Ιταλία: Νέο κίνημα ζητά δημοψήφισμα για να παραμείνει ο σταυρός στα δημόσια σχολεία

πηγή: ΑΠΕ και express.gr
Ένα νέο κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ιταλία "για την υπεράσπιση του Εσταυρωμένου" πρότεινε σήμερα στη Ρώμη να οργανωθεί δημοψήφισμα προκειμένου "να δοθεί στους Ιταλούς η δυνατότητα να επιλέξουν" εάν επιθυμούν να παραμείνουν τα θρησκευτικά σύμβολα στα δημόσια σχολεία.
"Ο σταυρός πρέπει να τιμάται και εάν χρειαστεί θα οργανώσουμε δημοψήφισμα", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του "Ηθικού κινήματος για τη διεθνή υπεράσπιση του εσταυρωμένου" (Medic), Ρομπέρτο Μετζαρόμα......
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είχε προσφύγει η μητέρα μιας Ιταλίδας μαθήτριας, έκρινε τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι σταυροί στα ιταλικά δημόσια σχολεία "αντιβαίνουν στο δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της θρησκείας και της σκέψης".
Το ιταλικό κράτος κατέθεσε έφεση και το Δικαστήριο αναμένεται σε μερικούς μήνες να εκδόσει την οριστική του απόφαση η οποία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για την Medic, "η απόφαση του Δικαστηρίου έσβησε μεμιάς χιλιετίες ιστορίας, ακόμη και τα θεμέλια της Ευρώπης".
Υπενθύμισε άλλωσε ότι το 2009 το Ινστιτούτο Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών Eurispes είχε διαπιστώσει ότι περισσότεροι από το 60% των Ιταλών θεωρούν ότι ο σταυρός πρέπει να παραμείνει στα δημόσια σχολεία και στα δημόσια κτήρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις