Είναι "φακέλωμα" η συλλογή υπογραφών της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"; (Απάντηση σε σχετικό σχόλιο)


 Σχόλιο  του  "Στράβωνος"

Ερώτηση: Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη αλλά αρνούμαι και οποιοδήποτε φακέλωμα. Η ερώτηση είναι η εξής: φακέλωμα δεν είναι και αυτό; Ένα φακέλωμα αυτών που αρνούνται να παραλάβουν την ΚτΠ. Με λίγα λόγια μήπως θα έπρεπε ο αγώνας να γίνει κυρίως με κανονικές υπογραφές και όχι στο διαδίκτυο; Η εκκλησία μπορεί να μαζέψει όσες υπογραφές θέλει, την προηγούμενη φορά είχε συγκεντρώσει 3 εκ. υπογραφών. Γιατί όχι και τώρα;

Απάντηση απο το  "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"

Το να μπαίνει κάποιος με την θέλησή του και συνειδητά σε έναν κατάλογο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εναντίον  κάθε είδους  ηλεκτρονικού φακελώματος και σφραγίσματος, προφανώς δεν είναι "φακέλωμα".Άλλο η συλλογική προσπάθεια  των πολιτών να εκφράσουν την αντίρρησή τους πιστοποιώντας την με την διαδικτυακή  ή και χειρόγραφη  (έντυπη έκδοση) υπογραφή τους και άλλο το φακέλωμα που επιχειρεί με πολλούς τρόπους η Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Αν π.χ εκβιάζαμε συνειδήσεις  προκειμένου να δηλώσουν ευαίσθητα  προσωπικά δεδομένα   ή τα  υποκλέπταμε  και τα συλλέγαμε σε μια βάση δεδομένων, τότε ίσως θα μπορούσατε να ισχυρισθείτε  ότι  χρησιμοποιούμε μεθόδους φακελώματος.Όμως όπως θα παρατηρήσατε, σκοπίμως δεν ζητούμε,  παρά μόνο  το ονοματεπώνυμο  το επάγγελμα και προαιρετικά το e-mail του υπογράφοντος.
Απο αυτά  τα στοιχεία πέστε μας ποιό από  όλα είναι  ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο  που   μπορεί να θεωρηθεί ως υλικό χρήσιμο για φακέλωμα;
Η Εκκλησία της οποίας μέλη είμαστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ με την πρωτοβουλία  της τότε Ιεράς Συνόδου και του μακαρίτη  Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου πράγματι είχε συλλέξει  3.000.000 υπογραφές (μεταξύ αυτών και οι δικές μας).
Ειλικρινώς εμείς - και  πιστεύουμε όλοι όσοι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής και  όσοι θα υπογράψουν στο μέλλον-  θα νοιώθαμε ευτυχείς  αν βλέπαμε σήμερα  μια αντίστοιχη πρωτοβουλία απο πλευράς της Ιεράς Συνόδου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.Επειδή όμως, όπως και τότε με τον ΑΜΚΑ έτσι και σήμερα με την  "Κάρτα του Πολίτη"  ή την  barcodικωποίηση  των πολιτών  ("Κάρτα συναλλαγών" ή "Κάρτα του πελάτη" ) είδαμε ότι δεν εκδηλώθηκε οποιαδήποτε  πρόθεση για ανάπτυξη  κάποιας κινήσεως εναντίον αυτού του ΥΠΑΡΚΤΟΥ κινδύνου, αποφασίσαμε να  εκδηλώσουμε  τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας μέσω αυτής της πρωτοβουλίας.Αυτό μόνο μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε και αυτό κάνουμε.Φυσικά  όταν  θα ολοκληρωθεί  η συλλογή των υπογραφών , τότε όπως  το έχουμε  δηλώσει,  δεν θα μείνει  αυτή προσπάθεια  "στο συρτάρι".  αλλά  θα χρησιμοποιηθεί ως  αποδεικτικό  μέσο και χρήσιμο  "οπλο"  σε κάθε νόμιμο  και κανονικό αγώνα εναντίον  αυτής της απαράδεκτης αφαίρεσης της ελευθερίας  μας  και του εκβιασμού  των πιστών  να προχωρήσουν  σε (εκ των πραγμάτων) αποστασία . 

Η  "Πρωτοβουλία  των Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"   έχει  γίνει γνωστή

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους ,πλήθος Ιερών Μονών και Ενοριών αλλά και πολλοί πιστοί, είτε έχουν ενημερωθεί είτε  ενημερώνονται συν τω χρόνω για την "Πρωτοβουλία  των Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης".
Αυτό που πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον είναι ότι ο πιστός λαός  έχει απόλυτη συνείδηση  ότι Κεφαλή της Εκκλησίας του είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ότι δεν σκοπεύει να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τα  Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου,ούτε  να γίνει επίορκος και αποστάτης.
Κανείς από όσους υπέγραψαν και θα υπογράψουν δεν θέτει ως διακύβευμα  την ψευδαίσθηση μιας ευμάρειας  φιλτραρισμένης απο τα ΔΝΤ τις "Τρόϊκες"  ή οποιοδήποτε άλλο κέντρο  εξουσίας  του σιωνισμού  και της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
 



Αυτό που μάθαμε σαν μέλη της Εκκλησίας  είναι να "προσδοκώμεν ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος"  και όχι να ανοίγουμε   μεγάλες τρύπες για να χώνουμε τα κεφάλια μας  σαν στρουθοκάμηλοι.

Με το κεφάλι στην "τρύπα" και την ψυχή δοσμένη αλλού δεν υπάρχει καμία ελπίδα  να αξιωθούμε  της Αναστάσιμης  πορείας την οποία  δια της  Σταυρικής Του θυσίας  και Αναστάσεως  χάραξε  ο Σωτήρας μας και  μοναδικός Μεσσίας Ιησούς Χριστός.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις