ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ" , ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" Η πιο σημαντική επιλογή της ζωής μας ,"τα γάρ οψώνια της αμαρτίας θάνατος"


Ο σκοπός του παρόντος ιστολογίου ήταν και είναι η ενημέρωση   του Ορθόδοξου κόσμου κυρίως  για τα  ζητήματα που αφορούν στην   ανοικοδόμηση  της αόρατης αλλά αισθητής πλέον φυλακής της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και του διεθνούς σιωνισμού  αλλά και στον εξαναγκασμό της χρήσης  του απαραίτητου "εργαλείου" ελέγχου και  εξόντωσης  όσων αποδεχθούν αυτή την αιχμαλωσία.
Φυσικά μιλάμε για το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου  της  "ψηφιακής διακυβέρνησης"  που δεν θα πετύχει αν δεν οδηγήσει τον άνθρωπο-πολίτη στην αναγκαστική και καθολική  χρήση  αρχικά  μιας "εξυπνης" υπερ-κάρτας και σύντομα  στην εμφύτευση microchip ή  το πιθανότερο  στο  "χάραγμα"  μέσω της βιοτεχνολογίας και νανοτεχννολογίας ( υποδόριο βιο-τατουάζ).
Όπως θα έχετε αντιληφθεί όσοι επισκέπετεσθε συχνότερα το "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο",συνεχώς  επαναλαμβάνουμε ότι   για τον Ορθόδοξο Χριστιανό  το δίλημμα δεν περιορίζεται μόνο στο πως θα επιβιώσει μέσα στο περιβάλλον αυτής της πρωτοφανούς και απόλυτης πλανητικής  δικτατορίας ,αλλά  για το πώς θα καταφέρει να  πορευτεί στην Αναστάσιμη πορεία που μας έδειξε  ο Κύριος και Λυτρωτής μας  Ιησούς Χριστός ,αναπτύσοντας με την βοήθειά Του   το  αναγκαίο Ομολογιακό και αν χρειαστεί το απαιτούμενο Μαρτυρικό φρόνημα .
Δεν έχουμε δυστυχώς ούτε την άνεση  του χρόνου δεδομένου ότι οι εξελίξεις  γύρωαπο αυτο το θέμα είναι ραγδαίες ,ούτε εκείνα τα κοσμικά   μέσα που ενδεχομένως θα έκαναν ευρύτερα γνωστές τις απόψεις   και τις ανησυχίες  των "αντιρρησιών Ορθόδοξης συνείδησης"  και φυσικά  τις πηγές των αντιρρήσεών μας δηλαδή την  Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση  γραπτή και προφορική.
Αυτό που  μπορούμε και κάνουμε με την ευλογία των πνευματικών μας και την βοήθεια του Θεού είναι να προσπαθούμε  μέσω των κειμένων  και των αναδημοσιεύσεων,  να ειδοποιήσουμε  πλέον τους πιστούς αδελφούς μας για τον τεράστιο κίνδυνο  που κρύβεται πίσω απο  μια ΕΠΙΛΟΓΗ ,τη δική μας επιλογή.
Αυτούς τους κινδύνους και γενικά όλο το σκηνικό  και τις μεθοδεύσεις των αντιχρίστων  δυνάμεων  περιγράφει με  μοναδική επιστημονική και Θεολογική επάρκεια το βιβλίο  "Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ"  το οποίο είναι ίσως απο τα πιο χρήσιμα  "εργαλεία"  ενημέρωσης και αντίστασης   εναντίον του  νέου,και όπως  όλα δείχνουν,  τελικού διωγμού των  κατ ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν  δημιουργημάτων του Θεού.
Λίγες ώρες μετά την  βαρυσήμαντη ( απο Θεολογικής και ποιμαντικής απόψεως) ομιλία του  Π. Σαράντη Σαράντου  με  θέμα την  εκδηλωμένη πια  επίθεση των αντιχρίστων δυνάμεων και του αρχηγού τους Διαβόλου εναντίον των βαπτισμένων Χριστιανών  αλλά και  συνολικά του ανθρώπινου γένους , και πριν  μπορέσουμε  δι΄ευχών του να δημοσιεύσουμε  το κείμενο που προτίθεται  να καταθέσει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνώνκαι πάσης Ελλάδος ,δημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα απο το  προαναφερθέν βιβλίο  πιστεύοντας ότι θα είναι προς ωφέλεια ψυχών και  ενδυνάμωση του αγωνιστικού φρονήματος  όλων μας.



 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ



 (σελ.222)
....Ευρισκόμενοι  μέσα στη λαίλαπα των εσχατολογικών  γεγονότων,ζώντας  τα καθημερινώς  αυξανόμενα  αποκαλυπτικά   ΣΗΜΕΙΑ  των καιρών  μας, τίθεται ενώπιον μας το συγκλονιστικό ερώτημα:Θα οικειοποιηθούμε  πνεύμα δουλείας ή θα ενεργοποιήσουμε το Πνεύμα ελευθερίας  που λάβαμε στο Βάπτισμα;




Στην πρώτη περίπτωση η επιλογή μας  σημαίνει φόβο ,αμαρτία, θάνατο,αιώνια απώλεια."Τα γάρ οψώνια (ο μισθός)  της αμαρτίας  θάνατος" (Ρωμ. 6,23).Αντιθέτως  το Πνέυμα της ελευθερίας, ως Πνεύμα Κυρίου , μας χορηγεί τα πάντα." Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον"."Το δε χάρισμα του Θεού ζωή αιώνιος εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω  ημών" (αυτόθι).
Η οποιαδήποτε επιλογή  ανήκει στην ιδική  μας προσωπική θέλησι, στην προαίρεσί μας.Εμείς  άρχουμε του εαυτού μας .Θείο δώρο είναι το αυτεξούσιο  και  κ α ν ε ί ς  δεν μπορεί να το καταλύση.Αυτό είναι το μεγαλείο  του ανθρώπου,της κορωνίδος  της δημιουργίας  του Θεού.Κανείς  δεν δικαιούται να επιβάλη  στον άνιρωπο τη θέλησί του  ή να τον εξαναγκάση  σε  οποιαδήποτε  επιλογή , αφού ούτε ο ό ίδιος  ο Θεός  επιτρέπει αυτό στον εαυτό Του. 
Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης το τονίζει με έμφασι: "Η δυνατότης αυτή ανήκει στον Θεό
μ ό ν ο  ή καλύτερα  ο ύ τ ε στον ίδιο τον Θεό.Διότι λέγει "αμεταμέλητα  αυτού (του Θεού) τα χαρίσματα" (πρβλ.Ρωμ. 11, 29)".
Ο Απόστολος των Εθνών δοκιμάζοντας  πόνους  τοκετού μέχρις ότου ο Χριστός διαμορφωθή μέσα  στους ανόητους Γαλάτας (πρβλ. Γαλ. 3,1 . 4,19) γράφει:"Τη ελευθερία ούν , η Χριστός ημάς ηλευθέρωσε, σ τ ή κ ε τ ε  και μ η π ά λ ι ν   ζ υ γ ώ   δ ο υ λ ε ί α ς ενέχεσθε". Δηλαδή :Στην ελευθερία  δε, με την οποία  ο Χριστός  μας ελευθέρωσε , μένετε σταθεροί και μη μπαίνετε  πάλι  σε ζυγό  δουλείας , μην υποτάσσεσθε  στον Ιουδαϊσμό (Γαλ. 5,1).Και λίγο παρακάτω:"Υμείς  γαρ επ΄ελευθερία εκληθητε αδελφοί...Ει ζώμεν  Πνεύματι ,Πνεύματι και στοιχώμεν" (Γαλ. 5, 13,25).
Αφού ζούμε  δια του Πνεύματος ,το Πνεύμα  και ας ακολουθούμε.
Η εν  ΑγίωΠνεύματι  ελευθερία των πιστών  δεν αποτελεί  μια ασαφήν νεφελώδη  και αόριστη πραγματικότητα.Αντιθέτως  είναι μια σαφής και πολύ συγκεκριμένη  ενέργεια του Τριαδικού Θεού, που χαρακτηρίζει και νοηματοδοτεί όλες τις εκδηλώσεις και την όλη ζωή του πιστού.
Όμως η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και η ιδεολογία της  θέτουν τα πράγματα  σε άλλη βάσι, στην οποία  μας καλεί  να συμμορφωθούμε χωρίς πολλές -πολλές αντιρρήσεις.Στηρίζεται  στο δόγμα  της "περιορισμένης  κυριαρχίας" , σύμφωνα με το οποίο η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μιά καθολική  αξία, που έχει προτεραιότητα  έναντι των άλλων αξιών, ακόμη  και αυτης της εθνικής κυριαρχίας .Ουσιαστικά εκπληρώνονται  στις ημέρες μας τα  προφητικά λόγια  του Μεγάλου Ιεροεξεταστού  του Ντοστογιέφσκυ : "Ω! Θα πείσουμε  τους ανθρώπους  πως μονάχα τότε θα γίνουν ελεύθεροι, όταν θα παραιτηθούν  απ΄την ελευθερία  τους για χάρη  μας  και θα υποταχθούν σε μας...Ω! Θα τους επιτρέψουμε την αμαρτία ,γιατί είναι αδύναμοι και ανίσχυροι και θα μας αγαπούν σαν παιδιά επειδή  θα τους επιτρέψουμε ν΄αμαρτάνουν...Στο τέλος θα ΄ρθούν να καταθέσουν την ελευθερία τους  στα πόδια μας  και θα μας πούν: "Κάντε μας  σκλάβους , μα χορτάστε μας".
Στη δημιουργία μιας  τέτοιας νεοταξικής κοινωνίας  αποβλέπει η ιδεολογία  της  Νέας Τάξης ,που  την επιβάλλει  με θεαματικό τρόπο  και με όλα  τα "νόμιμα" μέσα  "τοις μακράν και τοις εγγύς" (βλέπε Κόσοβο , Ιράκ)...
Ο Πανάγαθος Θεός  κατά τα ανεξερεύνητα  κρίματά Του  παρεχώρησε  να ζούμε  όλα αυτά τα εσχατολογικά  γεγονότα  στις ημέρες μας,όπως αναφέρονται στο ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως.Ταπεινά  πιστεύουμε  και  ελπίζουμε  ότι θα μας δώσει  τον φωτισμό  του Παναγίου Πνεύματός Του  για να  ομολογήσωμε  την Αγία Πίστι μας.Τον παρακαλούμε  δε να μας  ενισχύση για να τηρήσουμε  την πρώτη και μεγάλη εντολή Του:
"Aγαπήσεις  Κύριον τον Θεόν σου  εν  ό λ η    τη καρδία σου και εν  ό λ η   τη ψυχή σου  και εν ό λ η  τη διαννοία σου" (Ματθ.22,37 Πρβλ Λουκ . 10,27)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις