Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Οι πρώτες αήθειες που συνέβησαν κατά την Παπική επίσκεψηΜε βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν την επίσκεψη του Αιρεσιάρχη της Ρώμης στα ματωμένα χώματα της Κύπρου. Παρετηρήσαμε ήδη τα πρώτα αποκαρδιωτικά δεδομένα.
Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ
___________________
Τον αιρεσιάρχη της Ρώμης υποδέχθησαν στο αεροδρόμιο Πάφου ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη γυναίκα του. Αυτό επιβάλλει το πρωτόκολλο επειδή είναι αρχηγός κράτους προσκεκλημένος επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα πλάνα του αεροδρομίου φάνηκαν όμως οι Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Πρώτο ατόπημα...

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ακολούθως στον ναό της Αγίας Κυριακής ο Πάπας σε ειδικό προσευχητάριο που στήθηκε γονάτισε και προσευχήθηκε λες και είναι Ορθόδοξος επίσκοπος ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τον ανέμενε στο ναό για να πει την προσευχή του!!! Δεύτερο ατόπημα.

“ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ”
Το τρίτο ατόπημα: Ο Αρχιεπίσκοπος προσφώνησε τον Πάπα στην ομιλία του "Αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Επομένως αυτή φορά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πίσω από την παγκοίνως γνωστή αμάθεια και θεολογική του ανεπάρκεια. Διάβαζε από χειρόγραφο την ομιλία και επομένως όχι μόνον ο ίδιος αλλά και ΟΛΟΙ οι επίσκοποι που παρέστησαν έχουν ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που διεπράχθη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑ”
Τέταρτο ατόπημα: Στην “οικουμενική Ιερουργία” δηλαδή την προχωρημένη συμπροσευχή συμμετείχαν πλην του Αρχιεπισκόπου και άλλοι ορθόδοξοι επίσκοποι. Ας σημειωθεί ότι τη συμπροσευχή βάφτισαν (άκουσον! άκουσον!) “οικουμενική ιερουργία” για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί (τόσο χαμηλή άποψη έχουν για τη νοημοσύνη μας!).

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ
Πέμπτο ατόπημα. Ο εκφωνητής των ασχημιών που συντελούνται εναντίον της πίστης μας είναι ο γνωστός για πολλά άτοπα θεολόγος - δημοσιογράφος κ. Καπαρής που αναλύει την επίσκεψη καλά δασκαλεμένος τι να πει για να λειάνει και να ωραιοποιήσει τις οικουμενιστικές ασχημίες.

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ
Εκτο ατόπημα. Στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο στην “Οικουμενική Ιερουργία”, χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον κ. Χρίστο Αριστείδου έψαλλε τα απολυτίκια των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, και το απολυτίκιο της εορτής της Πεντηκοστής, η γενέθλια μέρα της Εκκλησίας του Χριστού. Αλλη μια απόδειξη ότι δέχθηκαν τον Πάπα ως αληθινό επίσκοπο της Εκκλησίας και όχι ως αιρεσιάρχη. Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλε και η χορωδία των Καθολικών. Μιλούμε δηλαδή για προχωρημένης μορφής συμπροσευχή.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑΣ”
Εβδομο ατόπημα. Ας σημειωθεί ότι ο χώρος της Αγίας Κυριακής ήταν η έδρα της Επισκοπής Πάφου μέχρι την κατάληψη της Κύπρου από τους Φράγκους, οι οποίοι εκδίωξαν από τις επισκοπικές τους έδρες τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους επισκόπους της Εκκλησίας της Κύπρου, τις οποίες κατέλαβε η Λατινική Ιεραρχία!!!

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Ογδοο ατόπημα. Πλήν του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου συμμετείχαν οι ακόλουθοι επίσκοποι: Οι Μητροπολίτες 
Πάφου Γεώργιος,
Κιτίου Χρυσόστομος, 
Ταμασού Ησαίας, 
Κύκκου Νικηφόρος και 
Κωνσταντίας Βασίλειος και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι 
Αρσινόης Νεκτάριος, 
Χύτρων Λεόντιος αλλά και ο 
Νεαπόλεως Πορφύριος.
Αίσχος και ντροπή σε όλους τους πιο πάνω.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Θα φανεί στη συνέχεια αν ο Νεαπόλεως Πορφύριος παρεβρέθηκε (πράγμα λίαν αμφίβολο) χωρίς τη συγκατάθεση του Γέροντά του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. Αν δηλαδή έχουμε για επίσκοπο που έγραψε στα κατύμματα των υποδημάτων του το Γέροντά του ή αν παρέστη (το και πιο πιθανόν) με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Λεμεσού. Αν με άλλα λόγια είμαστε θεατές του διόλου πειστικού έργου: “Αλλοι Μάρκοι Εφέσου Ευγενικοί και άλλοι Βησσαρίωνες.” Δεν βιαζόμαστε πάντως να εξαγάγουμε συμπεράσματα για τη στάση του Λεμεσού. Θα του δώσουμε το ευργέτημα τη αμφιβολίας μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Για το Νεαπόλεως Πορφύριο, όμως, όπως και για όλους ανεξαίρετα όσους παρέστησαν στη συμπροσευχή εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αηδία μας. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι δεν θεωρούσε πρέπον να φύγει από τη Αρχιεπισκοπή για να μη συναντηθεί με τον Πάπα. Καλά! Τότε στην Πάφο γιατί πήγε;

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ξεκαθάρισε, μετά τη συνεδρία της Συνόδου, ότι ΟΛΟΙ ήταν προσκεκλημένοι αλλά θα πήγαιναν ΟΣΟΙ ήθελαν και ουδείς θα εξαναγκαζόταν να πάει παρά τη θέλησή του. Και ουδεμία διάψευση της δήλωσης έγινε από ΚΑΝΕΝΑ. Επομένως είναι αληθινή και ουδείς μπορεί να επικαλεστεί το έτσι και αλλιώς αναξιόπιστο και διάτρητο επιχείρημα του εξαναγκασμού για να δικαιολογήσει την παρουσία του.

"ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ"

Αλλωστε χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοσοτόμου που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι συνειδητά και ελεύθερα επέλεξαν ΟΛΟΙ όσοι παρέστησαν να υποδεχθούν τον Πάπα ως "επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης": "Δημοκρατία έχουμε", είπε ο Μακαριότατος, "δεν υποχρεώνω κανένα να παραστεί για να υποδεχθεί "τον επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης", αλλά όλοι είναι προσκεκλημένοι να παραστούν είτε στην υποδοχή του στην Πάφο είτε στην Αρχιεπισκοπή". Επομένως ΟΣΟΙ παρέστησαν παρέστησαν εθελούσια και με πλήρη συνείδηση ότι πήγαν να υποδεχθούν τον "επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης". Οχι τον αιρεσιάρχη Πάπα.

ΑΤΙΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Σε όσους πήγαν να υποδεχθούν τον Πάπα και να συμπροσευχήθηκαν μαζί του λέμε χωρίς περιστροφές: Ατιμάσατε την πίστη μας και θα το θυμόμαστε. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Μην έχετε ούτε ένα στο εκατομμυριοστό αμφιβολία.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ας μη βιαστούμε πάντως να εξάγουμε συμπεράσματα, επειδή και αυτοί που δεν προσήλθαν στην υποδοχή του Πάπα στην Πάφο και στη συμπροσευχή στην Αγια Κυριακή δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν εύσημα επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι θα παραστούν στην υποδοχή του στην Αρχιεπισκοπή και ακόμη χειρότερα ποιοι θα συμφάγουν στην τράπεζαν της Ιεζάβελ όπου το γεύμα θα ευλογήσει (γράφε μιάνει) ο Πάπας ως ο “επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Με άλλα λόγια όπου επίσης, όπως τώρα με τη λεγόμενη “οικουμενική ιερουργία”, θα γίνει προχωρημένη συμπροσευχή αλλά και αναγνώριση του “πρωτείου”!!!
ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ
http://aktines.blogspot.com/

2 σχόλια:

 1. Πόσο μυαλό θέλει κάποιος για να σκεφτεί λίγο ''για ποιο λόγο έγινε κάποτε το σχίσμα;'' ''Ισχύουν ακόμα αυτοί οι λόγοι σήμερα;''
  Για ποιον λόγο πρέπει να γίνουμε όλοι ''ομοιόμορφοι'' το 2010; Ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τον θρησκευτικό αποχρωματισμό; Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι σκοπός τους είναι η ειρήνη και η ''αρμονία'' μεταξύ των αλλόθρησκων; Και αν υποθέσουμε ότι κάποιοι ενδιαφέρονται γι'αυτό, αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουν; Πως περνάς σε συμπροσευχή με κάποιον που δεν πιστεύει μέσα στην καρδιά του ό,τι κ εσύ;; Τα λύσανε όλα λοιπόν;; Δεν έχουν καμιά διαφορά; Ή μήπως για χάρη των ''δυνατών'' του κόσμου τούτου θα γίνουμε όλοι ένα ρομποτάκι που θα λέει ''έλα μην τσακωνόμαστε'' δεν πρέπει, ''σκύψτε όλοι το κεφάλι στην Νέα Τάξη'' μας αγαπάει... Θέλει ειρήνη στον κόσμο... Ποιος Θεός, αυτά είναι χαζά που πιστεύανε κάποτε οι χαζούληδες... Και τι έγινε που άλλα πίστευαν οι μεν άλλα οι δε; Αρκεί τώρα να μην πιστεύεις στην ουσία τίποτα. Αρκεί να πιστεύεις ''κάτι, κάπου εκεί...τίποτα συγκεκριμένο'' Αρκεί πια να μην αντιδράς σε τίποτα...

  Μπράβο στους λίγους πιστούς που με θάρρος, δημοκρατικά κ ειρηνικά έθεσαν τις διαφωνίες τους και διαμαρτυρήθηκαν. Η αλήθεια, μόνο μια μπορεί να είναι. Και αυτό δεν δείχνει ούτε φανατισμό, ούτε προκατάληψη. Η αλήθεια δεν μπορεί να σχιστεί στα δυο και να μοιραστεί κομμένη κ ραμμένη στα μέτρα όλων...
  Αν θέλουν να είναι Πνευματικοί Πατέρες η δουλειά τους δεν είναι κοπτοραπτού μηχανικού...
  Το ποιόν του Αρχιεπισκόπου Κύπρου φάνηκε από τις απειλές που εξαπολύει εναντίον όσων έχουν αντίθετη απο αυτόν γνώμη. Είναι σίγουρος ότι αντιπροσωπεύει τον Χριστό; Εκείνος δεν θα έδινε βορά στις αστυνομικές δυνάμεις που ελέγχει ο ''Καίσαρας'' τον δικό του λαό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραίο το άρθρο του Τελεβάντου.

  ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.