ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ MICROCHIP

(Δημοσίευση σχολίου που μας έστειλε φίλος αναγνώστης)

Αξιότιμοι Κύριοι του Ορθόδοξου παρατηρητηρίου,

Συγχαρητήρια για την ενημέρωση που μας προσφέρετε, η οποία είναι απαραίτητη μέσα στο σκοτάδι της "πληροφόρησης" των ΜΜΕ.

Σας γράφω σε συνέχεια του άρθρου σας της 18ης Μαϊου με θέμα "Ατομική ηλεκτρονική κάρτα με barcode από το 2011" στο οποίο αναφέρεστε και σε άλλες κάρτες όπως οι πιστωτικές, πέραν του ΑΜΚΑ, τις οποίες καλείτε (πολύ σωστά) ψηφιακή θηλιά. Αφορμή για να σας γράψω, στάθηκε κάτι που διαπίστωσα πρόσφατα και θέλω να θέσω υπό τον προβληματισμό σας.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος και πληρώνομαι μέσω της Αγροτικής Τράπεζας. Παίρνω την μισθοδοσία μου από τα ΑΤΜ της τράπεζας, με χρήση απλής κάρτας (όχι πιστωτική). Προχθές που πήγα σε ένα τέτοιο ΑΤΜ, διάβασα μια ανακοίνωση της τράπεζας που έγραφε ότι το όριο ημερήσιων αναλήψεων για τις παλαιές κάρτες με αριθμό 5895************ (όπως και η δική μου) θα μειωθεί σε 300 €, ενώ
μπορεί και να καταργηθούν εντελώς. Για τη διευκόλυνσή μας θα πρέπει να τις ανταλλάξουμε με τη νέα "Διεθνή CHIP Kάρτα DEBIT", με την οποία θα μπορούμε να κάνουμε και "έξυπνες" ταπεζικές συναλλαγές !!! Το chip φυσικά αντιλαμβάνεθε τη σημαίνει. Αναρωτιέμαι λοιπόν (και το θέτω υπό τον προβληματισμό σας) μήπως το barcode όσον αφορά τις τράπεζες, δεν περιορίζεται στις πιστωτικές κάρτες αλλά θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες. Με επροβληματίζει επίσης το άκουσμα για την ύπαρξη μιας νέας διεθνούς κάρτας και αναρωτιέμαι μήπως αυτή επιβληθεί και από τις άλλες τράπεζες. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να το ψάξετε και εσείς και αν βρέιτε κάτι να μας ενημερώσετε επ' αυτού.

Ευχαριστώ πολύ

Δ. Μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις