Στην χθεσινή ομιλία του π. Σαράντη Σαράντου ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"


Χθές (12/7/2010) στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι ,πραγματοποιήθηκε  ομιλία του Π. Σαράντη  Σαράντου  της οποίας κεντρικό θέμα  ήταν η στάση των Ορθοδόξων Χριστιανών  εμπρός στην επερχόμενη "Νεο-εποχήτικη" λαίλαπα ,αρχής γενομένης απο την επιβολή της "Κάρτας  του Πολίτη".
Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα όσα είπαν  ο π. Σαράντης και οι συν αυτώ  π. Αθανάσιος Μηνάς και  π. Γεώργιος Διαμαντόπουλος.
Ο π. Σαράντης  έδωσε μεγάλη  βαρύτητα  στην πνευματική προετοιμασία των πιστών  με καθημερινή θερμή προσευχή και κομποσκοίνι ,όπως  χαρακτηριστικά  τόνισε,ώστε  ελκύοντας δι΄αυτής την  Θεία Χάρη, να αποκτήσουμε   το απαραίτητο  Ομολογιακό φρόνημα και την Ορθόδοξη διάκριση  αντιμετωπίζοντας  έτσι με ψυχική υγεία και θάρρος αυτά που έρχονται.
Αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στις δοκιμασίες που υπέστη για χάρη του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού  τονίζοντας ότι  αν μιμηθούμε τον Άγιο Απόστολο  τότε θα καταλήξουμε  να βιώσουμε την συνεχή  παρουσία και βοήθεια του  Κυρίου μας  χωρίς να  σκεφτόμαστε απολύτως τίποτε άλλο αφού θα είμαστε πλήρεις απο αυτό το βίωμα της Θείας δοξολογίας.
Στη συνέχεια  αναφέρθηκε  στο γεγονός  της συλλογής  3.000.000 υπογραφών , δια των οποίων  ο πιστός λαός ζητούσε τότε απο την πολιτεία  την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ,με θέμα την προαιρετική  αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Το  ότι αυτό το "όπλο" δεν χρησιμοποιήθηκε  μετέπειτα απο την Ιεραρχία  της Εκκλησίας   δεν αναιρεί  την σημειολογική αξία  αυτής  της  κινητοποίησης και όπως χαρακτηριστικά  είπε ο π. Σαράντης  "δεν ξέρω τι συνέβη παραπίσω  ή  παραδίπλα   και δεν χρησιμοποιήθηκε όπως έπρεπε" όμως  η βούληση του πιστού λαού κατεγράφη και  αυτό δεν άλλάζει.
 Τον λόγο πήραν και οι παρευρισκόμενοι  π. Αθανάσιος Μηνάς και π. Γεώργιος Διαμαντόπουλος  οι οποίοι   ταυτιζόμενοι με τις θέσεις  του π. Σαράντη , αναφέρθηκαν μεταξύ  των άλλων  και  στο πως ένας πιστός Ορθόδοξος δια του πνευματικού του αγώνα και της μιμήσεως  του βίου των Αγίων της Εκκλησίας μας, θα  αποκτήσει και το Ομολογιακό και Μαρτυρικό τους φρόνημα.
Όπως και ο  π. Σαράντης έτσι και ο π. Αθανάσιος  αναφέρθηκε  στους  π. Πορφύριο και π. Παϊσιο  των οποίων  η ζωή και οι λόγοι , όπως είπε, θα πρέπει να μας καθοδηγούν και να μας εμπνέουν. 
Ο π. Σαράντης  τελειώνοντας  την ομιλία του  και αφού  αναφέρθηκε εν συντομία στην επιστολή  του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και πάσης  Ελλάδος  (βλέπε εδώ)  τόνισε με έμφαση ότι είναι χρέος όλων μας να  ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" και  να διατρανώσουμε αυτή την  Ορθόδοξη αντίρρησή μας   συμμετέχοντας στην "Πρωτοβουλία των Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"  η οποία  έχοντας ως σημείο αναφοράς  την προαναφερθείσα επιστολή  θα αναπτύξει και στο διαδίκτυο μια κινητοποίηση συλλογής υπογραφών.
Κάλεσε όσους εκ των παρισταμένων επιθυμούν, να  κάνουν την αρχή  σε αυτή την  "Πρωτοβουλία των Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"  δηλώνοντας με την υπογραφή τους  την άρνηση αφ΄ενός    να παραλάβουν στο μέλλον  την "Κάρτα του Πολίτη"  και την  συμφωνία τους  αφ΄ετέρου   με τις θέσεις που έχουν εκφρασθεί  στην επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο , η οποία και τους είχε διανεμηθεί  πρίν την έναρξη της ομιλίας.
Ένας εκ των  συνεργατών μας,  εξήγησε στους παρευρισκόμενους  ότι εντός των επομένων ημερών  θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες  τεχνικές  εργασίες 'ωστε να  αναρτηθεί  στο διαδίκτυο    το κείμενο και  το "πρότυπο" στο οποίο θα μπορεί όποιος επιθυμεί να συνυπογράφει την  " Αίτηση προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος- Διακήρυξη προς τις αρχές της Πολιτείας- Έκκληση προς κάθε Έλληνα Ορθόδοξο και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο"  της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησίων Ορθόδοξης Συνείδησης" η οποία  βασίσθηκε στην επιστολή  του π. Σαράντη Σαράντου.
Ο  κόσμος αφού έλαβε  απο τον π. Σαράντη  απαντήσεις στα ερωτήματα που  του έθεσε ,και λίγο πρίν την ολοκλήρωση  αυτής της συνάντησης , με απίστευτη  προθυμία  υπέγραφε δηλώνοντας  με θάρρος και  Ορθόδοξο φρόνημα  την συμμετοχή του σε αυτήν την πρωτοβουλία.
Η αρχή  της συλλογής υπογραφών  εναντίον της  επιβολής  της "Κάρτας του Πολίτη"  έγινε.
Απο εδώ και στο εξής  είναι στο χέρι μας να δείξουμε  και εμπράκτως την προαίρεσή μας  ώστε   με  την δύναμη  του  Κυρίου Ιησού  Χριστού , αυτή η πρωτοβουλία να έχει  αποτέλεσμα   κατα το θέλημά Του.

Σχόλια

  1. Θα ήθελα να παρακαλέσω τόσο τους πατέρες, όσο και τους λαικούς οι οποίοι λόγω επαγγέλματος (δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι κλπ) γνωρίζουν τρόπους αντίδρασης σε νομικό επίπεδο να συνεργαστούν ώστε να γίνει μια καλά συντονισμένη και άρτια προετοιμασμένη προσπάθεια αντίδρασης με ένδικα ίσως μέσα (διοικητικά δικαστήρια, αστικά δικαστήρια, συμβούλιο επικρατείας ή ό,τι άλλο κρίνεται κατάλληλο), ώστε η αντίδρασή μας να αποκτήσει νομική υπόσταση και να μην γίνουμε "γραφική μειοψηφία" (χαρακτηρισμός που πιθανώς δε θα αποφύγουμε). Ίσως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα μαζικής προσφυγής σε κάποιο τέτοιο δικαστήριο. Αυτός ο ιστοχώρος ίσως είναι ένα τέτοιο μετερίζι. Μην ξεχνάμε οτι μέσω του διαδυκτίου τόσο οι Κύπριοι της διασποράς όσο και οι απανταχού Έλληνες κατάφεραν να ματαιώσουν τη συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα. Ας οργανώσουμε και εμείς μία κίνηση ενάντια στη φασιστική αυτή προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας. Καλή δύναμη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκουσα στην ομιλία ότι επικεντρώνουμε τον αγώνα εναντίον της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    Δηλαδή να αφήσουμε τον ΑΜΚΑ και να τον πάρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να σταματήσει το δεν θέλω την κάρτα του πολίτη, αμκα κτλ.
    Δεν έχω δει, ούτε διαβάσει, κανένα να λέει όχι στις πιστωτικές, όχι στις κάρτες καταθέσεων. Αν η κάρτα δίνει λεφτά δεν πειράζει, αν είναι δωρεάν δεν την θέλω.
    Έτσι κοροϊδεύουν τους μοναχούς στο Άγιο Όρος: Να πάρω την κάρτα του ΑΜΚΑ; Να μην την πάρεις παιδί μου. Να το βάλουμε το βίντεο και στο youtube.
    Το παιδί ξέχασε να πει στο μοναχό για την πιστωτική στην τσέπη του, τον γνήσιο πρόδρομο του χαράγματος του Αντίχριστου.

    Το πρόβλημα με τις κάρτες είναι εν μέρη πρόβλημα του καταναλωτισμού, θέλω να αγοράζω πολλά και διάφορα, και το σύστημα θέλει να γίνουμε προϊόντα με ταμπελάκη-κάρτα, ώστε να γίνετε ευκολότερη η διαχείριση αυτών που θέλουν να ζουν στην αφθονία.
    Το υπόλοιπο πρόβλημα είναι η συγκέντρωση όλων στις πόλεις, όπου είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και χρειάζονται ταμπελάκια.

    Η εκκλησία πρέπει να πάρει μία θέση απέναντι σε όλες τις κάρτες και μετά να ζητήσει υπογραφές.

    Η άρνηση θα έχει βαριές επιπτώσεις στους χριστιανούς αν περιοριστούμε μόνο στις υπογραφές.
    Θα πρέπει να αρχίσουμε έντονο πνευματικό αγώνα ώστε να γίνουμε Άγιοι, όταν θα αρρωστήσουμε θα πάμε στον Άγιο αφού δεν μπορούμε στο νοσοκομείο, όταν βρεθούμε σε αδιέξοδο για την επιβίωση θα χρειαστούμε τον άλλο Άγιο, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και έχουμε μιλήσει εκτενώς για το θέμα των πιστωτικών καρτών στο παρελθόν,ωστόσο απλώς θα σας θυμίσουμε δύο βασικά πράγματα:
    α)Δεν είχαν όλες οι πιστωτικές κάρτες τον 666
    β)Δεν μας υποχρέωσε ποτέ το κράτος να διαθέτουμε πιστωτική κάρτα για να αγοράσουμε ,να πουλήσουμε,να έχουμε μισθό ,σύνταξη,περίθαλψη κλπ.Πράγμα που κάνει με την "Κάρτα του Πολίτη" της οποίας απαραίτητο και βασικό εργαλείο -όπως τονίζαμε εδώ και ένα χρόνο- είναι ο ΑΜΚΑ.Ακόμα και μερικές κάρτες μισθοδοσίας μπορείς να αρνηθείς να τις παραλάβεις έχοντας απλώς την πρόσθετη ταλαιπωρία να πηγαίνεις με διαδικασίες στην τράπεζα να παρεις τον μισθό σου.Την κάρτα του Πολίτη άν αρνηθείς να την παραλάβεις οι συνέπειες θα είναι φοβερές ,γι΄αυτό και θα κάνουμε ως Ορθόδοξοι Αντιρρησίες και κοσμικά όποια κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή αυτής της αντίχριστης εφαρμογής..
    Στο ότι πρέπει να κάνουμε έντονο πνευματικό αγώνα όχιμόνο συμφωνούμε αλλά το θεωρούμε όπως θα διαβάσατε βασική προϋπόθεση για την απόκτηση Ομολογιακού και Μαρτυρικού Ορθοδόξου φρονήματος ,που θα είναι αναγκαία απο εδω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα δεν είναι αν έχει η πιστωτική το 666 αλλά ότι εισήγαγε την εξάρτηση των αγορών-πωλήσεων μέσω τράπεζας, μετά βάλανε τις κάρτες καταθέσεων, πρόσθεσαν όλοι(σουπερ-μαρκετ) τις δικές τους κάρτες και καταλήξαμε στο πάρε μία κάρτα πολίτη για όλα.

    Αυτά που θα μας προσφέρει η κάρτα πολίτη δεν είναι και πολύ συμβατά με τον χριστιανισμό.
    Η σύνταξη αντικατέστησε τα παιδιά, που πρόσεχαν παλιότερα τους γονείς στα γεράματα. Η περίθαλψη σε σοβαρά νοσήματα αντικατέστησε τον θεό με τον γιατρό στις ΗΠΑ, ας κάνουμε έρανο αντί για προσευχή.

    Για τις συνέπειες δεν ανησυχώ γιατί αφού οι λαθρομετανάστες μπορούν να εργάζονται και να έχουν περίθαλψη, χωρίς χαρτιά, έτσι μπορώ και εγώ. Μετά την κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης οι οικογένειες ζούσαν καλλιεργώντας μισό στρέμμα χωράφι. Τέλος πολύπλοκα συστήματα πληροφορικής, που συνδυάζουν πολλούς αριθμούς, αποτυγχάνουν, το FBI είχε προσπαθήσει να φτιάξει ένα για όλα και μετά από πολλές καθυστερήσεις και χρήματα το παράτησε. Για αυτό λέει η αποκάλυψη αγορές-πωλήσεις, μόνο σε αυτό τον τομέα μπορεί να λειτουργήσει.

    Τέλος πρέπει να αποφασίσει η εκκλησία, η σύνοδος, ποιες κάρτες δεχόμαστε και ποιες όχι, π.χ. όχι στα αποκρυφιστικά σύμβολα. Μετά να υπογράψουμε και να ισχύει η υπογραφή για κάθε είδους κάρτα που θα εμφανιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επισης να προσθεσω κι εγω οτι η πιστωτικη δεν ειναι ταυτοτητα δικια μου αλλα μια καρατα που ειναι και ανεικει μονο στην τραπεζα. διωασε στισ οδηγιες τι λεει.οτι οποιος βρει αυτη την καρτα να την επιστρεψει στην τραπεζα οχι στον κατοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθλε να παρατηρήσω οτι εκτός απο το ότι οι ηλεκτρονικές κάρτες πιθανώς θα έχουν την τεχνολογία που περιλαμβάνει το σφράγισμα, το μεγάλο πρόβλημα έιναι οτι καταργείται η ταυτοποίηση του προσώπου μέσω του ονόματός του και το πρόσωπο αριθμοποιείται. Δε θυμίζει λίγο απο Άουσβιτς αυτό; Πρέπει να πονηρευτούμε όλοι, διότι σε μια Ορθόδοη χώρα όπως η Ελλάδα, το να πάει να περάσει μια κυβέρνηση άμεσα το σφράγισμα στο χέρι ή το μέτωπο θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ακόμη και απο τους "χλιαρούς" Χριστιανούς. Με πρόσχημα λοιπόν τη φοροδιαφυγή, τη διευκόλυνση του πολίτη, την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, της εισφοροδιαφυγής, της τρομοκρατίας κλπ. μας οδηγούν στο ηλεκτρονικό μάντρωμα σισγά σιγά , ώστε αφού αμβλυνθεί το φρόνημά μας να μας πασσάρουν και το τελικό σφράγισμα όταν είμαστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Η Κανέλλη είπε κάτι πολύ σωστό : αν είμαστε μόνοι μας , αυτόείναι που θέλουν αυτοί. Να μας κτυπήσουν έναν έναν. Γι' αυτό επανέρχομαι στο πρώτο μου σχόλιο για μια οργανωμένη νομικά αντίδραση, με πολύ ισχυρά επιχειρήματα απο εξειδικευμένους νομικούς με μαζικές προσφυγές στα κατάλληλα όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα τι πρεπει να κανουμε για να αποφυγουμε τη καρτα θα μας πει καποιος? ζω στη κερκυρα κ δεν βλεπω να δραστηριοποιειται κανενας δεν βρισκω καποιον να με συμβουλευσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε απο την Κέρκυρα.
    Τα φαινόμενα απατούν!
    Απο την Κέρκυρα προχθές ήλθαν 5 σελίδες (χειρόγραφες) με υπογραφές "Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης".Να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν βγήκε στο διαδικτυο η φόρμα συλλογής υπογραφών.
    Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότιτα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.
    Πιστέψτε μας υπάρχει ακόμα ο Χριστός στην καρδιά των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποτε θα βγει η φορμα συλλογης υπογραφων κ που θα βρισκεται για να μπορουμε να τη συμπληρωσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις επόμενες 2-3 ημέρες, Θεού θέλοντος θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική υποδομή αυτής της πρωτοβουλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις