Το "επιστημονικό κισμέτ" ή αλλιώς η νεο-εποχήτικη προπαγάνδα του "αναπόφευκτου"

Άν και  η  "θεοποίηση" της κοσμικής  σοφίας  είναι μια  "παλιά ιστορία"  εν τούτοις σήμερα αποτελεί τον υπ΄αριθμόν 1 στόχο των επικοινωνιακών επιτελείων  της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και το βασικώτερο  "εργαλείο" της νεοεποχήτικης προπαγάνδας.


Είναι πολύ φυσικό ότι    αυτά τα "επιτελεία" αγωνίζονται  να περάσουν στον κόσμο  μια "θεοποιημένη" αντίληψη  γύρω απο τα τεχνολογικά επιτεύγματα  της επιστήμης  διότι χωρίς αυτή την "ιδεολογικοποίηση" της κοσμικής σοφίας δεν θα μπορεί εύκολα και αδιαμαρτύρητα  ο ελεύθερος άνθρωπος να  παραδοθεί στην εξουσία  της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" που είναι  και κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό η απαραίτητη προϋπόθεση  για να οδηγηθούν οι κοινωνίες στην  ...σωτήρια   αποδοχή  μιας  "παγκόσμιας κυβέρνησης".

Δύο είναι οι πυλώνες της σύγχρονης  νεο-εποχήτικης προπαγάνδας.
Ο πρώτος που είναι πασπαλισμένος με  ζάχαρη  περιγράφει  τα "οφέλη"  των εφαρμογών της σύγχρονης τεχνολογίας . 
Μας λένε π.χ ότι με τον ΑΜΚΑ και την "Κάρτα του Πολίτη"  θα  απολαύσουμε γρήγορα και εύκολα  τις κοινωνικές παροχές  που προσφέρουν τα ασφαλιστικά ταμεία ( όσες  γλυτώσουν δηλαδή απο τα νύχια της Τρόϊκας και του ΔΝΤ), θα καταπολεμηθεί  η γραφειοκρατία και θα μπορούμε   χωρίς κόπο  να  προμηθευόμαστε  δικαιολογητικά  ,έγραφα , να διεκπεραιώνουμε  με απλό και σύντομο τρόπο τις διάφορες υποθέσεις μας με το δημόσιο, ενώ  δεν θα χρειάζεται να έχουμε  μαζί  μας άδειες ,διπλώματα οδήγησης,βιβλιάρια υγείας,διαβατήρια ,κλπ.Οι περιγραφές  των τεχνολογικών εφαρμογών είναι  γλαφυρές και επενδεδυμένες  με όλα τα  κατάλληλα  στοιχεία  που διαθέτει η  "επιστήμη" της διαφήμισης  ή  πιό σωστά της χειραγώγησης  της  ανθρώπινης βούλησης.Δημοσιογράφοι , επιστήμονες και επιστρατευμένοι  "πολλαπλασιαστές"  αυτής της  καλοσχεδιασμένης προπαγάνδας θα  μας βομβαρδίζουν  εντατικότερα απο εδώ και πέρα με κάθε είδους  "επιχειρήματα" και  "ex cathedra" ...αλήθειες.Ο "αμύητος"  στα ...βαθύτερα της τεχνολογίας  αλλά έμπειρος χρήστης των εφαρμογών της  Έλληνας  πολίτης , είτε θα επιλέξει  να λεπτύνει την κριτική και  αντιληπτική του ικανότητα ,είτε θα ανοίξει το στόμα έτοιμος να  "μεταλάβει"  αυτό που θα του προσφερθεί ως  "αντίδωρο  ευημερίας".Αυτοί που θα ακολουθήσουν την πρώτη επιλογή και θα  αγωνιστούν πνευματικά  εν Χριστώ  να λεπτύνουν την αντίληψή τους δεν  θα είναι τα "θύματα" του δεύτερου  πυλώνα αυτής  της προπαγάνδας.
Ο δεύτερος  πυλώνας  θα βρίσκεται στον αντίποδα του πρώτου.Εκείνος θα παρουσιάσει  σαν τρομοκράτης τις δυνατότητες που έχει η σημερινή τεχνολογία και την ισχύ που θα χαρίσει σε εκείνες τις εξουσίες που θα διαχειρίζονται τις εφαρμογές της.Ήδη  επιστήμονες της πληροφορικής και της "ψυχοκυβερνητικής" μας παρουσιάζουν με λεπτομέρεια  τα  επιτεύγματα της ανθρώπινης "σοφίας" και χωρίς να το θέλουν πολλές φορές , αγωνίζονται να μας πείσουν ότι κάθε αντίσταση και κάθε αντίδραση απο πλευράς  μας, θα είναι ατελέσφορη μιας και η τεχνολογία έχει άπαξ και δια παντός αποκόψει την ανθρώπινη βούληση και ηθική απο την εξελικτική της πορεία  και δραστηριότητα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας εισάγουν  στη  λατρεία  του "επιστημονικού κισμέτ" και την  δουλική φιλοσοφία του "αναπόφευκτου".Ότι και να κάνετε -μας λένε-  θα είναι  προσωρινό και θνησιγενές αφού  μέσω  των χημικών  και ηλεκτρονικών  μεθόδων  της ψυχοκυβερνητικής επιστήμης και της ψηφιακής τεχνολογίας   μπορούν  να σας χειραγωγήσουν και να ελέγξουν ακόμα και τη σκέψη σας.
Αν φιλοξενήσουμε έστω και στο "πίσω μέρος" του μυαλού μας αυτές τις αντιλήψεις και  τα  επιχειρήματα τότε  ήδη θα έχουμε μπεί στη φάκα και θα μυρίζουμε το τυρί  πράγμα που σημαίνει ότι  θα είναι απλά θέμα χρόνου  το πότε θα "πέσει" η  πόρτα και θα παγιδευτούμε  σε αυτή τη νοητική φυλακή.Όμως με την αποδοχή   τέτοιου είδους επιχειρημάτων  θα συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο.Θα έχουμε  βγάλει απο τη ζωή μας  ουσιαστικά τον Θεό αφού ακόμα και Αυτός "δεν θα μπορεί"  να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε την ζωή μας και τα  δώρα του αυτεξούσιου και της ελευθερίας που Ο Ιδιος μας χάρισε.Τι σόϊ πιστός  μπορεί να είναι  εκείνος που θα ισχυριστεί ότι ,όσο και να αντισταθούμε   στο τέλος ο διάβολος  θα μας υφαρπάξει την ελευθερία και το αυτεξούσιο αφού μέ  τις δαιμονοποιημένες εφαρμογές  της ανθρώπινης σοφίας  έτσι κι αλλιώς θα γίνουμε  άβουλα  όργανα  της σκιώδους εξουσίας ,της προς το παρόν, σκιώδους "Παγκόσμιας  κυβέρνησης".
Ο  αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός δεν είναι ένα στάχυ που φύτρωσε τυχαία και εξ αιτίας ενός "κισμέτ" αλλά μία μοναδική  δημιουργία  που πάνω της αποτυπώνεται  το πρόσωπο του  Θεού Δημιουργού   και η  απειρία του μεγέθους της Αγάπης Του και ως  τέτοια  δεν είναι  ευάλωτη στις ριπές του κάθε τοξικού αέρα  παρά μόνον  εάν  επιλέξει την αποστασία  και την έξοδο απο την ασφάλεια  που της παρέχει αυτή η απόλυτη και ακατάληπτη ως προς το μέγεθος  της Αγάπη.Αυτός είναι και ο λόγος που ο διάβολος δεν θέλει να μας "κλέψει" τα Θεόσδοτα δώρα της  ελευθερίας και του αυτεξούσιου αλλά να του τα παραδώσουμε εμείς με τη θέλησή μας .Μόνο έτσι θα πεί στον Θεό: "Eίδες ;Τελικά το αγαπημένο  Σου δημιούργημα  προτίμησε εμένα και όχι Αυτόν στον οποίο χρωστά την ύπαρξή του".Φυσικά  ο άρχων της πονηριάς είναι ταυτοχρόνως και ο βασιλιάς της βλακείας , αφού τυφλωμένος απο τον εωσφορικό του εγωισμό, δεν βλέπει  ότι πλησιάζει γρήγορα το τέλος του  το οποίο είναι το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει εμείς  οι  χριστιανοί να πιστέψουμε  ως "αναπόφευκτο"

 Αντί επιλόγου
 (Ψαλμοί  118)
"...25 ᾿Εκολλήθη τῷ ἐδάφει ἡ ψυχή μου· ζῆσόν με κατὰ τὸν λόγον σου. 26 τὰς ὁδούς μου ἐξήγγειλα, καὶ ἐπήκουσάς μου· δίδαξόν με τὰ δικαιώματά σου. 27 ὁδὸν δικαιωμάτων σου συνέτισόν με, καὶ ἀδολεσχήσω ἐν τοῖς θαυμασίοις σου. 28 ἐνύσταξεν ἡ ψυχή μου ἀπὸ ἀκηδίας· βεβαίωσόν με ἐν τοῖς λόγοις σου. 29 ὁδὸν ἀδικίας ἀπόστησον ἀπ᾿ ἐμοῦ καὶ τῷ νόμῳ σου ἐλέησόν με. 30 ὁδὸν ἀληθείας ᾑρετισάμην καὶ τὰ κρίματά σου οὐκ ἐπελαθόμην. 31 ἐκολλήθην τοῖς μαρτυρίοις σου, Κύριε· μή με καταισχύνῃς. 32 ὁδὸν ἐντολῶν σου ἔδραμον, ὅταν ἐπλάτυνας τὴν καρδίαν μου. - 33 Νομοθέτησόν με, Κύριε, τὴν ὁδὸν τῶν δικαιωμάτων σου, καὶ ἐκζητήσω αὐτὴν διαπαντός. 34 συνέτισόν με, καὶ ἐξερευνήσω τὸν νόμον σου καὶ φυλάξω αὐτὸν ἐν ὅλῃ καρδίᾳ μου. 35 ὁδήγησόν με ἐν τῇ τρίβῳ τῶν ἐντολῶν σου, ὅτι αὐτὴν ἠθέλησα. 36 κλῖνον τὴν καρδίαν μου εἰς τὰ μαρτύριά σου καὶ μὴ εἰς πλεονεξίαν. 37 ἀπόστρεψον τοὺς ὀφθαλμούς μου τοῦ μὴ ἰδεῖν ματαιότητα, ἐν τῇ ὁδῷ σου ζῆσόν με. 38 στῆσον τῷ δούλῳ σου τὸ λόγιόν σου εἰς τὸν φόβον σου. 39 περίελε τὸν ὀνειδισμόν μου, ὃν ὑπώπτευσα· ὅτι τὰ κρίματά σου χρηστά..."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις