Καταργείται ο όρκος στο Ευαγγέλιο. Ανθελληνικό και φασιστικό μέτρο.

http://koukfamily.blogspot.com/2010/06/blog-post_1317.html 
Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου σε δικαστήρια και δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί η Ε.Ε. και οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ισχύουσα νομοθεσία παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους εφόσον επιθυμούν να μη δίνουν θρησκευτικό όρκο στα δικαστήρια ή στις υπηρεσίες, όπως και σε όσους δηλώνουν ότι είναι άθεοι. Η αποκάλυψη όμως της θρησκευτικής ταυτότητας θεωρείται για το ευρωπαϊκό δικαστήριο παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου.
Παράλληλα, το ισχύον Σύνταγμα επιτρέπει τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στους βουλευτές να αρνηθούν τον θρησκευτικό όρκο, όπως, πράττουν άλλωστε τα τελευταία χρόνια αρκετοί. Ωστόσο, από την πλευρά της η εκκλησία αναφέρει μέσω του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι "Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εκκλησία, αλλά αντιθέτως είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το ναι πρέπει να είναι ναι και το όχι πρέπει να είναι όχι".
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΧΟΛΙΟ
Είναι πραγματικά αλήθεια ότι η Εκκλησία μας δεν είναι αντίθετη με την κατάργηση της ορκωμοσίας και δή στο Ευαγγέλιο. Η θέση αυτή πηγάζει από την εντολή που λέει:
"Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω"

Εδώ όμως μπαίνει η ιερή πρακτική της ορκωμοσίας του Γένους μας που τηρήθηκε απαρέγκλιτα από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. ... Το όλο θέμα γίνεται ως ένα ακόμα χτύπημα κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Είναι μέσα στα πλαίσια του αποχριστιανισμού και του αφελληνισμού της κοινωνίας μας.

Εξάλλου η κατάργηση του όρκου αλλά και η ταυτόχρονη απαγόρευση του να δηλώνουμε ευθαρσώς το θρήσκευμά μας είναι μια καθαρά φασιστική θέση που σκοπό έχει να προστατεύσει αλλόθρησκους, εχθρούς της Ορθοδοξίας και του Εθνους μας....

Συνεπώς θεωρώ ότι παραβίαση της θρησκευτικής μου ελευθερίας είναι όχι η αποκάλυψη της θρησκευτικής μου ταυτότητας όπως λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά το ακριβώς αντίθετο. Η επιβολή σε εμένα της απόκρυψης του θρησκεύματός μου.
Εαν θέλουν να είναι όπως ισχυρίζονται δημοκρατικοί τότε το καλύτερο είναι να λέει ο καθένας ελεύθερα ότι του αρέσει. Οπως άλλωστε ισχύει και σήμερα στα ελληνικά δικαστήρια. Οποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί και απλά δηλώνει ότι λέει την αλήθεια στο όνομα της προσωπικής του τιμής......

Μια φορά λέω στους αδερφούς μου Ελληνες Ορθοδόξους να μην είναι αισιόδοξοι γιατί είναι Νέα Τάξη έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις της και οι εντολοδόχοι άθεοι πολιτικοί που μας κυβερνούν θα τις εφαρμόσουν αργά ή γρήγορα επί των κεφαλών μας....

Εδώ 3 εκατομμύρια Ελληνες ζήτησαν δημοψήφισμα για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες και το άθεο κράτος της κυβέρνησης Σημίτη τους αγνόησε την στιγμή που η Ε.Ε. θέτει σαν όριο το 1 εκατ. υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα σε μια χώρα και στην Ιταλία των 60 εκατομ. αρκούν 100.000 υπογραφές!!!!

Αργεί το σφράγισμα των Ιερών μας Ναών άραγε;.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις