όσον αφορά την διαχείριση των δεδομένων των κατοίκων, την εφορία και τα τοπικά οικονομικά.
Το Cloud computing είναι πλέον αρκετά ελκυστικό ειδικά στους… χαλεπούς καιρούς που ζούμε και ένα πλήρες, το μεγαλύτερο ίσως στον κόσμο πείραμα είναι σε εξέλιξη σε τοπικές κυβερνήσεις στην Ιαπωνία.
“Καθώς έχουμε τις καθημερινές μας εργασίες να εκτελέσουμε η προπαρασκευαστική εργασία γίνεται τη νύχτα,” είπε ο 29χρονος αξιωματούχος της εφορίας στην κυβέρνηση του Nobeoka Municipal στην Περιφέρεια Miyazaki.
Η δουλειά του είναι να βλέπει αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα στη χρήση του cloud  στη συλλογή στοιχείων εφορίας. Καθώς κάθε δήμος εκτελεί εργασίες με διαφορετικό τρόπο -σας θυμήζει κάτι αυτό;- οι προσεκτικές συμβουλές για τις μικρές διαφορές στη διαδικασία είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.
Η συγκεκριμένη τοπική κυβέρνηση παίρνει μέρος στο πείραμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων και Επικοινωνίας που έχει σαν στόχο την πιστοποίηση και επιβεβαίωση των διαδικασιών για το όλο πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι στο Hokkaido, στο Kyoto, στο Tokushima, στη Saga, στην Oita και στην Περιφέρεια Miyazaki.
Είναι μια προσπάθεια 66 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά να μοιραστούν software που παρέχεται από τοπικούς πωλητές χρησιμοποιώντας ειδικά δίκτυα οπτικών ινών για της τοπικές κυβερνήσεις. Η δοκιμαστική λειτουργία ξεκινά αυτό το φθινόπωρο με σκοπό τον περιορισμό του κόστους επεξεργασίας δεδομένων κατά 30 έως 40%.”
Σύμφωνα με τον Nobuhisa Nishigata, υπεύθυνο στο Γραφείο Τοπικής διοίκησης του αρμόδιου Υπουργείου “μικρές και μεσαίου μεγέθους τοπικές κυβερνήσεις με περιορισμένο προϋπολογισμό θα πρέπει να το υιοθετήσουν.”
Περιορισμένος προϋπολογισμός, αυτόνομες τοπικές κυβερνήσεις και διοικήσεις, προβλήματα ‘κοινών’ προτύπων και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας…
Με έναν σπάρο… πολλά τρυγόνια θα πούμε εμείς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις