Ο προστάτης του προστάτη



Εκτός από τα λεφτά που μονοπωλούν την επικαιρότητα και το ενδιαφέρον της πλειονότητας του κόσμου, υπάρχουν και κάτι άλλες αξίες, που πιέζονται να υποχωρήσουν στο χρηματιστήριο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην οποία πιστεύει, την οποία διαφημίζει και προωθεί και ο Ελληνας πρωθυπουργός. 


Μία από αυτές τις αξίες είναι και ο σεβασμός της ταυτότητας. 
Αυτό που έχει καθοριστεί να λέγεται σεβασμός των προσωπικών δεδομένων. Ενα κομμάτι της ιδιωτικότητας, δηλαδή. Πίσω από την οποία κατοικεί -όταν και σε όσους κατοικεί- η Αξιοπρέπεια.

Στην Ελλάδα, εκτός από τη λύση της αυτοδικίας, θεσπίστηκε και ο θεσμός της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Εάν ο τίτλος αυτής της Αρχής είχε συντομότερο τέλος θα συνέπιπτε και με τη διαχρονική γνώση, ότι όπου ακούς πολλά απίδια παίρνε και μικρό καλάθι. Πολύ μπλα μπλα, λίγη ουσία δηλαδή.

ΗΑρχή Προστασίας κ.λπ., κ.λπ., λοιπόν, η οποία έχει επιτρέψει την παρακολούθηση των πολιτών από τις κάμερες της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους, η Αρχή που έχει επιτρέψει να περιμένουν σαν τους δουλοπάροικους στις ουρές οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας για να φωτογραφίζονται (!!) όταν μπαίνουν σε υποκαταστήματα, η Αρχή που αποφαίνεται ότι κάποιοι εγκληματίες δεν πρέπει να κατονομάζονται για να μη θιγεί η αξιοπρέπειά τους (!), αυτή η Αρχή επέτρεψε τώρα τη λειτουργία προγράμματος ελέγχου βιομετρικών δεδομένων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, σε δοκιμαστικό επίπεδο (...), μόνο για ένα μήνα, για τον έλεγχο των υπαλλήλων στους χώρους δουλειάς, μέχρι την τελική έγκριση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του χρόνου τον Ιούνιο!

Για όποιον δεν κατάλαβε, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα γίνουν πειραματόζωα για να δει το διεθνές σύστημα παρακολούθησης των πολιτών πώς λειτουργεί η νέα εφεύρεση, που διασταυρώνει στοιχεία με δακτυλικά αποτυπώματα, κόρες οφθαλμών, κερί αυτιού και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νοσηρός εγκέφαλος της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Και επειδή το διεθνές σύστημα δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα επιτεύγματα της τεχνολογίας όσο για το χαφιέδισμα των πολιτών, ώστε να μπορεί να τους χαλιναγωγεί διά της απειλής, το προγραμματάκι αυτό θα επεκταθεί με μαθηματική ακρίβεια για τον έλεγχο των επιβατών, στο όνομα της ασφάλειάς τους βεβαίως, βεβαίως, αλλά, στην πραγματικότητα, για την ασφάλεια των αρχών εξουσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Τα ψιλά γράμματα, που έβαλε η Αρχή Χωρίς Τέλος, για τη διατήρηση των στοιχείων των εθελοντών, ώστε να αποτραπεί δήθεν η καταχρηστική εκμετάλλευσή τους από τους παρακολουθούντες, είναι όχι μόνο για τα μάτια, αλλά για γέλια. Η αποθέωση της διύλισης του κώνωπος όταν έχεις καταπιεί την καμήλα.

Μπορεί ο περιορισμός των κάθε μορφής ελευθεριών να μοιάζει δευτερεύων μέσα στη δίνη του πετσοκοψίματος των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά δεν είναι. Γιατί ο πιο απαξιωμένος πολίτης από άποψη ελευθερίας, υποτάσσεται και πιο εύκολα οικονομικά.

Αλλωστε, όλο αυτό το σκηνικό του στημένου οικονομικού παιχνιδιού για την αφαίμαξη των Ευρωπαίων πολιτών δεν θα μπορούσε να φυτρώσει αν δεν εύρισκε μπροστά του αυτό που βρίσκει εδώ και μια 15ετία: Υποταγμένους πολίτες.
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ 
(Αναδημοσίευση απο την "Κλασσικοπερίπτωση" )

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις