"Η θα είμαστε Χριστολάτρες ή Χριστομάχοι ,μέση κατάσταση δεν υπάρχει" (Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)


Αγαπητοί μας  εν Χριστώ αδελφοί, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή σας  στην  αδύναμη και  ίσως "αδιάκριτη" προσπάθεια που κάνουμε  μέσα απο αυτό το ιστολόγιο.
Οι επιστολές σας (συνήθως επώνυμες), είναι πολλές και όπως αντιλαμβάνεσθε  δεν είναι πάντα δυνατόν να απαντούμε σε όλες.Εξ΄άλλου μη έχοντας το Θείο δώρο της Ιερωσύνης σίγουρα δεν  μπορούμε  και δεν πρέπει να υποκαταστήσουμε το  ποιμαντικό έργο των λειτουργών της Εκκλησίας μας.
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι  να μεταφέρουμε στο παρόν ιστολόγιο , όσο είναι δυνατόν,   τον λόγο της Αληθείας όπως αυτός εκφράζεται απο την Αγία Γραφή , τους Αγίους Πατέρες  και τους  καταξιωμένους στην Αποστολική  διαδοχή  Αρχιερείς  ,Ιερείς και Διακόνους  της Αγίας μας Εκκλησίας.
Φυσικά έχουμε τις απόψεις μας  και  τις διατυπώνουμε  κάνοντας   υπακοή στους πνευματικούς μας (αφού  οι παραινέσεις και οι συμβουλές τους είναι  εις  τύπον και τόπον Χριστού) ώστε να συνεισφέρουμε -δια των  ευχών τους -έστω  και λίγο  στον καλό αγώνα   των Ορθοδόξων αδελφών μας ,οι οποίοι  όπως και εμείς  έχουν  τα βάσανα , τις αγωνίες ,και τις ανησυχίες τους εν όψει  μάλισταυτού του  νέου διωγμού
Ξεχωρίσαμε μια επιστολή που μας έστειλε μια φίλη ,την οποία για λόγους δεοντολογίας την δημοσιεύουμε  χωρίς αναφορά στο όνομα του αποστολέα  μαζί με την  απάντηση που της στείλαμε.

 (Επιστολή  της φίλης αναγνώστριας)

Αγαπητοί φίλοι,
χαίρετε.
 
Διαβάζω καθημερινά τα άρθρα σας και σας συγχαίρω για τη μαχητικότητα και την παρρησία που επιδεικνύετε. Μας δίνετε πολύ κουράγιο εν μέσω νεοταξικής ηλεκτρονικής μπόχας. Ευτυχώς που μας ενημερώνετε για τα τεκταινόμενα.
Σχετικά με την ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων για ενιαία πληρωμή, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούμε να αντιδράσουμε συλλογικά όσοι υπάλληλοι δεν θέλουν να απογραφούν.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
=============
Η απάντηση του "Ο.Π"
Αγαπητή κ........μακάρι να μας φωτίσει ο Θεός και να δείξουμε την αντίρρησή μας συλλογικά  και σε αυτό το  μέτρο που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια "εξυπηρετησούλα"  στο  σημερινό νεοταξικό σύστημα φακελώματος και ελέγχου του πολίτη .Ωστόσο δεν  θα πρέπει να παραγνωρίζουμε  το γεγονός ότι  με αυτό το μέτρο προσπαθούν  να μας εξοικειώσουν  στην εθελούσια και με το "μαλακό"  απεμπόληση των Θεόσδοτων δώρων της ελευθερίας και του αυτεξούσιου. Μια πράξη δηλαδή  που  μαζί με την αποδοχή της χρήσης του δυσώνυμου αριθμού -ονόματος του αντιχρίστου (π.χ "κάρτα του πολίτη") θα μας εκβάλλουν άπαξ και δια παντός απο την εν Χριστώ Αναστάσιμη   πορεία και θα μας καταδικάσει σε αιώνια  κόλαση.
Αν  έχουμε  κάποια πληροφορία για οργανωμένη συλλογική  κίνηση  πάνω στο θέμα της απογραφής να είστε σίγουρη ότι θα το πληροφορηθείτε άμεσα.Για το άλλο  όμως ζήτημα των καρτών-ταυτοτήτων  η θέση μας είναι σαφής και δεν χωράει καμία παραχώρηση ή ...παρανόηση .



Λέμε ΟΧΙ  στην παραλαβή και χρήση  είτε της "κάρτας του πελάτη" είτε της "κάρτας του πολίτη". 

 Φυσικά οι συνέπειες - εφ΄όσον δεν ανακοπεί  η κυβερνητική νεοταξική αυτή προσπάθεια-  θα είναι  σημαντικές  στην καθημερινότητα  του  "αντιρρησία" πιστού.Όμως πως μπορούμε να  βάλουμε στο ίδιο ζύγι αφ΄ενός τις  όποιες συνέπειες  απο την άρνησή μας και αφ΄ετέρου   την απώλεια της ψυχής μας εξ αιτίας της αποστασίας μας ;

"Είτε λοιπόν θα γίνουμε Χριστολάτρες , είτε ( φεύ ) θα γίνουμε (σφραγισμένοι*) Χριστομάχοι" ,όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Άγιος Ιουστίνος  Πόποβιτς,  "μέση κατάσταση δεν υπάρχει".

Με τιμή
"Ο.Π"

* Προσθήκη απο το "Ο.Π"

Σχόλια

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν δεν δεχτούμε την ηλεκτρονική ταυτότητα πως θα επηρεαστεί η καθημερινότητά μας..Τι επιπτώσεις κ τι δυσκολίες θα έχουμε στην καθημερινή μας ζωή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μας εν Χριστώ αδελφέ στο ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως ο Θεός δια της γραφίδος του εκλεκτού Του Αγίου Ιωάννου απαντά ευθέως στο ερώτημά σας:
    «και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού». (Και να μη μπορεί κάποιος να αγοράσει ή να πωλήσει παρά μόνο ο έχων το χάραγμα, το όνομα του Θηρίου (Αντιχρίστου) ή τον αριθμό του ονόματος αυτού. Αποκ. ΙΓ-17)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια διευκρίνηση θα ήθελα.Η Αποκάλυψη δεν απευθύνεται κυρίως για το χάραγμα που θα σφραγισθούμε στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο??Η ηλεκτρονική ταυτότητα τι ρόλο παίζει??Γιατί έχω διαβάσει την Αποκάλυψη αλλά αναφέρεται για το χάραγμα.Γιατί η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι απαγορευμένη?Για το χάραγμα δεν πρέπει να ανησυχούμε πιο πολύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009
    Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες:
    "...Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;
    Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;
    - Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος... Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε με πολλή προσευχή.Αλλοι ενδιαφέρονται για το θέμα των ταυτοτήτων, άλλοι το εκμεταλλεύονται και δημιουργούν προβλήματα. Η Εκκλησία πρέπει να πάρη μια θέση σωστή. Να μιλήση, να εξηγήση στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση...Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήσιμα θα καταργηθούν". Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζη, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Οποιος δεν θα έχη κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζη. Από το άλλο μέρος θα αρχίζουν να διαφημίζουν "το τέλειο σύστημα", το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας.Πιστεύετε πώς ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί?Το λέω αυτό γιατί με όλα αυτά που διαβάζω συν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες πιστεύω πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση..Ποια είναι η άποψη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πιστεύω πώς θα αργήσει ο καιρός που θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος γιατί δεν έχει ακόμα καταστραφεί το Τέμενος του Ομάρ!!Και άντε καταστράφηκε δεν θα τους χρειαστεί καμία 20 χρόνια μέχρι να χτίσουν από την αρχή του Σολομώντα????Για αυτό σας λέω μέχρι να γκρεμιστεί το Τέμενος και μέχρι να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντα..Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας.Για αυτό ας μην αγχωνόμαστε τόσο πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    Δεν είμαστε απο αυτά τα ιστολόγια που έχουν μπερδέψει το ρόλο του καλώς ανησυχούντος Ορθοδόξου χριστιανού με εκείνον της καφετζούς ή της χαρτορίχτρας.Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με εκείνους που αν και ρασοφόροιεν τούτοις ως αυτόκλητοι "προφήτες" διατηρούν ιστοσελίδες ή γράφουν βιβλία που ασχολούνται με τον τόπο και τον χρόνο γέννησης του αντιχρίστου.
    Το ότι ανησυχούμε βλέποντας τα σημεία των καιρών δεν σημαίνει ότι έχουμε γνώση ή πεποίθηση γύρω απο το πότε θα εμφανισθεί ο αντίχριστος.Αυτό μόνο ο Θεός το γνωρίζει και πιστεύουμε ακράδαντα ότι όταν πρέπει θα μας ειδοποιήσει με τον τρόπο που περιγράφεται στην Καινή Διασθήκη.Οι "εσχατοι χρόνοι" δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως τα "εσχατα δωδεκάμηνα" αφού ο χρόνος στις Γραφές δεν έχει την διάσταση που αυθαίρετα έχουν καθορίσει για την ευκολία τους οι άνθρωποι.
    Αυτό όμως που λέμε με βεβαιότητα είναι αυτό που βλέπουμε.
    1)την παγκόσμια προσπάθεια της αναίρεσης των χαρακτηριστικών εκείνων του ανθρωπίνου προσώπου που το καθιστούν δημιούργημα κατ΄εικόνα του Θεού.
    2)Την παγκόσμια επιβολή αρχικά της κατοχής και χρήσης και αργότερα του χαράγματος του δυσώνυμου αριθμού που είναι και το όνομα του θηρίου.
    Ισως μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο της εθελουσίας (φευ) αποστασίας με την αποδοχή της χρήσης του ή του χατράγματος του 666,να έχει μικρότερη σημασία το άν έχει γεννηθεί ή πότε θα γεννηθεί ο αντίχριστος.Τι νόημα εξ΄άλλου έχει για μας σε ποιό "στάδιο" των εσχάτων ημερών βρισκόμαστε αν δεν έχουμε κατα νού, μέσω της προσευχής και της ζωντανής εκκλησιαστικής μας παρουσίας, να καλλιεργήσουμε φρόνημα ομολογίας και μαρτυρίου.
    Πρώτα λοιπόν να στερεώσουμε δυνατά δια Χριστού την πίστη μας και έπειτα να ασχοληθούμε με την ικανοποίηση της ανθρώπινης περιέργειας που έτσι κι αλλιώς δεν ωφελεί σε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις